یک مسوول در وزارت بهداشت:
بسیاری از بیماریهای موجود در ایران وارداتی است
رکنا: مدیرکل همکاریهای بینالملل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: بسیاری از بیماریهایی که در کشور وجود دارد، وارداتی و به طور عمده از کشورهای همسایه است.
به گزارش رکنا از قم، محمدحسین نیکنام در آیین تکریم رییس سابق دانشگاه علوم پزشکی قم و معارفه سرپرست جدید این دانشگاه با بیان اینکه ایران از قویترین نظامهای سلامت در منطقه و دنیا برخوردار است، افزود: ۶۰ درصد بیماری مالاریای موجود در کشور وارداتی است و ایران هر ساله از مرزهای شرقی در هجمه بیماریهای سل و وبا قرار دارد.
وی تصریح کرد: با ترددهای بسیار و ورود سیلوار مهاجران افغان از مرزهای شرقی به کشور که در ماههای اخیر افزایش یافته، مسائل متعددی برای حوزه بهداشت و سلامت به وجود آمده و وضعیت بخشهای عفونی بیمارستانهای کشور که پذیرای جمعیت زیادی از مهاجران است، گویای این مساله میباشد.
نیکنام اضافه کرد: در بیش از ۴۰ سال گذشته چهار میلیون مهاجر افغان در کشور ساکن شدند که مسائل و الزامات خود را دارد.
وی با بیان اینکه نظام سلامت کشور ما قوی است و توانسته خود را در این شرایط حفظ کند، افزود: حدود ۱۷ سال است که یک مورد فلج اطفال در کشور دیده نشده؛ درحالیکه فلج اطفال در همه دنیا جز در افغانستان و پاکستان که با ایران هممرز هستند، ریشهکن شده است.
وی اضافه کرد: فقط استان خراسان جنوبی ۴۶۰ کیلومتر مرز مشترک با افغانستان دارد که با این ترددها و حجم جابهجاییها قابل کنترل نیست.
مدیرکل همکاریهای بینالملل وزارت بهداشت ادامه داد: توانستیم در این شرایط، نظام سلامت را در شاخصهای مختلف از جمله بیماری فلج اطفال کاملا حفظ کنیم و پاک نگه داریم که نشانه قدرت نظام سلامت ایران است.
به گفته وی، نظام سلامت ایران در کنترل شیوع بیماری کرونا با هدایت رهبر معظم انقلاب و مدیریت مسوولان بسیار خوب عمل کرده است.
وی با بیان اینکه هر استانی ظرفیتها و ویژگیها خاص خود را در نظام سلامت دارد، گفت: ویژگی مذهبی بودن شهر قم و وجود حوزه علمیه قم، و با توجه به این که در هم تنیدگی سلامت و دین کاملا مسلم و ثابت شده است میطلبد نظام سلامت در استان قم الگوی بارز و نمونه برای کل کشور و دنیای اسلام باشد.
نیکنام در ادامه گفت: کسانی که در دولت اسلامی مسوولیتی دارند باید بدانند که این مساله فرصتی الهی است برای خدمتگزاری به مردم و امانتی از سوی خداوند است.
وی با تاکید بر حفظ امانت مسوولیت، اضافه کرد: حفظ و تقویت روحیه مردمی بودن مسوولان از موارد مهمی است که از سوی اهلبیت(ع) و پیامبر اسلام(ص) توصیه شده است.
وی ادامه داد: تودیع و معارفه، انتقال امانت از فردی به فرد دیگر است و انتظار میرود مدیران در هر مسوولیتی که هستند، امانتدار باشند.
نیکنام در ادامه با بیان اینکه شعار این دوره از وزارت بهداشت، «اجرای طرح عدالت و تعالی نظام سلامت» انتخاب شده است، گفت: مسوولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باید نسبت به رعایت عدالت و تعالی در همه امور مصمم باشند.
وی با اشاره به اینکه سلامت چهار بُعد دارد، گفت: اولین و شناختهشدهترین بُعد، سلامت جسمی است، ولی همه آگاه هستند روان که بُعد دوم سلامت است، بخش اساسی وجود انسان است.
وی اضافه کرد: سلامت اجتماعی بُعد سوم است و مسوولان نظام نقش بسیار اساسی دارند؛ سلامت معنوی نیز که آخرین بُعد میباشد، با دین، ایمان و نگرش انسان به عالم ارتباط دارد.
در این آیین که با حضور آیتالله سید محمد سعیدی تولیت حرم حضرت معصومه(س)، احمد حاجیزاده معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری و سایر مسوولان استان قم برگزار شد، با اهدای لوح سپاس از زحمات دکتر محمدرضا قدیر رییس سابق دانشگاه علوم پزشکی قم تقدیر و دکتر مهدی مصری بهعنوان سرپرست این دانشگاه معارفه شد.
مهدی مصری یازدهم دیماه با حکم بهرام عینالهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بهعنوان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قم منصوب شد، پیش از این محمدرضا قدیر از شهریورماه سال ۹۸ مسوولیت ریاست دانشگاه علوم پزشکی قم را بر عهده داشت.
نظری / قم
ارسال نظر