تفاهم‌نامه همکاری بین سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره)

به گزارش رکنا از قزوین ، حجت‌الاسلام  ایمانی‌پور در این نشست گفت: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی مجری موافقت‌نامه‌های فرهنگی جمهوری اسلامی ایران با دیگر کشورها است که این موافقت‌نامه‌ها شامل بخش‌های مختلف فرهنگی، علمی، ورزشی و گردشگری است، لذا موافقت نامه‌ای که امروز آن را امضا می‌کنیم در چارچوب وظایف ذاتی ما است.

وی ادامه داد: گوشه‌های ایران که توسط سازمان فرهنگ در دانشگاه‌های خارج از کشور تاسیس شده‌اند وظیفه دارند که روابط دانشگاه دوجانبه را گسترش دهند و ما نیز از این طریق تلاش می‌کنیم ظرفیت‌های دوطرف را معرفی کنیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین ایمانی‌پور مطرح کرد: همکاری‌های دانشگاهی از جمله تبادل استاد فرصت‌های مطالعاتی بورسیه و …از جمله ظرفیت‌های بی بدیل در روابط فرهنگی است و ما امیدواریم حاصل کار این تفاهم‌نامه را بعد از یک سال از اجرایی سازی آن مشاهده کنیم.

وی تاکید کرد: دانشجویان بین الملل می‌توانند با تولید محتوا در خصوص معرفی ایران واقعی نقش مهمی در معرفی درست و بدون تحریف کشورمان داشته باشند.

دکتر سید علی قاسم زاده، رئیس دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) نیز دراین جلسه گفت: دانشگاه بین المللی حضرت امام(ره) رسالت خود را در تبیین معارف نظام قرار داده است.

وی بیان داشت: تجربه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی می‌تواند به غنای فرهنگی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) کمک بسیاری کند.

رئیس دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) تاکید کرد: ما خواهان این هستیم که رایزنان فرهنگی در مورد معرفی دانشگاه و ظرفیت‌های آن به دانشجویان غیرایرانی در خارج از کشور به ما کمک کنند.

وی در ادامه گفت: بورسیه های تحصیلی برای نخبگان و فرصت های مطالعاتی دانشجویان دکتری و فوق دکتری از زمینه هایی است که می تواند در ترویج زبان فارسی و توسعه فعالیت های دانشگاهی نقش موثری را ایفا کند.

 در ادامه این نشست، دکتر خلج منفرد، مدیر کل همکاری‌های علمی دانشگاهی گفت: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی موضوع همکاری های علمی دانشگاهی را از اولویت‌های جدی خود قرار داده است و ما همه ظرفیت‌های سازمان را در ستاد و صف در این خصوص به کار می بریم.

وی ادامه داد: دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) با ظرفیت های بسیار خوبی که دارد می تواند در زبان فارسی، اسلام شناسی و ایران شناسی نقش مؤثری را در توسعه روابط فرهنگی و علمی کشور در خارج داشته باشد.

در ادامه دکتر مولوی معاون امور بین الملل دانشگاه ضمن تشکر از همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی توضیحاتی را در معرفی دانشگاه، مرکز آموزش زبان فارسی و امکانات و ظرفیت های آن ارائه داد و خواستار تسهیل معرفی دانشگاه و مرکز آموزش زبان فارسی در خارج از کشور توسط رایزنان فرهنگی شد.

لازم به ذکر است تعریف پروژه‌های مشترک فرهنگی میان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره)، تألیف، تدوین کتاب، طراحی و اجرای طرح‌­های پژوهشی مشترک بین‌المللی در زمینه‌­های مختلف علمی، فرهنگی مورد نیاز طرفین، تأسیس و تجهیز کرسی‌های ایران شناسی و زبان و ادبیات فارسی و اتاق‌های ایران و کتابخانه‌ها اعم از دیجیتالی و e-book در نمایندگی­‌‎های فرهنگی ایران در خارج از کشور، مراکز دانشگاهی و مؤسسات علمی- فرهنگی خارج از کشور و تسهیل در دستیابی مؤثر به کتابخانه دیجیتال دانشگاه از اقدامات مشترک فی مابین در این تفاهم نامه می باشد .

 همچنین حوزه چاپ، انتشار و توزیع آثار مشترک و آثار برجسته مشاهیر علمی و ادبی و سفرهای علمی و دانشگاهی مسئولان دانشگاه در سطح منطقه و جهان، توسعه منابع کتابخانه‌ای و تسهیل دسترسی به منابع موجود طرفین تفاهم­نامه و برگزاری جشنواره­‌های علمی و فرهنگی دانشگاه در کشورهای هدف با استفاده از ظرفیت­‌های اتاق­‌های ایران و واحد­های بین‌­الملل دانشگاه در پی اقدامات مشترک سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره)، از دیگر موارد این تفاهم نامه است.

منبع: روابط‌عمومی دانشگاه بین المللی

لیلابیگدلی/  قزوین