پرداخت ۲۵ میلیارد تومانی خسارت به زلزلهزدگان کرمانشاه
رکنا: رئیس کل بیمه مرکزی با اشاره به اینکه در زلزله اخیر کرمانشاه مشخص شد که تلاشهای جدی همکاران ما برای پوشش بیمهای موثر واقع شده است گفت:۱۳۰ میلیارد تومان خسارت برای صنعت بیمه بوده که از این میزان ۲۵ میلیارد تومان آن پرداخت شده و باقی آن نیز پرداخت خواهد شد.
به گزارش گروه اقتصادی رکنا، عبدالناصر همتی در بیستوچهارمین همایش بیمه و توسعه که امروز ۱۳ آذر ماه در مرکز همایشهای برج میلاد برگزار شد، اظهار کرد: در دو دهه گذشته رشد صنعت بیمه ۴ برابر رشد GNP بوده است و ضریب نفوذ بیمه از ۰.۳۴ درصد به ۲.۲ درصد رسیده است.
او ادامه داد: در هشت ماهه امسال نیز رشد صنعت بیمه ۲۰ درصد بوده است که رشد خسارت هم متناسب با آن بوده است که نشان میدهد در صنعت بیمه روند کنترل ریسک جدی گرفته شده است و علیرغم خسارتهای سنگینی که رخ داده، ولی روند پرداخت خسارت متعادل است.
همتی در ادامه سخنانش بیان کرد: وظیفه نهاد ناظر بیمهای حصول، اطمینان از تامین حقوق بیمه گزاران و بالطبع در این راستا حقوق بیمه گران است. چارچوب حاکمیت شرکتی منافع کلیه ذینفعان از جلمه بیمه گزاران و سهامداران خود را تامین می کند. به موجب آیین نامه مصوب شورای عالی بیمه در مورد حاکمیت شرکتی، شرکت های بیمه بایستی سیستم های اثربخش مدیریت ریسک و کنترل های داخلی داشته باشند.
وی بیان کرد: دو سیستم فوق بایستی چهار وظیفه اصلی را تامین کنند مدیریت ریسک، تطبیق، آکچوئری و حسابرسی داخلی، لذا مدیریت ریسک و آکچوئری جزو الزامات اصلی حاکمیت شرکتی هستند. فلسفه وجودی کسب و کار بیمه گری، قبول ریسک از بیمه گزاران و تجمیع و توزیع آن است. شرکت های بیمه بایستی ریسک های تهدید کننده کسب و کار خود را شناسایی و مدیریت کنند.
همتی بیان کرد: نهاد ناظر هم وظیفه دارد اثربخشی اقدامات بیمه گر را رصد کرده و از کفایت اقدامات انجام گرفته اطمینان حاصل کند. بدیهی است اگر بیمه گر نتواند ریسک هایی را که می پذیرد به شکل اصولی و منطقی مدیریت کند، با عواقب ناگواری مواجه می شود. به علت متغیر بودن و پویایی پرتفوی ریسک شرکت های بیمه، صنعت بیمه باید به طور دائم این ریسک ها را رصد نموده و راه حل های بیمهای برای مدیریت آنها را عرضه کند. چالش اصلی در مقوله مدیریت ریسک صنعت بیمه، فقدان برداشت یا رویکرد صحیح نسبت به این موضوع مهم است. فقدان آموزش های دقیق و صحیح و ضعف ارتباطات بین المللی دو دلیل مهم این چالش است.
او ادامه داد: به موجب آیین نامه حاکمیت شرکتی، شرکتهای بیمه ملزم به طراحی و ایجاد سیستم های مدیریت ریسک و کنترلهای داخلی و واحدها و کمیته های مربوط هستند و به این نکته هم واقفیم که پیاده سازی و استقرار کامل و نهادینه شدن آن در فرهنگ سازمانی شرکتهای بیمه زمان بر خواهد بود. همایش امسال نیز در همین راستا و در جهت طرح و پیگیری موضوع مهم مدیریت ریسک در سطح بنگاه های کشور و شرکت های بیمه است.
رئیسکل بیمه مرکزی ادامه داد: بیمه مرکزی در کنار طراحی، تصویب و ابلاغ مقررات حاکمیت شرکتی اقدامات مهم دیگری برای تعمیم و توسعه بیمه و کنترل توانگری و اعمال نظارت بهینه در طول یک سال گذشته انجام داده است اعم از حرکت به سمت تخصصی کردن شرکت های بیمه، تفکیک حساب های بیمه های عمر از غیر عمر و تامین شرایط و مقررات لازم برای تامین شرکت های تخصصی بیمه عمر و از همه مهمتر تشکیل یک مدیریت متخصص و متمرکز برای نظارت بر بیمه های زندگی در بیمه مرکزی.
وی همچنین توضیح داد: عملیاتی کردن نظارت onsite بر شرکت های بیمه و گسترش تدریجی فعالیت مدیریت مرتبط با این موضوع یعنی نظارت بر شرکت های بیمه و تصویب آیین نامه ۹۴ در شورای عالی بیمه که از سال 1397 جایگزین آیین نامه ۸۱ می شود از این جملهاند.
همتی عنوان کرد: از دیگر برنامهها تعمیق کنترل توانگری مالی شرکتهای بیمه با رویکرد تاکید بر اخذ تدریجی ذخایر لازم بر ریسک های بیمهای توسط شرکتهای بیمه است و همچنین تاکید بر تامین سرمایه لازم تا پایان سال بر اساس مصوبه هیات وزیران.
وی به موضوع به تصویب رساندن آیین نامه قانون Law بیمه شخص ثالث و اجرایی کردن بخشهای اصلی قانون و رفع مشکلات و معایب قانون قبلی اشاره کرد و گفت: پیگیری و نظارت بر پرداخت خسارت های سنگین یک سال گذشته که عمدتا به علت عدم رعایت اصول ایمنی و نبود مدیریت ریسک در سمت بیمه گزاران و بعضا بیمهگران هزینه های سنگینی را بر کشور و صنعت بیمه تحمیل کرد.
رئیس کل بیمه مرکزی همچنین گفت: موفقیت در کسب پوششهای اتکایی از شرکتهای معتبر اتکایی خارجی برای حوادث Accidents فاجعه آمیز در پی گشایشهای ناشی از برجام که نتیجه تلاشهای دیپلماتیک دولت و پیگیری و مذاکرات فشرده صنعت بیمه با طرفهای خارجی بود قابل ذکر است.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر