برای جلوگیری از سرقت منزلمان چکار کنیم؟

به گزارش رکنا از کرمانشاه، مهمترین توصیه های پلیس پیشگیری انتظامی کرمانشاه برای جلوگیری از سرقت منزل به این شرح است:

تاحدالامکان از خالی گذاشتن منزل خودداری نمائید.

درب پشت بام منزل خود را در اسرع وقت به حفاظ نرده ای و قفل آویز مطمئن مجهز نمائید.

هنگام خروج از منزل تنها به قفل نمودن درب خروجی اکتفا نکرده، کلیه در های داخلی ساختمان اعم از در پشت بام، هال، اتاق ها، آشپزخانه، حمام، حیاط خلوت و... را قفل نمائید.

کنترل ورود و خروج در مجتمع های مسکونی را به سرایدار یا نگهبان مطمئن بسپارید. با این حال از باز گذاشتن در ورودی منزل (حتی برای مدت کوتاهی ) در طول شبانه روز خودداری نمائید.

از قراردادن کلید در زیر جاکفشی، داخل کفش و یا سایر نقاط قابل دسترسی خودداری نمائید.

همواره دقت نمائید تا کلید خود را برروی قفل درب جای نگذارید.

برای امنیت محل خود در شب، از شبگرد و نگهبانان محلی و مورد تایید نیروی انتظامی استفاده کنید.

از قراردادن چهارپایه و نردبان و نظایر آن در حیاط منزل مخصوصاً در کنار دیوار خودداری نمائید.

تا حد امکان درب های ورودی و داخلی منزل خود را به سیستم هشدار دهنده مجهز نمائید.

از نگهداری وجوه نقد، طلا و جواهر و وجه نقدبه مقدار زیاد در منزل بپرهیزید.

در مواقعی که مجبور به نگهداری موقت، وجوه نقد و اشاء قیمتی در داخل منزل هستید، از پنهان نمودن آن بصورت یکجا خودداری نموده و تا حد امکان از گاو صندوق سالم و مطمئن استفاده نمائید.

از نوشتن نام و مشخصات خود بر روی زنگ درب منزل خودداری نمائید.

در مواقعی که به مسافرت می روید از همسایگان یا اقوام مورد اطمینان خود بخواهید که از منزلتان مراقبت نمایند.

علائمی که نشان میدهد به مسافرت رفته اید را ازبین ببرید. از همسایه خود بخواهید که خودرو خود را گاهی مقابل راه ورودی منزل شما پارک نماید.

در مواقع خالی بودن منزل از روشن گذاشتن لامپ یک اتاق به مدت طولانی و مستمر خودداری نموده، تا حد امکان از کلیدهای زمان دار خودکار استفاده نمایید یا اینکه از همسایگان و آشنایان مورد اطمینان خود بخواهید که روشنایی داخل منزل را در هنگام شب تغییر دهند.

تا حد امکان منزل خود را برای گردش و ملاقات دوستان و فامیل بصورت یکسان و یکنواخت ترک نکنید.

به هنگام ترک منزل تمامی پرده ها و کرکره ها را نکشید و برخی از آنان را به همان صورتی بگذارید که در حالت عادی از آنها استفاده می کنید.

محوطه بیرون منزل خود را همواره روشن نگهدارید.

از ورود افرادی که بعنوان مامور انتظامی، دارایی، شهرداری، سرشماری، کارگر خدماتی، مامور آب، برق، تلفن، گاز و ... به منزل شما مراجعه می کنند پیش از شناسایی دقیق آنان ممانعت بعمل آورده در صورت حصول اطمینان فقط اجازه ورود ایشان به محدوده مورد نیاز را بدهید.

سارقین معمولاً منازلی را برای سرقت انتخاب می کنند که از ساختمان های دیگر دورتر، فاقد حفاظ، دارای ساکنین کم و مسن بوده و اموال قابل ملاحظه ای را در آن شناسایی کرده باشند و بر اساس شناسایی قبلی آن ها دسترسی به راه های فرار در آن بیشتر باشد. اگر این مساله شامل شما نیز می شود پس غفلت نکنید.

شماره سریال یا مشخصات کامل اجناس و لوازم خانگی منزل خود قبیل لوازم صوتی و تصویری، لوازم برقی و سایر لوازم با ارزش را در دفتر مخصوص ثبت نموده و برای اطمینان بیشتر از آنها عکس تهیه کنید.

روی تمام درب های ورودی و خروجی و داخل پارکینگ یا زیر زمین منزل خود قفل ایمنی مناسب نصب کنید.

از ورود افرادی که به عنوان سمسار یا خریدار ضایعات مراجعه می کنند بدون شناسایی قبلی جلوگیری کنید.

از سیستم دزدگیر برقی و آیفون های تصویری استفاده کنید و به طور مرتب آن را کنترل نمایید.

از قرار دادن کلید منزل در محل هایی مانند زیر جا کفشی و یا سایر محل های قابل دسترسی، خودداری نمایید.

نسبت به افرادی که تماس تلفنی می گیرند و با دادن خبر ناگوار، منجر به خروج شما از منزل می شوند، حساس باشید و از صحت خبر مطلع شوید.

چنانچه به منزل دوستان وآشنایان خود مراجعه می کنید و آنها در منزل حضور ندارند از نوشتن عدم حضور آنها به در و دیوار خودداری نمایید.

بعضی اوقات مشاهده می شود که خانمی به بهانه شیر دادن به فرزندش و یا نوشیدن یک لیوان آب به آسانی وارد منزل شده و سپس در لحظه مناسب اقدام به سرقت می نماید.

یک رادیو در منزل روشن کرده و اطمینان حاصل کنید که صدای آن به حدی بلند است که فقط از پشت در شنیده می شود و موجب آزار همسایه نمی گردد.

نازی حاجی علی اکبری/ کرمانشاه