مرگ تدریجی تولید پنبه در کشور
رکنا:مدیر عامل صندوق پنبه گفت: در سالیان نه چندان دور پنبه تولیدی به برخی از کشورها صادر می شد و این درحالی است که در شرایط کنونی صنایع برخی نیاز خود را از طریق واردات تامین می نمایند
رکنا اقتصادی : محمد حسین کاویانی مدیر عامل صندوق پنبه با اشاره به وضعیت تولید پنبه در کشور اظهار داشت: به دلیل طولانی بودن زمان زارعت پنبه و مقرون به صرفه نبودن تولید، کشاورزان تمایل چندانی به کشت این محصول ندارند.
وی با اشاره به اینکه نیاز سالانه صنایع نساجی به پنبه 100 هزار تن است، افزود: 40 هزار تن از این میزان در داخل و باقی آن از طریق واردات تامین می شود از این رو افزایش قیمت پنبه براساس قیمت تمام شده در داخل موجب شده تا صنایع نیاز خود را از طریق واردات تامین نمایند.
کاویانی ادامه داد: در سالیان نه چندان دور پنبه تولیدی به برخی از کشورها صادر می شد؛ این درحالی است که در شرایط کنونی صنایع برخی نیازهای خود را از کشورهای ازبکستان و تاجیکستان تامین می کنند.
مدیر عامل صندوق بیمه پنبه با اشاره به عوامل موثر در کاهش سطح زیر کشت پنبه بیان کرد: برداشت سنتی و قیمت بالای ماشین آلات و نبود دسترسی تمامی کشاورزان به تجهیزات روز کاهش تولید پنبه را رقم زده است.
وی ادامه داد: تامین بذر با کیفیت، پرداخت یارانه و در اختیار قرار دادن ماشین آلات در دسترس کشاورزان تا سقف 2.5 تن در هکتار عملکرد را افزایش می دهد اما با توجه به بالا بودن قیمت ماشین آلات و پایین بودن سطح زیر کشت، تهیه ماشین آلات صرفه اقتصادی ندارد و فعال سازی شرکت های مکانیزه و فعالیت آن به صورت دستمزدی و همچنین واردات بذر با کیفیت از سوی وزارت جهاد همانند سال گذشته می تواند تاثیر بسزایی در افزایش تولید داشته باشد.
وی با اشاره به وضعیت تولید پنبه بیان کرد: سال گذشته تولید پنبه در کارخانه های مجاز پنبه پاک کنی 27 هزار تن و امسال با توجه به افزایش عملکرد در راستای واردات بذر این میزان به 30 هزار تن خواهد رسید.
گفتنی است به دنبال نوسانات قیمت ارز، پنبه خارجی گران تر از داخلی تمام می شود.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
منبع:باشگاه خبرنگاران
ارسال نظر