درخواست نعمتزاده از مجلس و دولت برای افزایش سرمایه بانکها
رکنا:وزیر صنعت، معدن و تجارت از دولت و مجلس خواست به بانکها کمک کنند تا بتوانند سرمایههای خود را افزایش دهند.
رکنا اقتصادی: محمدرضا نعمت زاده شب گذشته در برنامه گفتگوی ویژه خبری با اشاره به نقش صنعت و معدن در اشتغال، ارزش افزوده، تولید ملی و صادرات افزود: هنگامی که اقتصاد ما دولتی است بیشتر سرمایهگذاریها از منابع عمومی و بخشی هم از منابع داخلی شرکتها و بنگاههای دولتی تامین می شود. امّا زمانی که به سمت اقتصاد مردمی و مردم محور حرکت میکنیم، بودجه دولت وجود ندارد همان گونه که در چند سال گذشته هیچ بودجه عمومی برای توسعه صنعت و معدن نداشتیم و بخش خصوصی با منابع خود و بخشی هم از طریق منابع بانکی، کار را انجام می دهند.
وی ادامه داد: سرمایه گذاری دولت باید متناسب با تورم انجام میشد امّا در ۱۲ سال گذشته این اقدام صورت نگرفت اما پارسال با مجوز مجلس شورای اسلامی بخشی از منابعی که از تفاوت نرخ ارزها حاصل شده بود در قالب اصلاحیه بودجه سال ۹۵ به افزایش سرمایه تبدیل شد از جمله اینکه بانک صنعت و معدن حدود دوهزار میلیارد و بانک مسکن ۱۰ هزار میلیارد تومان از این محل افزایش سرمایه دادند و این موضوع موجب افزایش وام دهی بانک ها شد.
نعمت زاده اضافه کرد: بانک ها در حال تلاش برای حمایت از صنعت و معدن و بخش خصوصی هستند امّا منابع آنها بسیار محدود است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در سال های قبل از تحریم می توانستیم از منابع بانک های خارجی از طریق بانک های داخلی استفاده کنیم امّا متاسفانه در چند سال دوران تحریم، این ارتباط قطع شد.
نعمت زاده با اشاره به اینکه در این چند سال روند کارها روبه جلو و مثبت است، افزود: رونق اقتصادی هم حاصل شد اما بانک های ما کوچک باقی مانده است و میان تقاضا و عرضه فاصله وجود دارد.
وی اضافه کرد: به رغم برنامه دولت در جهت کاهش نرخ سود تسهیلات، به علت تقاضای زیاد بازار، این نرخ افزایش یافت.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: خلاف اظهار نظر برخی از کارشناسان اقتصادی که معتقد به زیاد بودن نقدینگی در جامعه هستند به نظر من نقدینگی برای تولید ناخالص ملی در کشور کافی نیست.
به گفته نعمت زاده برخی از کشورهای صنعتی چندین برابر تولید ناخالص داخلی خودشان نقدینگی دارند.
وی اضافه کرد: با توجه به فضای بین المللی و فضای کسب و کاری که حاصل شده است تقاضا برای سرمایه گذاری، توسعه و افزایش تولید وجود دارد امّا منابع بانک ها محدود است.
نعمت زاده از دولت و مجلس خواست به بانک ها کمک کنند تا بتوانند سرمایه های خود را افزایش دهند.
وی با اشاره به اینکه حجم سرمایه بیشتر بانک های خصوصی هم محدود است و توان کافی ندارند، افزود: امیدوارم از طریق سرمایه گذارهای مشترک با بانک های خارجی و یا آورده سهامداران آن ها و رغبت مردم به سرمایه گذاری و سپرده گذاری، بانک ها بتوانند توان خود را افزایش دهند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به رشد ۴۰ درصدی تولید خودرو در سال گذشته، گفت: در ۳ ماهه امسال هم حدود ۱۵ درصد رشد داشتیم و در معدن هم رشد داشتیم و این رشد ها به سرمایه در گردش نیاز دارد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه تعامل سازمان امور مالیاتی با کسبه و فعّالان اقتصادی از جمله صنعت و معدن بهتر شده است، گفت: طبق قانون Law جدید، تسهیلاتی در زمینه مالیات بر درآمد برای فعالان اقتصادی پیش بینی شده است.
نعمت زاده در ادامه افزود: مالیات بر ارزش افزوده برای صادرکنندگان مشکلاتی را ایجاد کرد امّا با پیگیری هایی که در شورای عالی توسعه صادرات انجام شد روش ها و دستورالعمل ها اصلاح و بسیاری از مشکلات حل شد.
وی با بیان اینکه به فرهنگ سازی در زمینه مالیات بر ارزش افزوده نیاز داریم، اضافه کرد: نرخ ۹ درصدی مالیات بر ارزش افزوده بالاست امّا نمی توانیم در این زمینه اقدامی انجام دهیم و باید تلاش شود نرخ مالیات بر درآمد کاهش یابد.
نعمت زاده در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به این پرسش که آیا بخش صنعت و معدن به اندازه کافی توانسته است از ثمره برجام بهره ببرد؟ گفت: بخش دولت که بیشترین آسیب را از تحریم ها دیده بود از نظر فناوری، تجهیزات، مواد اولیه و بازار Store صادرات، با برجام بهترین شرایط برای بنگاه های تولیدی بوجود آمده است باید از تیم مذاکره کننده و رئیس جمهور و حمایت ملت و هدایت های مقام معظم رهبری تشکر کرد.
وی ادامه داد: شاید هنوز به طور کامل اثرات تحریم به ویژه در نظام بانکی بر طرف نشده است اما در دیگر زمینه ها تأثیرات مثبتی داشته است و شرکت های خارجی، خودشان در همکاری با شرکت های داخلی ما پیش قدم شده اند.
نعمت زاده افزود: برخی از بانک هایی که به علت همکاری با بانک های ما در دوران تحریم جریمه شده اند اکنون با احتیاط حرکت می کنند اما روابط با بانک های خارجی روبه بهبود است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: برخی از مشکلات بانکی ما هم ارتباطی به تحریمها ندارد بلکه مقررات جدیدی در جامعه بین المللی در زمینه مبارزه با پولشویی و مبارزه با تروریسم وضع شده که باید خود را با آن تطبیق دهیم و این موضوع، زمان بر است.
نعمت زاده با اشاره به اینکه پس از برجام دیدگاه های جهانی نسبتاً به عملکرد نظام اقتصادی بانکی ما بهبود یافته است، افزود: سازمان ملل در باره تحریم های ظالمانه عقب نشینی و قطعنامه های خود را لغو کرد.
وی ادامه داد: اروپا و کشورهای بزرگ با اقدامات خصمانه آمریکا همراهی نمی کنند و این نشانه حقانیت موضع کشور ماست. آینده بسیار امیدوار کننده است اما برطرف شدن آثار تحریم ها نیز زمان بر است.
وی گفت: سرمایه گذاری خارجی رو به افزایش است و در دو سال گذشته سه چهارم سرمایه گذاری خارجی در بخش صنعت و معدن اتفاق افتاده است.
نعمت زاده افزود: دو سال پیش در بخش صنعت، معدن و تجارت مشغول تدوین برنامه های راهبردی ۱۰ سال آینده بودیم که با ابلاغ سیاست های اقتصاد مقاومتی همزمان شد و از ۲۴ سیاست بیش از ۱۵ مورد به بخش صنعت و معدن مربوط بود که مد نظر قرار گرفت و برنامه های راهبردی تا ۱۴۰۴، تیر سال ۱۳۹۴ رونمایی شد.
وی با بیان اینکه پس از برجام هم در برخی از برنامه ها تجدید نظر شد، اضافه کرد: برنامه راهبردی تا ۱۴۰۴ را در بخش صنعت داریم که عمدتاً بر پایه اقتصاد مقاومتی است.
نعمت زاده افزود: امسال حدود نیمی از تصمیمات ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی به فعالیت صنعت، معدن و تجارت معطوف است زیرا مقام معظم رهبری امسال را سال تولید و اشتغال نامگذاری کردند و تولید و اشتغال، بیشتر به بخش صنعت و معدن مربوط است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: امسال ۴۹ مورد از فرماندهی اقتصاد مقاومتی ابلاغیه داشتیم که مشغول فعالیت بر روی آنها هستیم.
نعمت زاده با بیان اینکه پارسال بیش از ۱۲ هزار واحد صنعتی و ۱۳ هزار واحد کشاورزی را حمایت مالی کردیم، افزود: امسال علاوه بر آن، صنف های تولیدی و خدماتی و معادن کوچک را هم مدنظر قراردادیم و مبلغ آن ۲ برابر سال گذشته یعنی ۳۰ هزار میلیارد تومان است که بانک مرکزی به نظام بانکی ابلاغ کرد.
وی گفت: از حدود یک ماه پیش تاکنون که سامانه مربوطه فعال شد ۳ هزار و ۵۰۰ مورد تقاضا ثبت شد که حدود ۲ هزار و پانصد مورد مربوط به سرمایه در گردش و ۸۰۰ مورد درباره طرح های نیمه تمام بالای ۶۰ درصد است.
نعمت زاده افزود: امسال تعهد کردیم ۶ هزار مورد طرح های نیمه تمام بالای ۶۰ درصد را تکمیل کنیم که از این طریق حدود ۱۲۰ هزار شغل ایجاد می شود.
وی با اشاره به اینکه اجرای حدود ۵۰ طرح ملی و بزرگ را هم متعهد شده ایم، گفت: در نظر داریم تا این تعداد به ۱۰۰ طرح افزایش یابد. همچنین واحدهایی که از این تسهیلات استفاده می کنند باید حدود ۱۰ درصد به تولید و اشتغال خود اضافه کنند.
وزیرصنعت، معدن و تجارت در پاسخ به این پرسش که آیا در دولت بعد حضور خواهید داشت؟ گفت: بستگی به نظر بزرگان دارد تاکنون ۵ بار وزیر بودم و کافی است امّا اگر توفیقی باشد در هرجایی خدمت خواهم کرد.
نعمت زاده درباره کارت های بازرگانی موقت و قاچاق Contraband از طریق آن گفت: از نظر قانونی چیزی به عنوان کارت بازرگانی موقت نداریم.
وی افزود: متاسفانه در سال های گذشته به علت تحریم ها برخی مسایل خارج از قاعده متداول شده بود که جلوی آن ها را به ویژه از اواخر سال گذشته گرفته شد.
نعمت زاده ادامه داد: با ابلاغ فرماندهی اقتصاد مقاومتی فقط نمایندگی های رسمی می توانند کالاهای سرمایه ای و با دوام مانند خودرو و لوازم خانگی را وارد کنند تا واسطه بازی ها که موجب افزایش قیمت ها هم می شد از بین برود.
وی گفت: طرحی را تهیه کرده ایم تا در ضوابط صدور کارت بازرگانی دقت بیشتری شود و در حال پالایش کارت های بازرگانی موجود هستیم.
به گفته وزیر صنعت، معدن و تجارت کسی حق واگذاری کارت بازرگانی خود به شخص دیگری را ندارد.
نعمت زاده درباره سامانه جامع تجارت هم با اشاره به اینکه این سامانه تکمیل و به سامانه بانک مرکزی و گمرک متصل شده است، گفت: این سامانه وجوه مختلفی دارد که برخی از آن ها عملیاتی شده و برخی هم زمان بر است.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا دولت همچنان می خواهد سهام دار شرکت های خودروسازی باقی بماند؟ گفت: دولت فقط در دو خودروساز سهم دارد در شرکت ایران خودرو حدود ۱۴ و نیم درصد و در شرکت سایپا ۱۷ و نیم درصد و بقیه خودروسازی ها خصوصی هستند.
نعمت زاده با بیان اینکه دولت در زمینه خودرو سیاست گذار است، افزود: سال گذشته حدود یک میلیون و ۳۴۰ هزار خودرو تولید کردیم که در مقایسه با سال پیش از آن ۴۰ درصد رشد داشت و امسال حداقل ۲۰ درصد رشد را پیش بینی می کنیم که در سه ماهه ابتدای سال ۱۵ درصد رشد محقق شد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه امسال حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار خودرو تولید خواهد شد، گفت: هدف گذاری ما تولید سه میلیون خودرو است.
وی با اشاره به اینکه همزمان باید روی قطعه سازی و کیفیت بیشتر کار کنیم، افزود: واحدهای طراحی را هم در ۲ شرکت بزرگ خودروسازی فعال کردیم و طراحی موتورهای کم مصرف از جمله برنامه ها است.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر