بانکهای چینی ششمین تامینکننده مالی بزرگ جهان هستند
رکنا: بانک تسویه حساب بینالمللی اعلام کرد طی سالیان اخیر، بانکهای چینی به نحو موثری فعالیتهای استقراضی خود را گسترش دادهاند.
به گزارش گروه اقتصادی رکنا به نقل از رویترز، بانک تسویه حساب بینالملل درتازهترین گزارش خود گفته است بانکهای چینی داراییهای مالی خارجی به ارزش ۲ تریلیون دلار را تا پایان سه ماهه سوم سال ۲۰۱۷ دراختیار داشتهاند. این بانک افزوده است از آن جایی که این بانکها عموما اعتبارات خود را برحسب دلار آمریکا در اختیار متقاضیان میگذارند، سومین تامین کننده بزرگ اعتبارات بر حسب دلار هستند.
با این حال، بانک تسویه حساب بینالملل در عین اذعان به نقش بانکهای چینی به عنوان منبع مهم تامین اعتبارات جهانی، به وامگیرندگان هشدار داده است تنها به یک منبع اتکا نکنند چراکه بحران مالی قبلی آسیا به همین دلیل رخ داد.
اشاره بانک تسویه حساب بین الملل به شرایطی است که در آن چندین کشور از تنها چند بانک بزرگ بین المللی استقراض میکنند و در نتیجه ریسک زیان در یک کشور، بانکها را ترغیب میکند از دیگر کشورهای وامگیرنده نیز عقب نشینی کنند. برای مثال در زمان بحران مالی آسیا در سالهای ۱۹۹۸-۱۹۹۷، بانکهای ژاپنی ۴۲ درصد از کل وامهای بینالمللی به پنج کشور کره جنوبی، اندونزی، مالزی، فیلیپین و تایلند را تامین کرده بودند.
پس از قطع جریانات مالی از ژاپن، بانکهای اروپایی وارد منطقه شدند و تا سال ۲۰۰۸، بانکهای اروپایی ۳۵ درصد و بانکهای ژاپنی ۱۵ درصد از تامین مالی را برعهده داشتند. اما پس از بحران جهانی سال های ۲۰۰۹-۲۰۰۷ که منجر به بحران بدهی ۲۰۱۰-۲۰۱۲ اروپا شد، بانکهای منطقه یورو جریانات خود به این منطقه را قطع کردند.
از آن زمان، استقراض خارجی کشورهای نوظهور آسیایی به دلیل تولید ناخالص داخلی کمتر شده است. طبق گزارش بانک تسویه بینالملل، در حالی که ژاپن یک چهارم تامین اعتبار جهانی را برعهده دارد، بانکهای چینی به تامینکننده بانکی بینالمللی مهمی هم در آسیا و هم خارج از این منطقه تبدیل شده اند. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر