بعدازگذشت 3دهه از آغازاحداث سددالکی :
هم چنان 2میلیون اصل نخل تشنه دشتستان چشم انتظارند
مدیر طرحهای توسعه منابع آب شرکت آب منطقهای بوشهر با اشاره به ضرورت احداث سد دالکی گفت: رودخانه دالکی یکی از مهمترین رودخانههای استان بوشهر است که خشکسالیهای دهه اخیر منجر به کاهش شدید آورد آب و افت کمی و کیفی محصولات نخلستانهای تحت شرب آن شده است.
به گزارش رکنا از بوشهر، "جهانگیر کدخداپور" افزود: با توجه به سیلابهای زمستانه در این رودخانه و خشکی شدید آن در سایر فصلهای سال، ساخت سد دالکی به عنوان راهکار نجات نخیلات این منطقه شناخته شد تا با کنترل روانابهای فصل بارندگی، آبی پایدار جهت استفاده در تابستانهای گرم در اختیار کشاورزان قرار گیرد.
نماینده مجری طرح سد دالکی خاطرنشان کرد: در مرداد ماه سال گذشته با تکمیل تونل انحراف آب این سد، ساخت فرازبند و بدنه اصلی آن در دستورکار قرار گرفت که این دو رشته تونل انحراف آب مجموعاً 1500 متر طول دارند و برای تکمیل آنها 350 هزار مترمکعب خاکبرداری و 54هزار مترمکعب بتنریزی انجام شده است.
وی افزود: شروع ساخت فرازبند سد دالکی با ارتفاع 60 متر از مرداد ماه 1399 آغاز شده و هماکنون با گذشت 9 ماه به صورت 100 درصد تکمیل شده است.
مدیر طرحهای توسعه منابع آب شرکت سهامی آب منطقهای بوشهر این فرازبند را از نوع خاکی با هسته رسی عنوان کرد و گفت: برای تکمیل فرازبند سد دالکی 170 هزار مترمکعب خاکبرداری و 730 هزار مترمکعب خاکریزی انجام شده است.
کدخداپور خاطرنشان کرد: وجود مشکلاتی در زمینه تامین اعتبار، موجب کندی روند ساخت و کاهش جبهههای کاری سد دالکی شده است اما خاکبرداری بدنه اصلی سد و سرریز آن همچنان در حال اجرا است.البته با پیگیریهای مدیرعامل شرکت و همچنین استاندار بوشهر و نماینده دشتستان در مجلس شورای اسلامی، امیدواریم تا گرههای مالی این پروژه حیاتی هرچه سریعتر گشوده شود.
کدخداپور تصریح کرد: بهرهبرداری از این سد موجب احیا کشاورزی منطقه، تامین معیشت کشاورزان و نخلداران و در نتیجه آن جلوگیری از مهاجرت روستا به شهر و حفظ توازن جمعیت استان بوشهر خواهد شد.
این گزارش میافزاید، سد دالکی در شهرستان دشتستان استان بوشهر، بر رودخانه دالکی در حال ساخت است و هم اکنون 39 درصد پیشرفت فیزیکی دارد. این سد با حجم مخزن 270 میلیون متر مکعب و با اعتبار یکهزار و 200 میلیارد تومان به عنوان بزرگترین پروژه توسعه منابع آب استان بوشهر شناخته میشود.
در این استان گرم و خشک، بهرهبرداری مناسب از کوچکترین منابع آب نیز ارزشمند است و ایجاد ظرفیتهای جدید در بخش آب به مثابه حفظ حیات به ویژه در بخش روستایی شمرده میشود. یکی از پروژههای مهم و بزرگ در حفظ منابع آبی که منجر به ذخیرهسازی روانابهای فصلی و کاهش خسارات سیلاب مخرب میشود، "سد دالکی" شهرستان دشتستان است.
بوشهر/جعفری
ارسال نظر