حضور فوری رئیس جمهور و شورای عالی آب در اصفهان و حل مشکل زاینده رود،محور مطالبات مردم اصفهان است

به گزارش رکنا از اصفهان، در نشست بررسی راهکارهای جلوگیری از فرونشست اصفهان، که با حضور شماری از نمایندگان مجلس، و اعضای هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان و همچنین مدیران کل و نمایندگان بخشهای دولتی برگزار شد، گزارشات جامعی از پژوهش های نهادهای مختلف در راستای تبیین موضوع فرونشست اصفهان ارائه شد.

در این نشست، عباس مقتدایی، نماینده مجلس شورای اسلامی ضمن  تشکر از تلاشهای ارگان های مختلف در جهت ارائه گزارشات کارشناسی، گفت: علیرغم اینکه اقدامات  مختلفی در جهت رفع مشکل زاینده رود انجام شده است، اما هیچکدام  شایستگی رفع نیاز زاینده رود را نداشته و بستر ماتم زده زاینده رود نشانگر عدم کفایت اقدامات صورت گرفته است.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر این نکته که مردم اصفهان به کمتر از زاینده رود راضی نیستند، تصریح کرد: در این حوزه قوانین و مقررات مختلفی تصویب شده است اما مشکل اصلی، ناشی از کوتاهی در عرصه اجرا است؛ در حال حاضر بخشی از بی قانونی، خشکی بستر زاینده رود را محقق کرده است؛ اما باید در نظر گرفت که قوانین موجود هم اجرایی نشده است و برخی از نهادهای متولی این قوانین، خود عملکرد قبل را ندارند.

وی با  مطرح کردن این سوال که چرا توان تمامی دستگاههای مربوطه  در جهت اجرایی شدن قوانین موجود به کار گرفته نشده است، افزود: از آنجا که نیاز اصفهان بی پاسخ مانده است نمایندگان قوه مقننه خود  به این حوزه ورود کرده و به دنبال اجرای قوانین هستند.

مقتدایی با تاکید بر این موضوع که موضوع زاینده رود و احیای آن مسئله ای محلی نیست، تصریح کرد: لازم است این موضوع در سطح ملی پیگیری شود و حضور فوری  رئیس جمهور و شورای عالی آب در اصفهان و دنبال کردن مسئله در تراز کشوری مطالبه  جدی مردم اصفهان است.

در بخش دیگری از این نشست حسینعلی حاجی، دیگر نماینده مجلس شورای اسلامی ضمن قدردانی از  برنامه ریزی های اتاق بازرگانی اصفهان در جهت تبیین موضوع و گزارشات کارشناسی نهادهای مختلف دولتی، تاکید کرد:از آنجاییکه فرونشست اصفهان فارغ از مسائل حوزه کشاورزی و غیره، آسیب جدی به بناهای تاریخی اصفهان وارد می کند و مسئله تنها مربوط به اصفهان نیست و مقیاس ملی دارد، بیان مسئله و گفتمان در سطح ملی بسیار ضروری است و لازم است در اولویت قرار داده شود.

حاجی پیشنهاد داد: لازم است ابتدا نشست تخصصی در اتاق بازرگانی ایران در رابطه با این موضوع برگزار شود و در کنار این ضروری است تا از ظرفیت رسانه ها و فضای مجازی در راستای رسانه ای کردن مسئله فرونشست اصفهان در سطح کشوری با هدف اطلاع عموم، استفاده شود.

مجتبی کاروان، رئیس کمیسیون معادن اتاق بازرگانی اصفهان نیز  در این نشست عنوان کرد: با توجه به شرایط و اتفاقات و مخاطرات پیش رو، اتاق بازرگانی اصفهان در تلاش است تا با ایجاد همدلی و پیگیری سازمان های مربوطه را متحد کرده و با ایجاد سینرژی هرچه سریعتر مسئله فرونشست اصفهان خاتمه پیدا کند.

وی بیان کرد: از تمامی نهادهای مربوط دعوت شد تا با ارائه گزارشات تخصصی مطابق با سیاست های سازمان در راستای حل بحران، نظرات تخصصی را مطرح کرده و سپس تصمیم سازی شود.

رئیس کمیسیون معادن اتاق بازرگانی اصفهان همچنین بر طرح و تبیین موضوع در اتاق بازرگانی ایران و پیگیری آن در سطح ملی و اطلاع رسانی  موضوع به صورت جامع و کامل با همکاری  سازمان صدا و سیما تاکید کرد.

لازم به ذکر است، در این نشست،گزارشی از مدلسازی فرونشست استان اصفهان، الگوی میزان بارش، گزارش اقدامات در خصوص تغییر الگوی کشت و حجم آب مصرفی در کشاورزی، اثرات فرونشست بر ابنیه تاریخی اصفهان، بررسی  معضلات زیست محیطی تالاب گاوخونی،  تعیین میزان نرخ فرونشست با استفاده از ایستگاه‌های GPS، حجم برداشت از آبخوان ها از دیگر گزارشات کارشناسی بود که توسط مدیران کل و نمایندگان  سازمان های مربوطه ارائه  و بررسی شد.

 

اصفهان -بهمن راعی