بیش از 1900 میلیارد تومان از مصوبات سفر رئیس جمهور در حوزه بهداشت و درمان بود / کمبود پزشک در شهر اصفهان وجود ندارد

به گزارش خبرنگار رکنا از اصفهان؛ شاهین شیرانی به مناسبت هفته دولت به همراه معاونان خود به جمع خبرنگاران آمد و با اشاره به اینکه کرونا هنوز تمام نشده است و باید با این بیماری زندگی کرد گفت: در صورتی که این موضوع رعایت نشود، قطعاً شاهد جهش‌های بعدی خواهیم بود و ویروس براساس شرایط، ژن‌های خود را بیشتر می‌کند و تکثیر می‌شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: ماسک، تهویه مناسب، رعایت فاصله اجتماعی و واکسیناسیون از بهترین مواردی هستند که با بیماری کرونا مقابله کرده‌اند اما متأسفانه استقبالی که باید، از واکسن یادآور صورت نگرفته است؛ در همین راستا با سیاست‌های اقناعی مردم باید به واکسیناسیون ترغیب شوند. پیک بعدی به شرایط ویروس بستگی دارد، در پیک هفتم به بستری ۶۵۰ نفر در روز رسیدیم و درحال‌حاضر در شیب نزولی پیک هفتم به سر می‌بریم.

طلب 800میلیاردی از تامین اجتماعی

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی بیش از ۸۰۰ میلیارد تومان از تأمین اجتماعی طلب دارد و آخرین پرداخت آنها مربوط به تسویه حساب مهر ۱۴۰۰ بوده است که این موضوع، مشکل همه دانشگاه‌ها است درحالی که بسیاری از پرداخت‌ها را دانشگاه علوم پزشکی برای تهیه تجهیزات و داروها باید به روز حساب کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اضافه کرد: باید مراقب بود تا هدر رفت منابع وجود نداشته باشد؛ همچنین پزشک خانواده و نظام ارجاع باید با جدیت پیگیری شود؛ چراکه سود مردم در داشتن پزشک خانواده است. ملاک ما در نظام ارجاع، سلامت است و درمان بیماری بخشی از نظام ارجاع و پزشک خانواده است که در کشورهای پیشرفته نیز این امر وجود دارد.

وی با بیان اینکه کمبود پزشک در شهر اصفهان وجود ندارد، اظهار کرد: یکی از اولویت‌های وزارت بهداشت در این دولت ایجاد نظام ارجاع و پزشک خانواده است و باید اقناع شویم که دسترسی به پزشک متخصص لازم است اما این امر در قدم اول درمان ضرورتی ندارد.

طرح به کارگیری پزشکان بومی

شیرانی افزود: طی سال جاری براساس ظرفیت‌های خالی مانده، با اجرای طرح بومی‌گزینی برای مناطق محروم، افراد همان مناطق براساس رشته‌های موردنیاز انتخاب می‌شوند.

وی گفت: درسفر رئیس جمهور درخصوص طرح های نیمه‌تمام اقدامی جهادی صورت گرفت. در حوزه بهداشت و درمان در کل استان طرح نیمه‌کاره‌ای بالای ۵۰ درصد وجود ندارد که در این مصوبات نگنجیده باشد. همه طرح های  نیمه‌تمام تکمیل می‌شود و بیش از ۱,۹۰۰ میلیارد تومان، جزو مصوبات سفر رئیس جمهور در حوزه بهداشت و درمان بود که مناقصات برخی برگزار و اعتبارات آن پرداخت شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: بیمارستان بهارستان جزو مصوبات شورای اداری است و مقرر شد در شهر بهارستان، احداث بیمارستانی ۳۰۰ تختخوابی درنظر گرفته شود که تأیید نقشه‌ها و جانمایی زمین آن را علوم پزشکی انجام می‌دهد.

۹۷ درصد نیاز دارویی کشور در داخل تولید می‌شود

معاون غذا وداروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز با بیان اینکه به علت ارزانی دارو، ۳۰ درصد داروها از کشور به صورت قاچاق خارج می‌شد، گفت: استان اصفهان سومین تولیدکننده دارو در کشور است . فرآورده‌های دارویی مکمل و طبیعی در اصفهان وجود دارد؛ همچنین تولید تجهیزات پزشکی نیز جزو وظایف ما محسوب می‌شود که در این راستا سومین تولیدکننده تجهیزات پزشکی نیز هستیم.

  محمود اعتباری ، افزود : در حال حاضر۹۷درصد نیاز کشور به دارو در کشور تولید می‌شود و تنها سه درصد به صورت داروی فرموله و مواد اولیه وارد می‌شود. کارخانه‌های دارویی در واقع به اقتصاد کشور کمک می‌کنند. امروز سامانه‌های اصالت‌سنجی داریم که از ابتدای تولید تا مصرف پایش دارو پایش می‌شود و سامانه تیتک در تأیید اصالت و کیفیت تولید و نگهداری فرآورده به ما کمک می‌کند.

وی افزود: شش میلیون نفر از سه دهک اول جامعه در کشور در طرح دارویار بیمه شدند که می‌توانند از مزایای این طرح استفاده کنند و سهم استان اصفهان ۱۱ درصد از شش میلیون نفر مذکور است.

وی گفت:حدود ۸۰۰ میلیارد تومان تا پایان تیرماه به شرکت‌های دارویی بدهکار بودیم که نیمی از این مبلغ پرداخت شده است.

بهمن راعی / اصفهان