۱۱۰ اثر به دبیرخانه جشنواره ملی تئاتر خیابانی در یزد واصل شد

به گزارش رکنا؛ محمدصادق کوچک‌زاده روز دوشنبه در نشستی افزود: تعدادی از هنرمندان سایر استان ها در این جشنواره شرکت کردند و کیفیت آثار ارسالی به نسبت کارهایی که در سایر جشنواره‌ها مثل مریوان و تهران ارایه شد، خوب و در سطح جشنواره ملی است.

 وی با بیان اینکه این جشنواره جایگاه خود را در بین جشنواره‌های تئاتر خیابانی کشور بازکرد، ادامه داد:  با توجه به عنوان جشنواره که «چتر زندگی» است موضوع انتخابی از سوی هنرمندان بیشتر حول محور فضای خانه و خانواده و مباحث زندگی اجتماعی، فضاها و آسیب های اجتماعی است و به مباحث روز از جمله شیوع ویروس کرونا با مضمون رعایت پروتکل های بهداشتی نیز پرداخته شد.

 دبیر جشنواره تئاتر خیابانی چتر زندگی اظهار کرد: آثار ارزیابی شده شامل موضوع هایی از جمله آب، سبک زندگی، آسیب های اجتماعی، نمایش های آیینی و ایرانی، شهدای دفاع مقدس و کروناست.

وی درباره اجرای تئاترهای منتخب جشنواره  گفت: با توجه به رعایت پروتکل های بهداشتی، نگرانی بابت اجرای خیابانی  تئاتر وجود ندارد و اجرای کار در فضای باز اتفاق می‌افتد.

 به گفته کوچک زاده جشنواره سه تا چهار روز برگزار و هر روز پنج اثر اجرا می شود، از این رو از بین آثار ارسالی، ۱۵ اثر برای اجرا انتخاب خواهد شد.

وی درباره حضور هنرمندان یزد، گفت: هنرمندان استان نه تنها در این جشنواره بلکه در سایر جشنواره‌ شرکت می کنند و رتبه هایی اخذ کردند،چند سالی است، در اجراهای تئاتر خیابانی پیشرفت کردند، شاید بتوان گفت که یک سوم آثار ارسالی به جشنواره حاصل تلاش هنرمندان استان است.

وی درباره انتخاب محل مناسب برای اجرای تئاتر  خیابانی هم گفت: با توجه به تجمع جمعیت، این فضاها باید به نحوی باشد که ترافیک شهری با بسته شدن خیابان ایجاد نشود تا به جای ذهنیت مثبت، نگرانی و التهاب ایجاد نکند.

وی  با اشاره  به وضعیت زیرساخت های شهری برای اجرای تئاترهای خیابانی در یزد تصریح کرد: باید فضاهای شهری مناسبی برای تئاتر خیابانی پیش بینی شود در این صورت هنرمندان می‌توانند در طول سال کار آماده اجرا کنند و در گوشه و کنار شهر شاهد اجرای تئاترهای خیابانی باشیم که این هنر تقویت و مهم ترین آن تامین زیرساخت است.

کوچک زاده افزود: زیرساخت مناسب برای اجرای تئاتر خیابانی باید به صورت میدان گاه‌هایی باشد که هم فرصت تمرکز جمعیت را  داشته باشد و هم ترافیک ایجاد نکند، در مجموع باید گفت، این فضاها باید حداقل استانداردهای لازم  را داشته باشد تا به این ترتیب شرایط برای خلق آثار از سوی هنرمندان فراهم باشد.

 وی تاکید کرد: وظیفه متولیان امر است، تلاش کنند در جریان برگزاری  جشنواره ها، نقاط مناسب برای اجرا شناسایی و نقاطی که ذاتا امکان اجرای تئاتر خیابانی دارد در هر دوره نقاطی به این فضاها اضافه کنند تا زیرساخت‌ها به مرور زمان تقویت شود.

کوچک زاده درباره محل اجرای اجراهای تئاتر خیابانی نیز گفت: فضاهای شهری مناسبی برای اجرای تئاتر آماده است تا مردم دسترسی خوبی به محل اجرا داشته باشند، از این رو اجرا  بیشتر در بازارچه‌ها، میدان های پرتردد و فضاهای شهری پر رفت و آمد صورت می‌گیرد.

وی گفت: یکی از سیاست های اصلی جشنواره، کشف و پرورش استعدادهای جوان است، کسانی که اعتماد به نفس ارایه کار و ارزیابی دارند، آثار خود را عرضه می‌کنند و اتفاق هایی همچون جشنواره ملی چتر زندگی است که باعث می‌شود افراد جوان و کارگردان های جوان در ادوار مختلف در جشنواره دیده و معرفی  شوند، از این رو به نظر می‌رسد که جشنواره چتر زندگی فضای مناسبی را برای معرفی گروه‌ها و هنرمندان فراهم می‌کند.

کوچک زاده تصریح کرد: پنجمین جشنواره ملی تئاتر خیابانی «چتر زندگی»  با هدف ترویج سبک زندگی اسلامی ایرانی، تحکیم و پاسداشت کانون خانه ،خانواده و ایجاد فضای شاد و بانشاط در جامعه اواخر آبان ماه  سال جاری در استان برگزار می‌شود.

وی خاطر نشان کرد: سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری یزد با حضور پررنگ در برگزاری جشنواره در نظر دارد با حمایت از هنرمندان و معرفی ظرفیت زیرساخت های هنری استان برای برگزاری تئاتر خیابانی، این جشنواره را به بهترین شکل با همکاری سایر دستگاه ها برگزار کند.

یزد/سمیه گلابگیریان