پشت پرده ماجرای جنجالی تجهیز بیمارستان‌های اندونزی توسط ایران چه بود؟

 «جان و نان مردم» کلید واژه‌های پرتکرار آیت‌الله رئیسی از ابتدای استقرار دولت سیزدهم تاکنون که توانسته به این دو هدف عینیت ببخشد و موفقیت‌های بزرگ دولت در انجام واکسیناسیون سراسری در مقابله با بیماری مهلک کرونا مؤید بر این‌ امر است.

با توجه به تشدید تحریم‌ها در آغاز فعالیت دولت سیزدهم و نامگذاری شعار سال به تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین، رئیس دولت سیزدهم عزم کابینه خود را جزم کرد تا با استفاده از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های شرکت‌های دانش‌بنیان در خودکفایی کشور در تولید محصولات با فناوری بالا، کارنامه درخشان از خود برجای بگذارد و کار را به جایی رساند که در دیدار با سران کشورها به جای محصولات سنتی همچون فرش و پسته که قابلیت ارز آوری کمتری دارند، محصولات دانش بنیان معرفی شود.

از نمونه‌های بارز این ظرفیت‌ها و توانمندی دانش ‌بنیان‌های داخلی می‌توان به تولید اقلام و تجهیزات مقابله با کرونا همزمان با شیوع این اپیدمی در کشور اشاره داشت.

در آن روزهای سخت بحران کرونا شرکت‌های دانش‌بنیان با تولید دستگاه‌های ونتیلاتور نیاز کشور به این دستگاه حیاتی را برطرف کردند و با حمایت‌هایی که از آنها صورت گرفت توانستند کمبودها را جبران و کشور را از این گذرگاه سخت عبور دهند.

دولت سیزدهم با بکار گرفتن تمام ابزارها و پتانسیل‌ها، حمایت از شرکت‌های دانش بنیان را در اولویت قرار داد و در همین راستا گلوگاه‌ها و خلأهای موجود در زیست بوم را شناسایی کرد و آیت الله رئیسی هم طی بخشنامه‌ای به وزارتخانه‌ها و دستگاههای مختلف اعلام کرد که خرید هر محصول خارجی که در داخل کشور نمونه مشابه دارد ممنوع است.

بخشنامه‌ای که نه تنها در دَمیدن روحیه امید به شرکت‌های دانش بنیان موثر بود بلکه سبب توسعه بازار شرکت‌های دانش‌بنیان شد و اتفاقات خوبی را رقم و دستاورد های کلانی را برای شرکت های دانش بنیان به ارمغان آورد که از جمله آنها می‌توان به ربات سینا اشاره داشت؛ رباتی که شگفتی‌های زیادی در سفر رئیس جمهور به اندونزی به بار آورد و سینای ایرانی روی دست داوینچی امریکایی بلند شد و به نوعی انحصار آمریکا در این زمینه شکسته شد.

رئیس جمهور در روز سه شنبه دوم خرداد ۱۴۰۲ در دوازدهمین سفر خارجی خود و اولین سفر رسمی و دو جانبه رییس جمهور ایران از ۲۰۰۶ تاکنون عازم جاکارتا شد. در این سفر در حضور دو رییس جمهوری ایران و اندونزی توسط ربات سینا ، جراحی از راه دور با فاصله ۵۰۰ کیلومتر انجام شد و سبب شگفتی و تعجب و استقبال رئیس جمهور اندونزی شد به نحوی که اندونزی از هیئت ایرانی تقاضای ۱۲ دستگاه ربات سینا را داشت.

صادرات ربات جراحی از راه دور سینا به کشور اندونزی درحالی اتفاق افتاد که پیش از این، کشور اندونزی ربات جراحی از راه دورآمریکایی داوینچی را خریداری کرده بود اما دانشمندان اندونزیایی به صراحت در تلویزیون کشورشان گفتند که دستگاه ربات سینا مؤثرتر از مشابه آمریکایی به نام داوینچی است.

رییس جمهور در بازگشت از سفر اندونزی با بیان اینکه اقتصاد ایران و اندونزی مکمل یکدیگر است، گفت: در این سفر ۱۱ سند همکاری امضا شد. طرف اندونزیایی اعلام آمادگی کرد ۱۲ بیمارستان مهم این کشور مجهز به تجهیزات ایرانی و مشخصا ربات سینا شود.

این اتفاق طبق گفته وزیر بهداشت ارز آوری خوبی برای کشور به همراه خواهد داشت و در قبال صادرات پول‌ آن را دریافت خواهیم کرد که افتخاری برای کشور است و تجربه ای است که می تواند برای کشور های دیگر هم تکرار شود.

اما متاسفانه برخی بدون اندکی تفکر و بدون هیچ استدلالی این خبر را وارونه منعکس کردند و رسانه‌ها مغرضانه نوشتند که ایران قرار است ۱۲ بیمارستان در اندونزی بسازد!

نکته تأمل برانگیز در این بین این است که چرا توانمندی ایران بخصوص دستاوردهای دانش بنیان در حوزه پزشکی که با استقبال کشور های خارجی همراه شده به مذاق برخی در داخل کشور خوش نیامده است!

با توجه به اینکه کمتر از یک سال تا آغاز انتخابات مجلس دوازدهم فرصت باقی نمانده، متاسفانه شاهد هستیم که برخی نماینده‌ها به صورت علنی و آشکار در عملیات روانی و کارزارهای رسانه ای دشمن فعال شده اند و از تریبونی که برای خدمتگزاری به مردم در اختیار دارند برای فعالیت‌های سیاسی خود در انتخابات پیش رو بهره می برند و به نوعی با اظهارات غلط خود آب به آسیاب رسانه‌های دشمن می‌ریزند و عده‌ ای دیگر هم این حرف را بدون صحت سنجی تکرار و گره ای در اذهان عمومی جامعه ایجاد می‌کنند.

در همین راستا معین الدین سعیدی نماینده مردم چابهار در مجلس شورای اسلامی گفته است که: «در شرایطی که ۴ شهرستان قصرقند، کنارک، دشتیاری و زرآباد فاقد حتی یک تخت بیمارستانی هستند، رئیس جمهور در اندونزی قول ساخت ۱۲ بیمارستان را می‌دهد.»

اما جالب است همین‌ نماینده در دیدار با رئیس جمهور در سفری که اخیرا آیت الله رئیسی به استان سیستان و بلوچستان داشته با بیان اینکه حضرتعالی مقبول طبع مردم سربلند استان سیستان و بلوچستان و ملت ایران هستید، می‌گوید: حتی منتقدهای غیر منصف دولت هم نمی‌توانند این‌حجم از تلاش‌ها و مجاهدت‌های شبانه روزی شخص رئیس جمهور و دولت را نادیده بگیرند و نمی‌توان‌ چشم‌ها را بر این‌ حجم از فعالیت‌ها بست.

معین الدین سعیدی همچنین می‌گوید که یادمان نمی‌رود زمانی تنها حضور میدانی رئیس جمهور از ولنجک تا میدان پاستور بود و در صحبت هایش ادامه می‌دهد که در یازده خرداد با توجه به همت والای رئیس دولت سیزدهم بیمارستان نیروی دریایی کنارک به بهره برداری خواهد رسید.

سعیدی همچنین از ساخت یک دانشگاه علوم پزشکی در چابهار خبر می‌دهد که به همت دولت سیزدهم صورت گرفته است، او مشخصا در این باره بیان می‌کند که آقای رییسی ایجاد دانشکده علوم‌پزشکی چابهار قول حضرتعالی که صادق الوعد هستید الحمدلله کارهایش به خوبی پیش رفته و ردیف مستقل در قانون بودجه تعریف شده است.

علاوه بر اقدامات دولت در استان‌ها و مناطق محروم، طبق گفته وزیر بهداشت تاکنون ۱۵ هزار تخت بیمارستانی در دولت سیزدهم به مردم ایران هدیه شده که حدودا ۱۰ درصد تخت های موجود در کل کشور بوده و در برنامه توسعه هفتم نیز بحث سلامت خانواده در اولویت قرار گرفته است.

اما اینکه رونمایی از توانمندی‌های ایران و دستاوردهای دانش بنیان با قابلیت‌های منحصر به فرد، داد عده ای را در آورده جای سوال دارد. حساب دشمن و رسانه های معاند که روشن است که جز اقدامات خصمانه و فریب افکار عمومی نمی‌توان انتظاری از آنها داشت ولی چنین اظهارات نسنجیده از سوی وکلای ملت تعجب برانگیز است! و به نظر می‌رسد هرچه به انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی نزدیک تر شویم چه بسا چنین اظهاراتی بیشتر شود، صحبت‌هایی که یاس و ناامیدی را برای جامعه به دنبال دارد و پاس گلی به دشمن تلقی می‌شود.

با این تفاسیر هیات نظارت بر رفتار نمایندگان که در مجلس یازدهم تاکنون کمتر ایفای نقش کرده، باید به صحبت‌های نمایندگانی چون معین الدین سعیدی که با فرافکنی و مظلوم‌نمایی به جای آنکه نسبت به عملکرد خود پاسخگو باشند؛ صراحتا، اظهارات کذب و دروغ را از تریبون صحن علنی مجلس بیان‌می‌کنند ورود کند، زیرا از نمایندگان که عنوان وکلای ملت را یدک می‌کشند، بعید است اینگونه بدون هیچ استدلالی تحت تأثیر فضای مجازی قرار گیرند و برای جلب توجه و یا اخذ اندک رأیی متمسک چنین ادعاهایی کذب شوند و ارزش‌های کلان کشور را با اظهارات ‌نسنجیده تخریب و دستاوردهای جوانان این مرز و بوم را بازیچه رای آوری خود کنند، البته به نظر می رسد هدف دیگری پشت این ماجرا باشد!

منبع: ایرنا

وبگردی