وعده های شهرداری مشهد برای کمک به معتادان متجاهر محقق نشده است
رکنا: مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی گفت: شهرداری در حال حاضر ۵.۵ میلیارد از اعتبارات سال قبل را بدهکار است و امسال نیز این مبالغ پرداخت نشده که مجموعا ۲۰ میلیارد تومان بدهی به مراکز داریم که باید توسط شورای هماهنگی و شهرداری تأمین شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا از مشهد، مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی و معاونین این نهاد در دیدار با شهردار جدید مشهد، خواستار مشارکت گستردهتر شهرداری در رفع مشکلات جامعه هدف بهزیستی شدند.
در این دیدار که در دفتر شهردار و با حضور مدیران شهری برگزار شد، مسعود فیروزی مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی گفت: ما در خراسان رضوی ۱۳۰ فرد دارای معلولیت پروندهدار در سطح استان داریم که با احتساب مددجویان بخش اجتماعی و خانوادههایشان قریب به ۶۰۰ هزار نفر از جمعیت استان تحت پوشش خدمات بهزیستی میباشند.
وی ادامه داد: نیمی از این جمعیت در مشهد هستند که میتوانیم بگوییم ۱۰ درصد جمعیت مشهد را شامل میشوند و این جامعهی بزرگ، به جز جمعیت وسیعی از معتادان و آسیبدیدگان اجتماعی هستند که در بهزیستی پرونده ندارند اما بهزیستی خدمات مستقیم و غیر مستقیم به آنها ارائه میکند.
وی از اجرای برنامههای مشترک با شهرداری مشهد در زمینهی آسیبهای اجتماعی، معتادان متجاهر و سایر زمینههای مورد نیاز یاد کرد و گفت: در این همکاریها توفیقات خوبی داشتهایم و امیدواریم همچون گذشته و بیشتر از آن، از کمکها و حمایتهای شهرداری برای رفع نیازهای جامعه هدف بهرهمند باشیم.
وی به موضوع مناسبسازی مشهد اشاره کرد و گفت: در مناسبسازی، چندین سال رتبهی اول کشور را داشتهایم که ارزیاب آن وزیر کشور بوده که ریاست ستاد مناسبسازی کشور را بر عهده دارد.
فیروزی خاطر نشان کرد: به شهردار پیشین پیشنهاد مشاور معلولین برای شهردار را دادیم که پذیرفته شد و اقدامات خوبی هم در این زمینه داشتیم اما از شما میخواهیم که دو مشاور در این زمینه داشته باشید که یکی مشاور فرهنگی هنری ورزشی معلولین باشد که عوامل توانمندسازی این گروه هستند و دیگری مشاور اجرایی در امور معلولین که بتوانند بازوی اجرایی در مسائل عمرانی و رفع موانع حضور معلولین درجامعه باشند.
وی ادامه داد: برنامهی دیگر، در مورد دسترسپذیری افراد دارای معلولیت به امکانات زندگی شهری است که متأسفانه در شرایط حاضر، کمبودهای وسیعی در این زمینه هست و مراکزی هم که جدیدا ساخته شده از نظر حضور معلولین، موانع و اشکالات زیادی دارد.
وی تأکید کرد: در ساخت پروژههای جدید، باید ترتیبی اتخاذ شود که یک گروه فنی ناظر از طرف بهزیستی، پیش از ساخت و پایان کار پروژه، بر رعایت ضوابط مناسبسازی نظارت داشته باشد چون بعد از ساخت، کار زیادی نمیتوان انجام داد و یا اینکه هزینههای زیادی باید صرف شود.
مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی از کودکان کار و معتادان متجاهر به عنوان دو برنامه که با مشارکت دستگاههای گوناگون و از جمله شهرداری و بهزیستی در حال اجراست یاد کرد و گفت: در بخش کودکان کار، طبق قانون، شهرداری باید مکان لازم را در اختیار بگذارد که ما خودمان مکانی را تهیه کردهایم و شهرداری کمکی به فضاسازی و محوطهسازی آن کرده و مشارکت شهرداری باید در این قسمت بیشتر شود.
امیدواریم کمکهای شهرداری در زمینه معتادان متجاهر محقق شود
وی همچنین بحث معتادان متجاهر را حاصل همکاری ۱۲ دستگاه دانست و گفت: بر اساس مصوبات شورای هماهنگی مبازره با مواد مخدر باید تمام ۹ هزار معتاد متجاهر ساماندهی شوند که نیاز به مکان و تأمین اعتبارات دارد که در حال حاضر، بخشی از آن بر زمین مانده است.
وی خاطر نشان کرد: بهزیستی در قانون کمترین وظیفهمندی و بیشترین فشار اجتماعی و روانی را دارد و ما تلاش زیادی برای اجرای صحیح این مصوبات انجام میدهیم که باید همکاری بیشتری از سوی شهرداری منظور شود.
معاون توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی نیز گفت: موضوع ندادن پایان کار به ساختمانهای مناسبسازی نشده، چند سال است که مطرح است اما هنوز اجرایی نشده و شهرداری و سازمان نظام مهندسی، توپ را در میدان یکدیگر میاندازند و ساختمانها هم ساخته میشود و پایان کار میگیرد.
حمیدرضا علیزاده، سنگفرشهای نامناسب در بعضی گذرگاهها، موانع پیادهروها و نامناسببودن سرویسهای حمل و نقل شهری را مورد اشاره قرار داد و گفت: امیدواریم شهرداری در این زمینهها تلاش بیشتری داشته باشد و این مشکلات مرتفع گردد.
معاون مشارکتهای مردمی بهزیستی خراسان رضوی نیز در این جلسه به مشکل مسکن معلولین اشاره کرد و گفت: از هر ده مراجعه به مدیران بهزیستی در ملاقات عمومیها، ۸ مورد مشکل مسکن دارند.
حمیده محدث گفت: در مشهد، زمین در اختیار شهرداری است و ما زمین برای مسکن مددجویان نداریم که کمک خیرین را برای ساخت مسکن جلب کنیم.
وی ادامه داد: شهرداری میتواند زمین مورد نیاز را در اختیار بهزیستی قرار دهد تا امکان ساخت مسکن برای خانوادههای اولویتدار بهزیستی از جمله خانوادههای چند معلولی فراهم گردد.
وی همچنین به بحث اشتغال مددجویان پرداخت و گفت: پیمانکارانی که در پروژههای مختلف با شهرداری کار میکنند ظرفیت خوبی برای جذب نیروی کار از بین مددجویان بهزیستی دارند و البته بهزیستی، مشوقهای خوبی هم به کارفرمایان در این زمینه میدهد.
وی همچنین خواستار صدور مجوز برای تأسیس پایگاههای شهری برای جلب مشارکتهای مردمی با عنوان پایگاه نیکوکاری بهزیستی گردید.
اختصاص فرهنگسرا برای برنامههای پیشگیری
معاون پیشگیری بهزیستی خراسان رضوی نیز در نشست مشترک شهرداری و بهزیستی گفت: در حال حاضر ۳۵۰۰ بیمار در کمپهای ماده ۱۶ و تبصرهی ۲ استان داریم که ۸۰۰ نفر آنها را خانمها تشکیل میدهند.
غلامحسین دلبری افزود: از نظر امکانات و تجهیزات، مکان، بهداشت، بازتوانی و توانمندسازی معتادان نیاز به کمکهای شهرداری داریم که شهرداری توافق کرده است در این زمینه کمک داشته باشد اما مطالبات مراکز هنوز تسویه نشده است.
وی همچنین خواستار اختصاص مکانهایی نظیر فرهنگسراها برای اجرای برنامههای پیشگیرانه، کارگاههای آموزشی و برنامههای غربالگری بینایی و شنوایی گردید.
وی گفت: کارشناسان تخصصی بهزیستی آمادگی دارند در زمینه آموزش مهارتهای زندگی و مشاوره برای کارکنان و پرسنل شهرداری همکاری کنند.
مسئول روابط عمومی بهزیستی خراسان رضوی هم در این دیدار، اختصاص سهمی از ظرفیت حوزه تبلیغات محیطی شهرداری به بهزیستی را مطالبه کرد و گفت:بهزیستی جهت انتقال پیام های آموزشی،فرهنگی، پیشگیرانه و در راستای جلب حداکثری مشارکت اجتماعی شهروندان و ارتقای آگاهی و حس مسئولیت اجتماعی و...، به سهم بیشتری از ظرفیت تبلیغاتی محیطی شهری نیازمند است.
اسلامی افزود: شهرداری به ویژه در زیرمجوعه هایی چون مجموعه قطار شهری، نمایشگاه بین المللی ، پارکها، فرهنگسراها و روزنامه شهرآرا می تواند ظرفیت اختصاصی و ویژه ای به بهزیستی اختصاص دهد.
مشهد برای معلولین و سالمندان، شهر مهربان نیست
شهردار مشهد نیز در ادامه این جلسه در پاسخ به درخواستهای مدیران بهزیستی گفت: یکی از برنامههای من شهر مهربان بوده که در حال حاضر شهر مشهد برای افراد دارای معلولیت و سالمندان و سایر افشار، مهربان نیست و باید مشکلاتش حل شود.
ارجائی گفت: به معاونین گفتهام تا سه ماه آینده پارکها و فضاهای تفریحی برای افراد دارای معلولیت، بهسازی شود تا این عزیزان بتوانند از امکانات شهری بهرهمند شوند. در پروژههای مشترک با بهزیستی همکاری میکنیم و امیدواریم سازمان بهزیستی و وزارت رفاه از نظر اعتبارات ملی در این زمینه به ما کمک کنند.
ارجائی از مشکلات خانوادههای معلولین و خانوادههای دارای کودکان اوتیسم یاد کرد و گفت: باید شرایطی فراهم کنیم که این خانوادهها بتوانند از امکانات و فضای شهری استفاده کنند. در مواردی که شهرداری اختیاری در مناسبسازی محیط ندارد دادستان به عنوان مدافع حقوق عامه میتواند ورود کند.
وی در پایان یادآور شد: برنامههایی را که شهرداری و بهزیستی میتوانند همکاری کنند تدوین کنید و از سازمان بهزیستی و وزارت رفاه هم بخواهیم که ما را در اجرای این پروژها یاری کنند. ما صد در صد در خدمت بهزیستی هستیم و برای مهربان شدن مشهد برای جمعیت هدف بهزیستی تلاش میکنیم.
ارسال نظر