ثبت ۲۶ اثر ملموس ایران در فهرست جهانی
رکنا: قائم مقام وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: تاکنون ۲۶ اثر ملموس و ۲۱ اثر ناملموس ایران در فهرست جهانی ثبت شده است.
علی دارابی در این مراسم اظهار کرد: استان قزوین با تقدیم سه هزار شهید و بویژه شهیدبابایی و لشکری و مرحوم ابوترابی از ستاره های درخشان کشورند که راهگشای مسیر ما خواهند بود.
به گفته وی، برای سال جاری نیز ثبت جهانی ۵۶ کاروانسرای تاریخی از جمله سعدالسلطنه قزوین که مانند نگینی بر تاریخ این سرزمین می درخشد، را در برنامه های خود داریم.
معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خاطرنشان کرد: تجلیل از هنرمندان و تربیت نسل جدید از مهمترین برنامه ها برای حفظ آثار فرهنگی ناملموس مانند خوشنویسی است.
دارابی با اشاره به اهمیت اقتصاد هنر، اظهار کرد: در این حوزه برنامه ریزی هایی صورت گرفته تا خدمت رسانی بهتری به هنرمندان خوشنویسی داشته باشیم.
وی در ادامه، جایگاه قزوین در فرهنگ و هنر ایران زمین را برجسته دانست و یادآور شد: هنرمندان این دیار مینودری که آوازه برخی از آنان از مرزهای ایران نیز فراتر رفته است، فخر ایران زمین به شمار می روند که از جمله آنها باید به علامه رفیعی و علامه دهخدا اشاره کرد.
دارابی تصریح کرد: آثار ناملموس مانند خوشنویسی مانند بیرقی نورانی در عرصه فرهنگ و هنر است که الگویی موفق برای دیگر هنرها شایسته ثبت در فهرست ناملموس جهانی است.
وی گفت: در شرایطی که جهان معاصر در عصر ارتباطات دنبال آن است تا آثار خود را به جهان تحمیل کند آگاهی مردم از میراث هفت هزار ساله ایران که پرچمدار علم و توسعه جهانی است می تواند جوان امروز را به پیشینه تاریخی خود امیدوار و مفتخر کند.قائم مقام وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: با این افتخار در ردیف ۱۰ کشور برتر جهان در ثبت آثار ناملموس و ملموس جهان قرار گرفته ایم.
جایگاه و شان هنر خوشنویسی قزوین در کشور شناخته شده
محمد مهدی اعلایی در این مراسم گفت: از تلاش هنرمندان برای احیای پیشینه تاریخی هنر خوشنویسی با اهتزار در آوردن پرچم این هنر تشکر می کنیم و این کار بزرگ را متکی به نامدارانی می دانیم که به تثبیت جایگاه خوشنویسی کمک کرده اند و قدردان خدمات شما هنرمندان هستیم.
وی با اشاره به برگزاری آیین نکوداشت خوشنویسی در قزوین، اظهار کرد: در این حوزه نیز بایستی به فکر تقویت اقتصادی هنر باشیم تا شرایط بهتری برای حفظ و ماندگاری خوشنویسی در آن فراهم شود.
اعلایی ادامه داد: بایستی در ارکان تصمیم گیری های کشوری برای تقویت اقتصاد هنر از جمله خوشنویسی تدابیر و تصمیمات موثری گرفته شود و در این رابطه ما نیز به سهم خود تلاش های لازم را خواهیم کرد.
استاندار قزوین ضمن قدردانی از خوشنویسان نامدار این استان که به تثبیت هنر خوشنویسی این دیار کمک کرده اند، خاطرنشان کرد: احیای پیشینه پرافتخار خوشنویسی قزوین رقم نمی خورد اگر هنرمندان فعلی این رشته این پرچم را به اهتزاز نگاه نمی داشتند.
اعلایی در ادامه با اشاره به سایر ظرفیت های استان قزوین این چنین بیان کرد: استان قزوین با وجود اینکه ۱ درصد از خاک کشور را به خود اختصاص داده امروزه بیش از ۵ درصد غذای کشور را تولید می کند.
استاندار قزوین افزود: تیم مدیریتی استان توجه ویژه ای نسبت به موضوع اقتصاد هنر و هنرمندان دارد و در راستای تقویت آن، اقدامات موثری صورت خواهد گرفت.
استاندار قزوین یادآورشد: این دیار داشته های پر افتخار تاریخی و فرهنگی زیادی دارد و می تواند قزوین را پر آوازه کند و کسانی که دل در گرو شناساندن ایران اسلامی دارند باید در این عرصه همت بیشتری کنند.
اعلایی بیان کرد: تلاش می کنیم به ارتقای جایگاه هنر خوشنویسی استان کمک کنیم و امروز بسیاری از بازدیدکنندگان و گردشگران از وجود ظرفیت های ارزشمند میراثی و هنری در استان متعجب می شوند.
لیلابیگدلی/قزوین
ارسال نظر