۱۸ درصد از جمعیت استان اصفهان در بافت فرسوده سکونت دارند

به گزارش رکنا از اصفهان؛علیرضا قاری قرآن مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان، در خصوص وضعیت بافت فرسوده این استان اظهار کرد: استان اصفهان با مساحت ۱۰۷ هزار کیلومتر مربع ۶.۵ درصد از خاک کشور را داراست و حدود ۱۱ درصد از مساحت این استان در محدوده مصوب بافت فرسوده قرار دارد. 

وی با اشاره به وجود بیش از ۱۶۶ هزار هکتار بافت فرسوده در کشور، عنوان کرد: ۱۱ هزار و ۴۷۳ هکتار از محدوده‌های مصوب بافت فرسوده کشور در استان اصفهان واقع شده است که این میزان حدود ۷ درصد از بافت فرسوده کشور را شامل می‌شود. 

مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان با بیان اینکه جمعیت استان اصفهان بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵ بیش از پنج میلیون نفر بوده است، گفت: ۱۸ درصد از جمعیت استان اصفهان شامل افزودن بر ۹۰۱ هزار و ۴۰۰ نفر در بافت‌های فرسوده استان ساکن هستند. 

وی در خصوص وضعیت سکونتگاه‌های غیررسمی استان اصفهان بیان کرد: از سال‌های قبل از انقلاب شکوهمند اسلامی ایران، با مهاجرت روستانشینان به کلان شهرهای ایران و گسترش و توسعه بی رویه شهرها به محدوده‌های پیرامونی آن باعث شد تا علی‌رغم وجود تأسیسات و امکانات خدماتی و رفاهی در این محدوده‌ها، سکونتگاه‌های غیر رسمی شکل گرفته و روز به‌روز بر رشد آن افزوده شود. 

قاری قرآن ادامه‌داد: در سال‌های ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی، شهرهای جدید در همجواری کلان‌شهرها تعریف و پایه‌گذاری شد تا نسبت به ساماندهی و نبود توسعه شهرها اقدامی عاجل صورت گیرد، پس از آن با توجه به روند روبه‌رشد مهاجرت به شهرهای بزرگ نه‌تنها شهرهای جدید تکافوی اسکان مهاجران را نمی‌داد بلکه سکونتگاه‌های غیر رسمی قبل نیز مجدد رونق گرفته دچار تحول و توسعه شد. 

وی خاطرنشان کرد: ۶۴ محله در ۱۴ شهرستان (اصفهان، آران و بیدگل، کاشان، خمینی‌شهر، سمیرم، شهرضا، خوانسار، جر قویه، گلپایگان، نجف‌آباد، فریدن، فلاورجان، تیران و کرون و لنجان) سکونتگاه‌های غیررسمی استان اصفهان اند که با مساحت یک هزار و ۵۲۹ هکتار بیش از ۱۱ هزار و ۹۰۰ نفر جمعیت دارند. 

مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان در خصوص وضعیت نوسازی در بافت‌های فرسوده استان اظهار کرد: براساس برنامه چهار ساله، نوسازی بیش از ۳۴ هزار و ۴۰۰ واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده استان در برنامه قرار دارد که در طی ۲ سال اخیر تاکنون مالکان بیش از ۱۰ هزار و ۳۰۰ واحد مسکونی فرسوده اقدام به اخذ پروانه نوسازی کرده‌اند. 

وی گفت: از سال ۱۳۹۷ لغایت ۱۴۰۱ به میزان ۳ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال تسهیلات ساخت مسکن در محدوده‌های بازآفرینی شهری استان به متقاضیان ارائه شده است که از این میزان بیش از ۳ هزار میلیارد ریال آن برای ساخت یک هزار و ۶۸ واحد در سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ بوده است. 

اصفهان/ بهمن راعی