آیا تا کنون با استفاده از دستگاه های کارت خوان خرید کرده اید؟

رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات ناجا با بیان مطلب فوق گفت: دستگاه های کارت خوان(POS) دستگاهی است که از طریق ارتباط تلفنی یا شبکه ای به سیستم بانکی متصل شده و امکان پرداخت و انتقال وجه را برای کاربرانش فراهم می کند. این دستگاه به ظاهر کوچک امکانات بسیاری در اختیار عموم مردم قرار می دهد امکاناتی از قبیل: پرداخت قبوض، شارژ سیم کارت، پرداخت و انتقال وجه، دریافت صورت حساب، گزارش روزانه و ... . هرچند برخی از این امکانات در کشور ما فعال نمی باشد ولی استفاده از این دستگاه ضریب امنیت نسبتاً بالایی دارد و از انجام سفر های غیر ضروری و صرف وقت و زمان و پرداخت هزینه های اضافی جلوگیری می کند.
وی افزود: متاسفانه برخی از افراد فرصت طلب، از فرهنگ نامناسب استفاده از این دستگاه، سوءاستفاده کرده و اقدام به کلاهبرداری از هموطنان و برداشت از حساب های آنان می کنند. آنها بیشتر سعی دارند توسط دستگاه های اسکیمر از کارت های بانکی هموطنان کپی برداری و در نهایت این کارت ها را جعل نمایند. و در فرصتی مناسب رمز های عبور آنها را به دست آورند که معمولاً رمز عبور هم هنگام خرید توسط خود مشتریان در اختیار آنها قرار داده می شود.
نکته ای که در این نوع از کلاه برداری به چشم می خورد حسن اعتماد بیش از حد هموطنان می باشد که معمولاً خودشان خرید را انجام نمی دهند و به سادگی رمز عبورشان را در اختیار دیگران قرار می دهند و جالب اینکه در این موضوع انگشت اتهام به سمت فروشندگان بوده و مال باختگان اولین کسی را که به عنوان مظنون معرفی می کنند کسی نیست جز آخرین فروشنده یا فروشندگانی که کارت بانکی و رمز عبور را از وی دریافت نموده اند.
وی تصریح کرد: رعایت نکاتی بسیار جزئی می تواند هموطنان عزیز را از وقوع چنین کلاهبرداری هایی در امان نگه دارد. نکاتی که شاید در ظاهر چندان مهم به شمار نیاید ولی در واقعیت امنیت کاربران این حوزه را بسیار بالا می برد. نکاتی مانند:

دقت داشته باشیم که حتماً رمز عبور را خودمان وارد کرده و عملیات واریز وجه را انجام دهیم.

رمز عبورمان را به هیچ عنوان به دیگران ندهیم.

رمز های عبورمان را به صورت دوره ای تغییر دهیم.

در صورت مشاهده موارد مشکوک در دستگاه های کارت خوان مثل شکستگی، وجود شیئ اضافی در دستگاه و... سریعاً به شعبه مورد نظر اطلاع دهیم.

هنگام وارد کردن رمز عبور به اطراف و اطرافیان توجه داشته باشیم.

پس از اتمام عملیات رسید آن را به دقت بررسی و نزد خود نگه داریم.

هرچند سازمان ها و ارگان های مرتبط نیز با رعایت نکاتی دیگر می توانند ضریب امنیت بسیار بالایی را برای کاربران فراهم آورند. که می توان به آنها چنین اشاره کرد:

ارائه آموزش های لازم و نحوه استفاده صحیح از این دستگاه به هموطنان عزیز.

نصب دستگاه ها به نحوی باشد که به راحتی در دسترس کاربران قرار بگیرد.

مجوز نصب این دستگاه فقط به شرکت هایی معتبر و شناخته شده داده شود تا نصب این دستگاه به صورت استاندارد صورت پذیرد.

فرهنگ سازی و اطلاع رسانی صحیح در مورد خطراتی که کاربران این حوزه را تهدید می کند.


در نهایت پلیس فتا از هموطنان درخواست می کند در صورت مواجهه با موارد مشکوک آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس Cyberpolice.ir بخش تماس با ما گزارش نمایند و هشدار های پلیس را جدی بگیرید.