عدم همکاری مسئولین محلی تاکستان مانع تکمیل پروژه خط دو قزوین_زنجان

به گزارش رکنا ازقزوین، منوچهر صفری در نشست خبری مدیران و سازمان‌های تابعه وزارت راه و شهرسازی استان که در سالن اجتماعی نظام مهندسی قزوین برگزار شد،افزود: انتقال ریل راه آهن تاکستان به خارج از شهر نه تنها در دنیا منسوخ شده است بلکه هیچ توجیه فنی و اقتصادی ندارد.

مدیرکل راه آهن شمالغرب خاطر نشان کرد: با انتقال خط ریلی راه آهن تاکستان به ۱۰ کیلومتر خارج از شهر، مشکلات عدیده ای را ایجاد خواهد کرد و مسافرین برای تردد از طریق قطار هزینه هنگفتی را متحمل خواهند شد که هیچگونه توجیه اقتصادی و فنی ندارد.

وی ایستگاه راه‌آهن تاکستان را شاخص‌ترین ایستگاه ریلی راه‌آهن شمال غرب توصیف کرد و افزود: در حال حاضر قطار حومه‌ای با ظرفی مسافربری 320 نفر از مبدا تاکستان به مقصد تهران با بلیط 11 هزار و 500 تومان به مردم تاکستان خدمات می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه خط فرعی سیلوی گندم تاکستان نیز از این خط ریلی می گذرد و جابه جایی خط ریلی به خط فرعی سیلوی گندم نیز آسیب خواهد زد، گفت: در شرایط فعلی کشور بودجه کافی جهت خروج خط ریلی از شهر تاکستان وجود ندارد و بهترین کار تکمیل پروژه خط دو قزوین_زنجان است‌.

صفری اجرای این پروژه 90 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و بزرگ‌ترین معضل ما برای تکمیل این پروژه مشکلات و معضلات اجتماعی شهر تاکستان است و برخی مسئولان محلی با طرح این ادعا که راه‌آهن تاکستان باید از داخل شهر خارج شود، جلوی اتمام این پروژه را گرفتند.

 

 

نصب ۲ دستگاه پله برقی در ایستگاه راه آهن قزوین

 

مدیرکل راه آهن شمال گفت نصب ۲ دستگاه پله برقی در ایستگاه راه آهن قزوین که یکی از پروژه های تعریف شده سفر ریاست جمهوری نوسازی و بهسازی خطوط ریلی راه آهن شمال ۲ بوده که با اعتباری بالغ بر ۳۰ میلیارد تومان در حال انجام است.

غلامحسین ولدی دراین نشست افزود: در کل استان قزوین 10 ایستگاه راه‌آهن دارد که 8 ایستگاه در حوزه استحفاظی راه‌آهن شمال 2 و 2 ایستگاه هم در حوزه استحفاظی راه‌آهن شمال غرب است. مجموعاً 300 کیلومتر راه ریلی اصلی و 30 کیلومتر راه ریلی تجاری و صنعتی داریم.
مدیرکل راه آهن شمال بیان کرد: بالغ بر ۶۰ درصد اعتبارات سفر ریاست جمهوری محقق شده و عملیات بهسازی این راه آهن در حال پیگیری است.

وی در ادامه از کاهش ۴۶ دقیقه ای زمان سفر قطارهای حومه ای قزوین به تهران و بلعکس خبر داد و عنوان کرد: با افتتاح خط دوم حدفاصل قزوین _هشتگرد مدت زمان سفر قزوین به تهران و بلعکس از ۱۷۰ دقیقه به ۱۲۴ دقیقه کاهش یافته است.

ولدی تصریح کرد: در گذشته این قطارها مسیر قزوین به تهران را در 170 دقیقه طی می‌کردند که خوشبختانه با افتتاح خط دوم زمان رسیدن از قزوین به تهران به 124 دقیقه کاهش یافته و زمان سفر 46 دقیقه کمتر شده است.

وی با بیان اینکه راه‌آهن شریفیه یکی از نقاط حادثه‌خیز شبکه ریلی بود و بالاترین میزان برخورد قطار با عابر پیاده را داشتیم، گفت: با همکاری شهرداری شریفیه دیواره‌ای به دور خط ریلی شریفیه کشیده شد که از آن تاریخ به بعد شاهد برخورد قطار با عابر پیاده نبودیم.

لیلا بیگدلی/قزوین