دبیرخانه فرهنگی زاینده رود مهمان نمایشگاه بین المللی محیط زیست تهران است/حیات زاینده رود؛ دغدغه ملی ایرانیان
رکنا: دبیرخانه فرهنگی زاینده رود در بیست و دومین نمایشگاه بین المللی محیط زیست تهران شهر آفتاب ۲۸ آذرماه تا یکم دی ماه ۱۴۰۳ حضور دارد.
به گزارش رکنا از اصفهان؛ کمال حیدری معاون فرهنگی شهردار اصفهان اظهار کرد: نشست های تخصصی، رونمایی از سایت مرجع تخصصی زاینده رود، رونمایی از فیلم واقعیت مجازی از سرآب تا پایاب و رونمایی از طرح و نشان سفیران زاینده رود از مهمترین عناوینی است که به همت دبیرخانه فرهنگی زاینده رود در این نمایشگاه برگزار می شود.
وی ادامه داد: در این نمایشگاه مقرر شده است مدیریت شهری اصفهان با مدیریت دبیرخانه فرهنگی زایندهرود و محیط زیست در یک اقدام مشترک و مؤثر وارد عمل شوند و موضوعات مرتبط با خشکی زاینده رود و عوامل ناشی از آن را به تصویر بکشند.
معاون فرهنگی شهردار و رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان تصریح کرد: در این رویداد بزرگ، تصمیم داریم گزارش واقعی از زندگی مردم کلانشهر اصفهان را روایت کنیم تا مردم ایران ارتباط مستقیم جریان زاینده رود را با زندگی مردم اصفهان بیشتر درک کنند.
حیدری ادامه داد: اصفهان به لحاظ رتبهبندی در آلایندگی به صدر شهرهای آلوده کشور و حتی دنیا رسیده و شهری با طیف بالایی از مهاجرت و حاشیهنشینی شده است. در همین راستا متولیان دبیرخانه فرهنگی زایندهرود در بیستودومین نمایشگاه بینالمللی محیط زیست تهران شهر آفتاب هدایایی که توسعه صنعت برای اصفهان به ارمغان آورده است را ارائه می دهند.
وی با بیان اینکه حساسسازی جامعه درباره مسئله زایندهرود، مأموریت اصلی دبیرخانه فرهنگی زایندهرود است، اظهار کرد: لزوم جریان دائمی آب زاینده رود باید به یک موضوع ملی و دغدغه مردم ایران مبدل شود.
زاینده رود بعنوان میراث مهم هزاران ساله باید زنده بماند
معاون فرهنگی شهردار و رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان با اشاره به اینکه زایندهرود متعلق به همه ایران است، گفت: زاینده رود اصلیترین شاهرگ زندگی در فلات مرکزی ایران است و بهعنوان یکی از مهمترین میراث بشریت از چندین هزار سال پیش به ما به ارث رسیده که باید به عنوان وارثانش نسبت به حیات آن مسئول باشیم.
حیدری تصریح کرد: دبیرخانه فرهنگی زاینده رود، حلقه مفقوده فعالیتهای فرهنگی بود تا زمینه و اذهان عمومی را نسبت به این موضوع آماده کند و باعث رفع موانع فکری، فرهنگی و اجتماعی شود.
وی با اشاره به اینکه راه اندازی شبکه سفیران زاینده رود یکی دیگر از اقدامات دبیرخانه فرهنگی زاینده رود است، گفت: ایجاد شبکه مردمی از دغدغه مندان و فعالان محیط زیستی، اصناف، اقشار و سایر توده های مردمی، آگاه سازی عمومی و توانمند سازی گروه ها و نهادهای مردمی، تشویق مردم برای تغییر الگوی مصرف آب شرب و اصلاح مصرف و افزایش سرمایه اجتماعی از مهمترین اهداف سفیران زاینده رود است.
تصویر زنده رود در قاب جشنواره ملی «زاینده رود ایران»
معاون شهردار و رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان در ادامه از برگزاری نخستین جشنواره ملی عکس «زاینده بود» و نخستین جشنواره مطبوعاتی زاینده رود با عنوان «زاینده رود ایران» در دی ماه سال جاری خبر داد و گفت: حساس کردن افکار عمومی نسبت به مسئله حفاظت از منابع آبی و محیط زیست، ترویج فرهنگ مصرف بهینه آب در میان گروههای مختلف جامعه، استفاده از ابزار هنر برای القای پیام، ترغیب هنرمندان برای تولید آثار فاخر عکس و جلب توجه افکار عمومی ایران و جهان به حفاظت از رودخانه همیشه جاری زایندهرود از اهداف برگزاری چنین جشنواره هایی به همت دبیرخانه فرهنگی زایندهرود است.
معاون فرهنگی شهردار و رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان خاطر نشان کرد: اندیشمندان، نخبگان علمی و دانشجویان در همه سطوح در نشستهای علمی، میزگردها و گفتوگوهای پیرامون و حاشیهای این رخداد، برای رساندن صدای مظلومیت اصفهان، یاریرسان برگزارکنندگان این غرفه نمایشگاهی باشند.
حیدری تاکید کرد: فعالان و دغدغه مندان اصفهان در همه حوزههای تحت آسیب از سلامت روح و روان و جسم و جان، از فرونشست و فرار سرمایهگذاران از خشکی زایندهرود تا تالاب گاوخونی و در نهایت قشر عظیمی از جامعه اصفهان در غرب و شرق که باغها و مزارع آنها روبه خشکی و نابودی است، دعوت میشود مدیریت شهری را با همراهی و حضور در این نمایشگاه تشویق کنند.
ارسال نظر