افزایش ۱۰ درصدی حقوق کارمندان در بودجه با تورم همخوانی ندارد

علیرضا پاک فطرت در جلسه علنی امروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی و در مخالفت با کلیات لایحه بودجه سال 1401 کل کشور بیان کرد: مخالفت بنده در جهت تقویت لایحه است. بودجه پیشنهادی سال آینده مشکل معیشتی مردم را حل نمی‌کند، زیرا با تفکری نوشته شده که در چند سال گذشته بودجه براساس آن نوشته شد. زمانی بودجه می‌تواند مشکل معیشت را حل کند که اشتغالزایی داشته باشد و زمانی اشتغالزایی محقق می‌شود که بودجه عمرانی افزایش یابد.

وی در ادامه با بیان اینکه در بودجه سال ۱۴۰۱ نگاهی به پروژه‌های عمرانی نشده است، اظهار کرد: ۷۰ هزار پروژه نیمه تمام عمرانی در کشور موجود است که بیش از ۱۰ سال از عمر آنها گذشته است اما در بودجه سال آتی به آنها توجه نشده است. راه‌ها و زیرساخت‌های عمرانی روستایی در لایحه بودجه سال آینده مغفول مانده است.

نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در حوزه آسیب‌های اجتماعی برنامه رضایت‌بخشی در لایحه بودجه دیده نمی‌شود. امروز تقریبا همه کارمندان از افزایش حقوق‌ها در سال آینده ناراضی هستند به جز مدیران بانک‌ها و مدیران شرکت‌های خصولتی. برای یکبار هم که شده نحوه پرداخت حقوق‌ها باید تغییر کند. باید از خرید زمان به خرید کار و فعالیت از کارمندان حرکت کنیم؛ در کجای دنیا این میزان از بودجه صرف حقوق و دستمزد و هزینه‌های جاری می‌شود.

این عضو کمیسیون عمران مجلس در ادامه تاکید کرد: در بودجه سال آتی بیش از ۶۰ درصد مالیات‌ها افزایش داشته است بدون این‌که تغییری در تولید کشور ایجاد شود، چگونه می‌خواهیم این مالیات را از مردم بگیریم؟ افزایش ۱۰ درصدی حقوق کارمندان و بازنشستگان با تورم ۴۰ درصدی همخوانی ندارد، بدین ترتیب سفره مردم در سال آینده کوچک‌تر می‌شود.

پاک‌ فطرت در پایان گفت: به جای آنکه قیمت بنزین سالانه افزایش یابد ما آن را هفت سال ثابت نگه داشتیم و یک مرتبه آن را چند برابر کردیم. در بودجه سال ۱۴۰۱ نیز قیمت سوخت تعیین تکلیف نشده است و مردم نمی‌دانند که دولت قرار است در این حوزه چه کند؟ ما ۱۲۱۰ دستگاه داریم که از بودجه پول می‌گیرند اما معلوم نیست این پول را چه می‌کنند؟ با این بودجه فاصله طبقاتی در سال آینده بیشتر می‌شود. امیدواریم دولت بودجه را اصلاح کند. کار اصلی مجلس شورای اسلامی تصویب و نظارت بر اجرای بودجه است که متاسفانه نظارت مجلس در بودجه سال ۱۴۰۰ ضعیف بود.