دسترنج انگورکاران کردستان در جیب دلالان

به گزارش خبرنگار رکنا از سنندج ،وقتی در بازار از کنار میوه‌های رنگارنگ رد می‌شوید، انگورهای سیاه و مخملی قطعا شما را وسوسه می‌کنند.با گذاشتن یک حبه انگور در دهانتان، طعمی بی‌نظیر و شیرین را تجربه می‌کنید.انگور سیاه، بیش از 6000 سال است که کشت می‌شود و همین مسئله آن را به یکی از قدیمی‌ترین میوه‌های شناخته شده برای بشر تبدیل کرده است.

این میوه خوشمزه دارای آنتی اکسیدان، ویتامین ها و مواد معدنی هستند و به نسبت سایرانگورها، ارزش غذایی بالاتری داشته و فواید بسیاری همچوناز کاهش احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی گرفته تا جلوگیری از سرطان،بهبود بینایی، تقویت سیستم ایمنی بدن، جلوگیری از عفونت‌ها و حفظ سلامت پوست برای سلامتی دارد. انگور سیاه سرشار از مواد مغذیست و بهترین هدیه طبیعت برای بشر است. این میوه فوق‌العاده حاوی ویتامین‌های زیادی مانند C ،A ،K و آنتی اکسیدان‌هاست و به همین دلیل است که باید این میوه را مصرف کرد تا از مزایای آن بهره‌مند شد.

طبق آخرین بررسی‌هاسطح زیرکشت انگور در کشور 316هزار هکتارتعیین شدهکه سهم استان کردستان از این مقدار 5.37درصد است اما نکته‌ای که انگور کردستان را نسبت به سایر مناطق کشور متمایز کرده، تولید بیش از 70هزار تن انگور سیاه دیم است.

زاهد حاجی‌میرزایی، مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی کردستان به سطح زیر کشت و میزان عملکرد انگور در استان اشاره و اظهار داشت: 12هزار هکتار انگور دیم و 5هزار هکتار هم انگور آبی در استان وجود دارد.

وی افزود:در اراضی آبی استان در هر هکتار 13.8 تن و در اراضی دیم هم چهار هزار و 700تن از این محصول تولید می‌شود.

وی با اشاره به اینکه بیشترین سطح زیرکشت انگور دیم مربوط به شهرستان‌های بانه، مریوان، سروآباد، کامیاران و بخش‌هایی از سنندج و سقز است، گفت: رتبه نخست زیرکشت و تولید انگور دیم در استان را هم شهرستان مریوان به خود اختصاص داده است.

مدیرامورباغبانی سازمان جهاد کشاورزی کردستان اظهار کرد: بیشترین سطح زیرکشت انگور آبی هم در شهرستان‌های سنندج، بیجار و قروه واقع شده و بیشترین تولید هم مربوط به سنندج است.

در همین راستا؛ در شهرستان بانه در سال‌جاری بیش از 9200تن انگور از باغات شهرستان برداشت می‌شود که از این مقدار 2هزارتن به‌صورت تازه‌خوری در بازار شهرستان عرضه مصرف و هفت هزار و 200 تن دیگر به کارخانجات بازار دیگر شهرستان‌ها و استان‌های دیگر صادر می‌شود.

در حال حاضر 3200 انگورکار در بانه فعالیت داشته و در تمام روستاهای شهرستان باغات انگور داریم  که نبودسردخانه‌ای مناسب برای نگهداری انگور، صنعت فرآوری، حمل و نقل و چرخه بازاریابی از تولید تا بازارهای مصرف از مهمترین دغدغه‌های آنان بوده که هر ساله زحمات و دسترنجشان در این زنجیره ناقص به باد می‌رود.

انگورکاران بانه‌ای می‌گویند علی‌رغم اینکه مردان و زنانمان در این شرایط سختدر کنار هم مشغول زحمت و تولید انگور باکیفیت هستیم اما کمترین دستمزد گیرمان نصیب‌مان می‌شود و مزد زحمات‌مان جیب دلالان بازار می‌رود چراکه آنان با قیمت پایین انگور را از ما خریداری کرده و خودشان با قیمت و سودبالاتر به فروش می‌رسانند. 

 

عبدالحکیمی/ کردستان