تجهیز شناورهای سپاه به موشک‌های کروز «۲هزارکیلومتری»/ مأموریت جدید سپاه در خلیج عدن

سردار دریادار علیرضا تنگسیری در خصوص پوشش هوایی شناورها گفت : در نیروی دریایی پوشش هوایی شناور بسیار مهم است و فرمانده معظم کل قوا هم تأکید دارند که پوشش هوایی شناورها را ایجاد کنیم، ضمن اینکه در وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح کارهای بزرگی مثل نواب و صیاد3 صورت گرفته است و هر دو نوع موشک در شناور شهید سلیمانی نصب است.

از طرفی یک شناور دیگر به‌نام ذوالفقار داشتیم که با شناورهای رزمی و موشک‌انداز ما همپایی می‌کند و با برد 5 هزار مایل از ساحل لازم بود که برای پوشش هوایی موشک روی آن نصب شود، لذا برای اولین بار سازمان هوافضای وزارت دفاع موشک عمودپرتاب را روی شناور نصب کرد و با موفقیت آن را شلیک کردیم.

این کار بزرگی بود که برای اولین بار روی شناوری با طول 16 متر و سرعت 55 نات، موشک دفاع هوایی نصب شود.

علاوه بر این، سازمان هوافضای وزارت دفاع در حوزه موشک‌های سطح به سطح و کروز نیز کارهای بزرگی کرده است که روی شناورها نصب کردیم و برای حفاظت از آن از موشک نواب استفاده می‌کنیم.

همچنین روی شناور شهید سلیمانی 12 فروند و در شناور ذوالفقار 4 فروند نواب نصب شده است و ان‌شاءالله تعداد آنها بیشتر هم خواهد شد.

وی افزود : علاوه بر این دستاوردهای وزارت دفاع، ما هم در نیروی دریایی سپاه 2 تایپ موشک پدافند هوایی مایل‌پرواز را آماده کردیم؛ یکی موشک «کوثر200» با برد 5ـ7 کیلومتر که توانایی انهدام پهپاد و موشک کروز و بالگرد را دارد و یک موشک «کوثر222» هم با برد 17 کیلومتر که روی شناورهای عاشورا و ذوالفقار نصب شده است.

سردار تنگسیری درباره بُرد موشک ابومهدی  گفت : بُرد موشک ابومهدی هزار کیلومتر است، ما موشکهای کروز 2هزارکیلومتری را در شناور شهید مهدوی دیده‌ایم که تولید خودمان است و نام این موشک 2هزارکیلومتری «قدر474» است، همچنین برای شناور شهید مهدوی موشک کروز با برد 750 کیلومتر را دیده‌ایم.البته روی شناور شهید سلیمانی هم 3 تایپ موشک نصب می‌شود؛ یکی موشک‌های برد متوسط یعنی 200 کیلومتر و 300 کیلومتر که می‌شود به‌جای موشک 300کیلومتری، موشکی با برد 750 کیلومتر نیز نصب کرد. نوع سوم هم موشک‌های با برد 2 هزار کیلومتر است.

وی در ادامه اظهار کرد: در کلاس شناورهای شهید سلیمانی هم یک شناور به‌نام شهید «صیاد شیرازی» که افتخار نیروهای مسلح بود وارد سازمان خواهد شد، همچنین یک شناور دیگر در این کلاس با نام شناور شهید «حسن باقری» و یک شناور دیگر به نام شهید مجاهد «ابومهدی المهندس» رونمایی خواهد شد.

این شناورها از نوع بدنه کاتاماران و با سرعت 45 گره و با موشک‌های 750 و 300 کیلومتری امسال وارد سازمان نیروی دریایی خواهند شد.

یک شناور دیگر (شهید رئیسعلی دلواری) هم از این کلاس امسال وارد سازمان می‌شود، یعنی امسال 4 شناور از کلاس شهید سلیمانی را رونمایی خواهیم کرد.

یکی از این شناورها توسط وزارت دفاع، یکی توسط نیروی دریایی سپاه و دو شناور هم توسط شرکتهای دانش‌بنیان در حال ساخت است.

طراحی این شناورها متعلق به نیروی دریایی سپاه است و به‌عنوان مثال شناور ابومهدی المهندس توسط یکی از شرکتهای دانش‌بنیان ساخته می‌شود، این کار بنا به تدبیر حضرت آقا صورت می‌گیرد که از شرکتهای دانش‌بنیان در حوزه‌های مختلف استفاده کنیم که البته با حمایت ستادکل نیروهای مسلح و فرمانده‌کل سپاه همراه است.

اما موشک کروز ابومهدی مهندس برای استفاده ساحل به دریا وارد سازمان ما خواهد شد. موشک‌های ابومهدی و موشک‌های 750 و دوهزار کیلومتری ما بسیار هوشمند هستند و تا لحظه اصابت امکان هدایت‌پذیری و تغییر هدف در مسیر را دارند.

برد این موشک‌ها به‌قدری بالاست که نیازی نیست از ساحل شلیک شوند و می‌توانند از عمق و پشت کوه‌ها شلیک شوند و به شناورها اصابت کنند.

سردار تنگسیری در خصوص حضور دریا دلان در در خلیج عدن گفت :  حضور ما در دریا و اقیانوس‌ها برای سیادت دریایی و تأمین امنیت خطوط کشتیرانی است و الآن هم در حال انجام این مأموریت هستیم.

در ماه‌های اخیر شناور شهید مهدوی در خلیج عدن بود و در ایام عید به کشور برگشت و شناور شهید رودکی و شناور شهید سیاوشی هرکدام سه بار به خلیج عدن رفته‌اند.

کدخبر: 892474 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟