۷۹ هزار پرونده  در سال 1401 رسیدگی ومختومه شد

به گزارش رکنا به نقل از روابط عمومی دیوان عالی کشور ، حجت‌الاسلام والمسلمین سید احمد مرتضوی مقدم در مراسمی که در سالن اجتماعات به مناسبت میلاد امام حسن مجتبی (ع) برگزار شد، در دیدار نوروزی با کارکنان قضائی و اداری ضمن تبریک سال نو و ماه مبارک رمضان سخنان خود را در سه محور بیان کرد.

رئیس دیوان عالی کشور در ابتدا با اشاره به تقارن سال جدید با بهار قرآن اظهار کرد: ماه رمضان، ماه مغفرت و بخشش است و فرصت بسیار خوبی برای اولیای خدا، مؤمنان و گناهکاران است به طوری که همه بندگان از برکات این ماه بهره مند می‌شوند.

وی با بیان اینکه خداوند یک ماه از سال را برای بندگانش قرار داده تا از مواهب آن بهره‌مند شوند، افزود: مؤمنین ایمان خود را تقویت می‌کنند و گناهکاران با توبه به فطرت پاک خود بر می‌گردند.

حجت الاسلام والمسلمین مرتضوی مقدم تصریح کرد: رحمت خداوند متعال در ماه مبارک رمضان سرازیر و پاک کننده است، اما اگر بنده نخواهد از آن بهره‌ای نمی‌گیرد؛ بنابراین حداکثر استفاده را از این ماه مبارک داشته باشید، سعی کنید به هنگام سحر در جمع مؤمنین باشید، انسان باید در ماه رمضان حالت بندگی به خود بگیرد.

رئیس دیوان عالی کشور در بخش دیگر سخنان خود به دیوان عالی کشور به عنوان یک مرجع عالی قضائی اشاره کرد و گفت: با توجه به این جایگاه، انتظارات مردم، قضات و نظام از دیوان عالی کشور بسیار بالاست، نباید بگذاریم امید ویژه‌ای که مردم به دیوان دارند مخدوش شود.

مرتضوی مقدم ادامه داد: بهترین، باسابقه‌ترین و مخلص‌ترین قضات در دیوان عالی کشور به پرونده‌ها رسیدگی می‌کنند، این در حالی است که قضات در استان‌ها به قضات پیشکسوت دیوان عالی کشور احترام ویژه‌ای قائل هستند، لذا در صدور احکام و رسیدگی به پرونده‌ها به نحو احسن عمل شود چرا که در احکام دیوان علاوه بر احقاق حق، بحث آموزش نیز مورد توجه است.

رئیس دیوان عالی کشور همچنین افزود: علاوه بر مردم و قضات، نظام نیز انتظارات بالایی از دیوان عالی کشور دارد و باید در کار خود حساس باشیم و احکام ما از جامعیت لازم برخوردار باشد، قضات با توجه به شعار سال (مهار تورم و رشد تولید) در رسیدگی به این گونه پرونده‌ها دقت فوق العاده‌ای در دادرسی عادلانه داشته باشند؛ چرا که آنچه نظام را سرپا نگه می‌دارد عدل و حکم عادلانه است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خطاب به کارکنان اداری گفت: امور اداری پرونده‌ها را به موقع و در اسرع وقت انجام دهید، اگر در این کار یک روز تأخیر بیفتد موجب ظلم به اصحاب دعوا می‌شود، همچنین در ابلاغ دادنامه‌ها مردم را سردرگم نکنید، کار مردم را جلو بیندازید تا دعای آن‌ها پشت سرتان باشد.

رئیس دیوان عالی کشور در پایان با قدردانی از زحمات کارکنان بخش اداری و قضائی گفت: در سال گذشته ورودی پرونده‌ها به دیوان عالی کشور ۹۵ هزار پرونده بود که با تلاش جهادگونه همکاران ۷۹ هزار پرونده مختومه شد، البته باید ترتیب قانونی داده شود تا از حجم ورودی پرونده به دیوان کاسته شود و قضات ما فرصت خود را برای رسیدگی به پرونده‌های فرجامی اختصاص دهند.