ادامه رکود در بازار سرمایه/شاخص بورس 26 واحد کاهش یافت

رکنا اقتصادی: بازار Store بورس، همچنان از کمبود نقدینگی رنج می برد که این موضوع باعث کاهش حجم و ارزش معاملات و افت شاخص شده است.

در صورتی که رشد شاخص در روزهایی خاص را استثنا کنیم، در مجموع، رکود و روند نزولی بر بازار سرمایه حاکم بوده است.

کارشناسان، عواملی مانند تنش ها و بحران های سیاسی منطقه، مشخص نشدن کابینه دولت دوازدهم، کاهش قیمت نفت و کامودیتی ها (مواد پایه و فلزی) در بازارهای جهانی را از جمله علت های اصلی افت شاخص بورس می دانند.

به نظر کارشناسان وجود ریسک های اشاره شده، باعث شده است تا سرمایه گذاران، رفتاری محتاطانه را در مواجهه با بازار سرمایه در پیش بگیرند..

در معاملات امروز بیش از 423 میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش یک هزار و 203 میلیارد ریال در 37 هزار و 785 نوبت خرید و فروش شد.

بررسی شاخص های اصلی بازار سرمایه نیز نشان می دهد که شاخص قیمت (وزنی- ارزشی) که در آن ارزش سهام شرکت های بزرگ اثر بیشتری بر شاخص می گذارد، هشت واحد و شاخص آزاد شناور که بیانگر آن بخش از سهام شرکت هاست که قابل معامله در بورس باشد، 18 واحد افت کرد.

شاخص بازار اول که به شرکت هایی اختصاص دارد که از نظر سرمایه، سود آوری و درصد سهام آزاد شناور، شرایط بهتری دارند 31 واحد افت کرد.

اما شاخص کل (هم وزن) که در آن ارزش و وزن همه شرکت های بزرگ و کوچک در محاسبه شاخص کل، یکسان در نظر گرفته می شود سه واحد و شاخص قیمت (هم وزن) که بیانگر سطح عمومی قیمت سهام شرکت های پذیرفته شده در بورس است، 2 واحد و شاخص بازار دوم بورس 15 واحد رشد کرد.

نمادهای فملی (ملی صنایع مس9، شیراز (پتروشیمی شیراز) و فولاژ (فولاد آلیاژی ایران) در معاملات امروز با افت خود بیشترین سهم را در کاهش شاخص داشتند، اما شبندر (پالایش نفت بندرعباس)، رانفور (خدمات انفورماتیک)، پارسان (نفت و گاز پارسیان) و خودرو (ایران خودرو) در معاملات امروز با بیشترین تاثیر مثبت، مانع افت بیشتر شاخص شدند.

گروه فلزات اساسی با معامله 46 میلیون و 675 هزار سهم به ارزش 145 میلیارد ریال صدرنشین صنایع بورسی بود.

گروه انبوه سازی به ارزش 109 میلیارد ریال و فرآورده های نفتی به ارزش 87 میلیارد ریال نیز در رتبه های بعدی قرار داشتند.

**افزایش ارزش معاملات فرابورس ایران به بیش از 3 هزار میلیارد ریال

معاملات روز سه‌شنه بازار فرابورس ایران در حالی پایان یافت که نسبت به روز گذشته حجم معاملات کاهش اما ارزش آن افزایش یافت و شاخص کل نیز در نزدیکی صفر نوسان کرد.

معاملات امروز، 206 میلیون ورقه بهادار به ارزش افزون بر 3 هزار و 128 میلیارد ریال داد و ستد شد.

نمادهای میدکو (هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه )، شپاس (نفت پاسارگاد)، ارفع (فولاد ارفع) و وملل (اعتباری ملل) جزو نمادهای مثبت و نمادهای مارون (پتروشیمی مارون)، زاگرس (پتروشیمی زاگرس) و ذوب (ذوب آهن اصفهان) جزو نمادهای منفی اثرگذار بر آیفکس (شاخص فرابورس) در معاملات امروز بودند.

در تابلو تسهیلات مسکن نیز بیش از 141 هزار اوراق مسکن به ارزش 108 میلیارد و 600 میلیون ریال داد و ستد شد. این اوراق در دامنه 733 تا 772 هزار ریال خرید و فروش شدند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.