نحوه برخورد قانونی با کسانی که شارژ ساختمان را نمیپردازند
رکنا: اگر برخی ساکنان ساختمان، حق شارژ آپارتمان را نپردازند، مدیر ساختمان، قانونا چه اقداماتی را میتواند انجام دهد؟ کارشناسان ما به این پرسش پاسخ دادهاند.
پرسش مخاطب ما درباره برخورد قانونی با نپرداختن شارژ ساختمان این است:
با سلام لطفا در خصوص ندادن شارژ ساختمان و همچنین تاخیر زیاد در پرداخت شارژ توسط ساکنین مجتمع بفرمایید چه اقدامات قضایی می توان صورت پذیرد؟ آیا ماده یا تبصره خاصی در قانون وجود دارد؟ طرح دعوا از سوی هیئت مدیره ساختمان به چه صورت باید باشد؟ با تشکر.
پاسخ کارشناسان:
با عنایت به ماده 10 مکرر قانون تملک آپارتمانها و تبصره یک الحاقی به این ماده، در صورت امتناع مالک یا استفاده کننده از پرداخت سهم خود از هزینه های مشترک، از طریق مدیر یا هیئت مدیران به وسیله اظهارنامه با ذکر مبلغ بدهی و صورت ریز آن، هزینهها مطالبه میشود و هرگاه مالک یا استفادهکننده ظرف 10 روز از تاریخ ابلاغ اظهارنامه سهم بدهی خود را نپرداخت، مدیر یا هیات مدیران میتوانند به تشخیص خود و با توجه به امکانات از دادن خدمات مشترک از قبیل شوفاژ، تهویه مطبوع، آب گرم، برق، گاز و غیره خودداری کنند و در صورتی که مالک یا استفادهکننده همچنان اقدام به تسویه حساب نکنند، اداره ثبت محل وقوع آپارتمان به تقاضای مدیر یا هیات مدیران برای وصول وجه مزبور بر طبق اظهارنامه ابلاغ شده، اجراییه صادر خواهد کرد.
از طرف دیگر چنانچه عدم ارائه خدمات مشترک موثر نباشد، مستندا به تبصره یک ماده 10 مکرر قانون مزبور، مدیر یا مدیران مجموعه میتوانند دادخواست خود را با عنوان مطالبه شارژ معوقه به مراجع قضایی (شورای حل اختلاف) ارائه کنند. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر