معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل مطرح کرد:
ایران نسبت به سرقت نفت خود در دریا هشدار داد
رکنا : زهرا ارشادی سفیر و معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد با بیان اینکه از سال گذشته شاهد پدیده سرقت نفت ایران در دریا هستیم، نسبت به تداوم چنین اقدامات خطرناکی که بهدلیل سیاستهای یکجانبه استکباری موجب وخامت بیشازپیش اوضاع شده است، هشدار داد.
دکتر زهرا ارشادی سفیر و معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد روز گذشته به وقت محلی در سخنانی در مجمع عمومی سازمان ملل درباره اقیانوس ها و حقوق دریاها، به تشریح مواضع جمهوری اسلامی ایران در مورد تعدادی از موضوعات مرتبط با دستور جلسه پرداخت.
وی تصریح کرد: ضمن یادآوری اهمیت کنوانسیون ۱۹۸۲ سازمان ملل متحد در مورد حقوق دریاها بهعنوان چارچوب حقوقی کلی برای فعالیت در اقیانوسها و دریاها و همچنین با اذعان به جایگاه جمهوری اسلامی ایران بهعنوان کشور امضاکننده برجام این کنوانسیون (و نه عضو آن)، دولت ایران معتقد است چنین کنوانسیونی نمیتواند بهعنوان تنها چارچوب موجود قانونی حاکم بر فعالیتهای انجام شده در اقیانوسها و دریاها تلقی شود.
دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران افزود: بنابراین، انتظار میرود هرگونه مذاکره درمورد قطعنامههای مرتبط با اقیانوسها و دریاها، دربردارندة موضع و ملاحظات طرفهای غیرعضو کنوانسیون صدرالاشاره نیز باشد.
ارشادی اظهار داشت: پایبندی و فعالیتهای ایران در محیطزیست حوزه دریایی کاملاً و صرفاً منطبق با اسناد بینالمللیای است که توسط دولت جمهوری اسلامی ایران صریحا پذیرفته شده است.
سفیر و معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد گفت: با این حال، در میان دیگر موارد، اعتقاد قوی به حفاظت از دریا و منابع آن و همچنین تضمین ایمنی و امنیت فعالیتهای دریایی، ایران را ترغیب نموده تا با روحیه و رویکردی سازنده با سایر کشورها وارد همکاری شود.
وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران بهعنوان کشوری ساحلی که در امتداد خلیج فارس و دریای عمان قرار دارد، متعهد به تحقق هدف ۱۴ توسعه پایدار است.
وی اضافه کرد: بهمنظور دستیابی به هدف مذکور و همچنین در راستای برنامه سازمان ملل متحد تحت عنوان «دهه علوم اقیانوسی برای توسعه پایدار از سال ۲۰۲۱ لغایت ۲۰۳۰»، جمهوری اسلامی ایران تأکید دارد که تلاشهای بیشتری باید توسط دولتها و سایر ذینفعان صورت پذیرد. این تلاشها شامل همکاری و هماهنگی بینالمللی و همچنین حرکت بهسوی ظرفیتسازی و انتقال فناوری و دانش دریایی به کشورهای در حال توسعه است.
ارشادی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران تلاشهای صورتپذیرفته در زمینه مدیریت پایدار شیلات را که نقش برجستهای در حمایت از فعالیتهای اقتصادی برخی از کشورهای در حال توسعه، حفظ منابع دریایی، اکوسیستمهای دریایی سالم و تضمین امنیت غذایی برای همه دارد، بسیار ارزشمند ارزیابی میکند.
سفیر و معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد افزود: با توجه به کاهش منابع دریایی در سالهای اخیر، برنامهریزی برای مدیریت مسئولانه شیلات، استفاده از روش صید انتخابی و مبارزه با صید غیرقانونیِ گزارشنشده و بیضابطه باید در دستور کار تمامی کشورها، سازمانهای مدیریت شیلات منطقهای و نهادهای بینالمللی ذیربط قرار گیرد.
ارشادی اظهار داشت: در حوزه حیات دریایی و نگهداری از آن، ساخت غیرمسئولانه جزایر مصنوعی در خلیج فارس بیتردید به زیستگاه گونههای کمیاب دریایی آسیب میزند و حیات طبیعی منابع دریایی منحصربهفرد آن را به خطر میاندازد. استقرار و حضور مستمر ناوگان نظامی از کشورهای خارج از منطقه در خلیج فارس نه تنها امنیت کشورهای ساحلی و همچنین فعالیت و حرکت آزادانه کشتیها در این پهنه آبی را شدیداً تحت تأثیر قرار داده، بلکه موجب تشدید آلودگی دریایی و کاهش منابع دریایی نیز شده است.
سفیر و معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران از تمامی کشورها میخواهد برای حفاظت از محیط زیستِ این مجموعه آبیِ مشترک همکاری کرده و از اقدامات یکجانبهای که ممکن است محیط زیست دریایی را به خطر بیندازد خودداری کنند.
وی تصریح کرد: نقش جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با دزدی دریایی و همکاری با سایر کشورها در این مهم، که توسط دبیرکل در گزارشهای متوالی ایشان منعکس شده و شورای امنیت در قطعنامههای متعدد خود از آن تقدیر بهعمل آورده است، از همین احساس و درک ناشی میشود.
سفیر و معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد خاطر نشان کرد: همانگونه که در بیانیه سال گذشته جمهوری اسلامی ایران ذکر آن رفت، شیوع همهگیری کرونا علاوه بر اقدامات قهرآمیز یکجانبه که پیش از بحران کرونا بهدلیل سیاست فشار حداکثری ایالات متحده آمریکا بر کشور من و مردم ایران وجود داشت، موجب شده تا زندگی روزمره مردم عادی ایران تحت تأثیر شدید قرار گیرد.
ارشادی تاکید کرد: تأمین نیازهای اولیه مردم از قبیل غذا، دارو، تجهیزات پزشکی و زنجیره تأمین کالا بهدلیل اختلال در آزادی تردد خطوط کشتیرانی ایران در نتیجه تحریمهای شومِ ایالات متحده آمریکا، بهشدت تحت تأثیر قرار گرفته است. علاوه بر چنین اقدامات غیرقانونی، از سال گذشته شاهد پدیده سرقت نفت ایران در دریا هستیم.
معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد گفت: جمهوری اسلامی ایران نسبت به تداوم چنین سیاستهای خطرناکی که بهدلیل سیاستهای یکجانبه استکباری موجب وخامت بیشازپیش اوضاع شده است، هشدار میدهد.
ارسال نظر