۶۰ درصد از واردات ایران در اختیار پنج کشور

رکنا اقتصادی: یکی از مهم‌ترین مولفه‌ها در تجارت با کشورهای خارجی، میزان پراکندگی واردات و صادرات از کشورهای مختلف است و هر چه این پراکندگی بیشتر باشد، طبعا آسیب‌پذیری اقتصاد در مقابل تهدیدهای بین‌المللی کاهش می‌یابد.
در صورتی که میزان پراکندگی تجارت بالا باشد، اگر به دلایل مختلف، روابط سیاسی ایران با یک یا چند کشور به مشکلاتی بخورد، می‌توان از گزینه‌ها و کشورهای دیگر برای جایگزین کردن آن‌ها استفاده کرد.
این در حالی است که ۶۰ درصد واردات ایران در حال حاضر تنها از پنج کشور انجام می‌شود.
بر اساس آمار گمرک ایران از تجارت خارجی در ۱۰ ماهه سال جاری پنج کشور چین، امارات متحده عربی، جمهوری کره، ترکیه و آلمان بیشترین صادرات کالا به ایران را داشته‌اند.
بر پایه این گزارش در ۱۰ ماهه سال جاری ۲۷ میلیون و ۵۵۵ هزار تن انواع کالا به ایران وارد شده است که ارزش این کالاها به بیش از ۳۴ میلیارد و ۹۸۰ میلیون دلار می‌رسد.
در این میان، سه میلیون و ۶۰۶ هزار تن کالا به ارزش هشت میلیارد و ۴۰۳ میلیون دلار از چین به ایران وارد شده که بیش از ۱۳ درصد از سهم وزنی و ۲۴ درصد از سهم ارزشی کل واردات ایران را در برمی‌گیرد.
پس از چین، امارات متحده عربی نیز دومین صادرکننده کالا به ایران است، به طوری که در این مدت کشور ایران، چهار میلیون و ۴۰۳ هزار تن کالا به ارزش پنج میلیارد و ۴۷۸ میلیون دلار از امارات وارد کرده است و به این ترتیب حدود ۱۵ درصد از سهم وزنی و ارزشی واردات ایران مربوط به کشور امارات است.
در همین مدت یک میلیون و ۲۰۲ هزار تن کالا به ارزش دو میلیارد و ۷۸۵ میلیون دلار از جمهوری کره به ایران وارد شده که این میزان از واردات نیز ۴.۵ درصد از سهم وزنی و حدود هشت درصد از ارزش کل واردات ایران در این مدت است.
ترکیه چهارمین شریک تجاری ایران در امر واردات است، به این ترتیب که یک میلیون و ۳۲۴ هزار تن کالا به ارزش دو میلیارد و ۱۹۲ میلیون دلار از این کشور به ایران وارد شده است.
این کشور نیز ۴.۸۱ درصد از سهم وزنی و ۶.۲۷ درصد از ارزش واردات ایران را در بر می‌گیرد.
پس از ترکیه، آلمان نیز از صادرکنندگان بزرگ کالا به ایران به شمار می‌رود. بر اساس آمار گمرک از تجارت خارجی ۱۰ ماهه ایران در سال جاری، ۸۴۳ هزار تن کالا به ارزش یک میلیارد و ۹۶۲ میلیون دلار از آلمان به ایران وارد شده که واردات از این کشور نیز ۳.۰۶ درصد از سهم وزنی و ۵.۶۱ درصد از ارزش واردات را به خود اختصاص می‌دهد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.