قالیباف در جلسه علنی مجلس :
کی میخواهیم اقتصاد برق را حل کنیم/ اکنون به بخش خصوصی تولید برق بدهی داریم
رکنا سیاسی : رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: الان بخش خصوصی تولیدات برق داشته و بدهی دارد و پولش را نمیدهیم، کی قرار است اقتصاد برق را حل کرده و بخش خصوصی را وارد کنیم.
به گزارش رکنا به نقل از خانه ملت ، محمدباقر قالیباف در جلسه علنی امروز( شنبه ) مجلس شورای اسلامی و در زمان بررسی بندی از لایحه برنامه هفتم توسعه مربوط به اعطای مجوز به بخش خصوصی برای صادرات برق اظهار کرد: طبق ماده ۱۷ قانون مانع زدایی از توسعه برق، وزارت نیرو بعد از اطمینان از تامین برق مورد نیاز داخلی و طبق برنامه اعلامی مجوز میدهد. پس این بند باعث ایجاد رانت به بخش خصوصی نخواهد شد.
وی ادامه داد: بخش خصوصی با پول خود برای ما نیروگاه میسازد و برق تولید میکند بعد مکلف میشود در زمان پیک مصرف برق را به شبکه داخلی داده و وقتی هم که پیک مصرف نیست حداقل ۹۲ هزار اسمی و ۷۲ هزار عملی تولید داریم. گاهی هم که در پیک مصرف قرار نداریم ۱۶ هزار مگاوات اضافه تولید برق داریم که میتوان صادر کرد منتها پول را براساس مصرف میگیریم اما بدهیها داده نمیشود اکنون به بخش خصوصی تولید برق بدهی داریم اما پولها داده نمیشود. کی قرار است اقتصاد برق را حل کنید و بخش خصوصی وارد شود؟
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این بند کمکی به دولت است، اضافه کرد: ما تا زمانی که بخواهیم با پول دولت نیروگاه افزایش بدهیم، عقب میمانیم نتیجه آن میشود که صنعت میخوابد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه: درآمد ارزی سالانه یک میلیارد دلار از صادرات برق
به گزارش رکنا ، رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه صادرات برق به صورت انحصاری به کشورهای منطقه انجام میشود، گفت: در سال نزدیک به یک میلیارد دلار درآمد ارزی از صادرات برق به وجود میآید.
داوود منظور در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی و در زمان بررسی بندی از لایحه برنامه هفتم توسعه مربوط به اعطای مجوز به بخش خصوصی برای صادرات برق اظهار کرد: ما اکنون به صورت انحصاری صادرات برق به کشورهای منطقه انجام میدهیم منتها اگر اجازه دهیم که بخش خصوصی وارد شود شرایط به گونهای شده که هر وقت به کشورهای هدف برق میخواهند صادر کنند پس قیمت را پایین آورده پس عملا قیمت صادراتی برق کمتر از نرخ دولت میشود.
وی ادامه داد: اکنون دولت با اقتدار مذاکره میکند و ما برق را به قیمت بالا و مناسب صادر میکنیم پس اگر بخواهند بخش غیردولتی وارد شده و مذاکره کنند قیمت کم میشود و همین مختصر قیمت را هم از دست میدهیم. اکنون صادرات برق در سال نزدیک به یک میلیارد دلار درآمد ارزی ایجاد میکند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: اکنون برقی که بخش غیردولتی میفروشد براساس قرارداد ECA است یعنی بابت سوخت پولی پرداخت نمیشود و هزینه تبدیل و تولید برق گرفته میشود.
منظور در عین حال گفت: البته بخشی از مطالبات بخش خصوصی از دولت بابت فروش برق باقی مانده که باید برطرف شود اما راهحل این نیست که بازار صادرات برق که انحصاری است را به یک بازار رقابتی تبدیل کنیم، چون به درآمد ارزی آسیب میزند ضمن آنکه کمبود در بازار داخلی ایجاد میکند. ما نباید برای ایجاد ظرفیت صادرات تامین برق داخل را با مشکل مواجه کنیم.
ارسال نظر