ارزش روز سهام‌ عدالت اعلام شد

رکنا اقتصادی: در طول 10سال گذشته به 49میلیون نفر سهام عدالت پرداخت شده است اما با توجه به اینکه از این مقدار فقط 530هزار تومان به مردم پرداخت می‌شود در نتیجه هم‌اکنون 22هزار میلیارد تومان سهام در سبد سهام عدالت به قیمت 10سال پیش وجود دارد که درصورت انصراف مردم از خرید مالکیت آن در دست دولت باقی خواهد ماند. این یعنی اینکه مردم چه بقیه مبلغ سهام عدالت(470هزار تومان) را بپردازند و چه نپردازند این دولت است که سود کرده است.
براساس قانون Law قرار بود به هر نفر یک میلیون تومان سهام عدالت پرداخت شود اما سازمان خصوصی از پارسال پس از 9سال از زمان واگذاری اولیه سهام  عدالت اعلام کرد که برای اینکه یک نفرمالک همه یک میلیون تومان سهامش شود باید نیمی از این مقدار را به‌صورت نقد به‌حساب دولت واریزکند. اکنون براساس آنچه سازمان خصوصی‌سازی‌ اعلام کرده است از مجموع 49میلیون نفر مشمول سهام عدالت که 2میلیون نفر آنها فوت کرده‌اند 36میلیون و 500هزار نفرباید برای دریافت یک میلیون تومان سهام 470هزار تومان بپردازند.
ازمیان همه مشمولان سهام عدالت نزدیک به 14میلیون نفرکه درواقع زیرخط فقر محسوب می‌شوند از پرداخت این مبلغ معاف هستند اما آنطور که پیش‌بینی می‌شود و آنطور که از مقدار ناچیز سود سالانه این میزان سهام پرده برداری شده است، گمان می‌رود که کمتر از 30درصد مردم حاضر به پرداخت این مبلغ به دولت باشند.
اکنون رئیس سازمان خصوصی‌سازی‌ می‌گوید که سود این مقدار سهام ماهانه 7500تومان است اما رئیس کمیسیون اقتصادی این مقدار را فقط 3هزار تومان می‌داند با این شرایط تفاوت فقط بر سر خرید چند نان سنگک است که ممکن است مشمولان را از پرداخت مبلغ 470هزار تومان منصرف و این خطر را تقویت کند که سهام خریداری نشده در اختیار شبه‌دولتی‌ها قرار بگیرد، چرا که اگر مردم حاضر نشوند 470هزار تومان را پرداخت کنند مقدار سهامی که قرار است بابت این مبلغ در سبد سهام عدالت آزاد شود دوباره به دولت برمی‌گردد یا تحت مدیریت دولت اداره خواهد شد یا دولت آنها را به ذینفعان دیگری خواهد فروخت.
پاشنه آشیل سهام عدالت اینجاست که دولت در شرایطی مشمولان سهام عدالت را از دریافت کل سهامشان محروم می‌کند که مشخص نیست بعد از آنکه دوباره این میزان سهام به دولت برگشت چه گروه‌ها یا ذینفعانی مالک این مقدار سهام خواهند شد و اگر در عین حال همچنان در دست دولت باقی بماند و تحت مدیریت دولتی اداره شود به ساختار اقتصاد دولتی که با خصوصی‌سازی‌ منافات دارد، دامن خواهد زد. ارزش این مقدار سهامی که در صورت انصراف مردم از پرداخت 470هزار میلیارد تومان به دولت یا گروه‌های شبه‌دولتی می‌رسد به قیمت 10سال پیش نزدیک به 22هزار میلیارد تومان و به قیمت امروز رقمی در حدود 50هزار میلیارد تومان است.
دیروز در جریان نشست خبری رئیس سازمان خصوصی‌سازی‌ از میرعلی اشرف عبدالله پوری‌حسینی درباره منطق پرداخت 470هزار تومان بابت سهام عدالت از سوی مشمولان سهام عدالت پرسیدیم. او توضیح داد: دولت نمی‌خواهد جیب مردم را خالی کند آنچه اتفاق افتاده مطابق قانون است و مطابق قانون باید بخشی از سود شرکت‌ها از محل سود سالانه تسویه می‌شد بنابر این برای تسویه سود سالانه باید بقیه مبلغ براساس قانون پرداخت شود.
او افزود: تاکنون 27هزار میلیارد تومان سهام ازبدنه دولت جدا شده است و به مردم پرداخت شده که هم‌اکنون ارزش روز آن بیش از 55هزار میلیارد تومان است. او افزود: سهام عدالت آنقدر ابهام‌های مختلفی داشت که اگر ما درصدد رفع آن بر‌نمی‌آمدیم این سهام هرگز به‌دست مردم نمی‌رسید؛ زیرا در تخصیص 60شرکت سرمایه‌پذیر قانون رعایت نشده بود. پوری حسینی افزود: به‌طور مثال فقط در یک مورد یک شرکت با نامه هلدینگ گاز به سبد سهام عدالت اختصاص داده شد که اصلا وجود خارجی نداشت. به گفته او 6هزار میلیارد تومان از سبد سهام عدالت را فقط به این شرکت اختصاص داده بودند.
سهام عدالت یک‌میلیون و 50هزار تومان می‌ارزد
پوری حسینی می‌گوید: براساس طرح توزیع سهام عدالت، یک میلیون تومان سهم به مشمولان به این شرط داده شده است که طی 10سال از محل سود این سهام، اقساط آن پرداخت شود که تا به امروز 530هزار تومان از این اقساط تسویه شده، بنابراین طبق مصوبه شورای‌عالی اصل44 قرار شد تا پایان شهریور96 به مشمولین فرصت داده شود تا درصورت تمایل از محل آورده نقدی خود اقدام به پرداخت باقیمانده اقساط خود کنند. رئیس‌کل سازمان خصوصی‌سازی‌ اضافه کرد:
هم‌اکنون ارزش بازار 530هزار تومان سهام عدالت مشمولان حدود یک میلیون و 50هزار تومان است و بر این اساس کسانی که اقدام به واریز 470هزار تومان بدهی باقیمانده به‌حساب دولت کنند، در زمان آزادسازی سهام عدالتشان حدود 2میلیون تومان ارزش خواهد داشت؛ به‌همین جهت به مشمولان سهام عدالت پیشنهاد می‌کنیم نسبت به واریز مانده بدهی خود اقدام کنند که البته این موضوع کاملاً اختیاری است و اجباری در آن نیست.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

وبگردی