از سوی رئیس دیوان محاسبات
گزارش نجومی بگیرها در مجلس خوانده شد / حقوق های میلیاردی در شهرگورخوابها
رکنا: عادل آذر امروز گزارش دیوان محاسبات درباره حقوقهای نجومی را در صحن علنی مجلس قرائت کرد. تهیه این گزارش چهار ماه طول کشیده است.
رکنااقتصادی: رئیس دیوان محاسبات در باره گزارش این دیوان در باره حقوق های نجومی گفت : دیوان محاسبات برای تهیه گزارش، با چهار ماه تلاش شبانه روزی، بیش از هزار جلد گزارش حسابرسی را بررسی کرد. جلسات حسابرسی ویژه با وزارت اطلاعات، ستاد کل نیروهای مسلح و دفتر مقام معظم رهبری برای بررسی اسناد و راستی آزمایی آن برگزار شد. در مجموع پرداختهای بین سال های 1388 تا 1394، به روسای قوا و مدیران عالی کشور و موسسات و نهادهایی که زیر نظر رهبری اداره می شوند، بررسی شدهاند.
عادل آذر رئیس دیوان محاسبات
4دهم درصد مقامات بالا، بیش از 20 میلیون دریافت کرده بودند
رئیس دیوان محاسبات کشور با بیان اینکه سقف پرداختی را بر اساس قانون خدمات کشوری 200 میلیون ریال در نظر گرفتیم، گفت: پرداختی حدود 93 هزار و 460 مقامات کشور بررسی شد. در این بین 13 هزار نفر از مقامات رده بالا بودند. که از این تعداد،صرفا 397 نفر یعنی معادل 4دهم درصد بیش از 200 میلیون ریال دریافت کرده بودند.
وی گفت: بیشترین دریافتی 622 میلیون ریال مربوط به بانک صادرات بوده که به مدیرعامل وقت این بانک پرداخت شده بود.
- نظر به اینکه سقف خالص پرداختی ماهانه حقوق و مزایای مستمر، غیرمستمر و کمکهای رفاهی به مقامات ارشد سیاسی موضوع بندهای الف، ب و ج ماده 71 قانون مدیریت خدمات کشوری شامل روسای سه قوه، معاون اول رئیس جمهور، نواب رئیس مجلس، اعضای شورای نگهبان، وزار، نمایندگان مجلس و معاونین رئیس جمهور مقامات هم تراز حداکثر یکصد میلیون ریال و سایر مقامات و کارکنان مشمول و غیرمشمول این قانون حداکثر سه برابر سقف موضوع ماده 76 قانون مدیریت کشوری در مصوبه مورخ 11/5/1395 شورای حقوق و دستمزد تعیین شده است لذا سقف 200 میلیون ریال مبنای تهیه این گزارش قرار گرفته است. شایان ذکر است به موجب مفاد ماده 76 قانون مدیریت خدمات کشوری سقف حقوق و مزایای مستمر کارکنان دولت حداکثر 7 برابر حداقل حقوق و مزایا تعیین شده است
- ازحدود 93 هزار و 460 نفر مقامات و مدیران کشور در سال 94 که تعداد 13 هزار و 873 نفر از آنها از جمله مقامات و ردههای بالای مدیریتی بودند صرفا تعداد 397 نفر یعنی معادل 0.4 درصد دارای دریافتی ماهانه بیش از 200 میلیون ریال بودند. همچنین در بازه زمانی مورد رسیدگی بیشترین میانگین ماهانه پرداختی در حوزه بانکها و بیمهها مبلغ 622 میلیون و 333 هزار ریال مربوط به بانک صادرات ایران بوده است که در وجه مدیرعامل بانک صادرات قرار گرفته است. همچنین در سایر دستگاههای دولتی بالاترین آن مربوط به رئیس صندوق توسعه ملی که به مبلغ 553 میلیون و 311 هزار ریال در وجه رئیس وقت هیأت عامل صندوق توسعه ملی بوده است.
- بیشترین پرداختهای مازاد بر 200 میلیون ریال مربوط به دستگاههای خارج از شمول قانون مدیریت خدمات کشوری از قبیل شرکتهای تابعه و وابسته به وزارت نفت، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بانک مرکزی ایران، بانکها و بیمهها میباشد.
- براساس بررسی های به عمل آمده، بالاترین پاداش های پرداخت شده در سال 91، مبلغ یک میلیارد و 213 میلیون و 359 هزار ریال در وجه یکی از معاونان وقت وزیر امور اقتصاد و دارایی، مبلغ یک میلیارد و 20 میلیون و 600 هزار ریال در وجه مدیر کل وقت دفتر وزارتی امور اقتصادی و دارایی، مبلغ 865 میلیون و 216 هزار و 42 ریال در وجه یکی از معاونان وقت سازمان امور مالیاتی پرداخت شده است .
- بالاترین پاداش های پرداخت شده در سال 1392 به این شرح است: مبلغ یک میلیارد و 722 میلیون و 400 هزار ریال در وجه یکی از معاونین وقت وزیر اقتصاد و دارایی، مبلغ 1 میلیارد و 647 میلیون و 913 هزار و 328 ریال در وجه یکی از معاونین سازمان امور مالیاتی کشور، مبلغ 1 میلیارد و 417 میلیون و 650 هزار ریال در وجه مدیر کل وقت دفتر وزارتی امور اقتصاد و دارایی.
- بالاترین پاداشهای پرداخت شده در سال 1393 به این شرح است: مبلغ 3 میلیارد و 549 میلیون و 564 هزار ریال در وجه یکی از مدیران وقت استانی وزارت امور اقتصادی و دارایی، مبلغ 2 میلیارد و 973 میلیون و 120 هزار ریال در وجه یکی از معاونین وزیر اقتصاد و دارایی، مبلغ 2 میلیارد و 338 میلیون و 627 هزار و 45 ریال در وجه یکی از معاونین سازمان امور مالیاتی کشور، مبلغ 1 میلیارد 742 میلیون و 600 هزار ریال در وجه یکی از مشاورین وزیر امور اقتصاد و دارایی.
- بالاترین پاداش های پرداخت شده در سال 1394 به این شرح است: مبلغ 2 میلیارد و 904 میلیون و 401 هزار و 73 ریال در وجه یکی از معاونین وزیر امور اقتصادی و دارایی، مبلغ 2 میلیارد و 378 میلیون و 401 هزار و 703 ریال در وجه یکی از مشاورین وزیر امور اقتصاد و دارایی، مبلغ 2 میلیارد و 121 میلیون و 186 هزار ریال در وجه یکی از معاونین امور مالیاتی کشور.
علی لاریجانی: حدود 400 مدیر حقوق نامتعارف داشتند
علی لاریجانی نیز بعد از قرائت گزارش دیوان محاسبات درخصوص حقوقهای نامتعارف گفت: انجام این مهم برای کشور لازم بود و نکته مهم اینکه در این گزارش آنطور که بیان شد همه بخش های مدیریتی کشور را مورد بررسی قرار دادند. همه قوا، نهادهای مختلف، نیروهای مسلح، وزارت اطلاعات، دستگاههایی که زیرنظر مقام معظم رهبری هستند، همه مورد بررسی قرار گرفتند و این گزارش را تهیه کردند.
رئیس مجلس تصریح کرد: گزارش دیوان محاسبات در 3 بخش تهیه شده بود که عبارت بود از حقوقهای نامتعارف، پاداشهای نامتعارف و بخش دیگر وامهای نامتعارف بود. این گزارش کاملی بود که میتواند پایه کار برای اصلاحات قانونی در این رابطه باشد. از بین حدود 100 هزار مدیری که در کشور در حال خدمت هستند، حدود 300 الی 400 نفر از حقوقهای نامتعارف برخوردار بودند که دیوان محاسبات برای آنها تشکیل پرونده داده است. براساس این گزارش حدود 50 میلیارد ریال نیز مسترد شده و مابقی نیز میبایست استرداد داده شود.
دکتر لاریجانی گفت: دیوان محاسبات تلاش کند در پروندههای تشکیل شده، پولهای نامتعارف و نادرستی که برخی مدیران گرفتهاند و لکه ننگی برای مدیریت کشور شدهاند، همه را مسترد کند. همچنین دیوان محاسبات میبایست برخورد با متخلفان را از طریق دادگاههای ذیربط انجام دهد.
رئیس مجلس افزود: امیدوارم این گزارش منشأ اصلاحاتی اساسی در این زمینه باشد تا افراد نتوانند از خلأها استفاده کنند و دولت نیز تدابیری اندیشیده بود و مصوباتی در این رابطه داشت که گزارش مذکور میتواند موضوع را کاملا روشن کند، ابعاد تخلف را روشن کرد و پیگیری برای استرداد وجوه بسیار مهم است که دیوان محاسبات میبایست به آن رسیدگی کند.
ارسال نظر