ضرغامی وزیر پیشنهادی گردشگری: مردم روشهای کلیشهای مدیریتی را نمی پذیرند / سخنان موافقان و مخالفان
رکنا : وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: حکایت آسیبهای امروز ما در حوزه مدیریت کشور این است که دنبال پاسخهای ساختاری و کلیشهای به جدی ترین مشکلات کشور میرویم و هرچند کارمان را راه می اندازد ولی مردم روشهای کلیشهای مدیریتی را نمی پذیرند .
به گزارش رکنا، عزت الله ضرغامی در جریان جلسه علنی نوبت صبح امروز (چهارشنبه) مجلس شورای اسلامی ضمن تشریح برنامه های خود برای تصدی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بیان کرد: حکایت آسیب های مدیریتی ما در اغلب حوزه های مدیریتی کشور این است که به دنبال پاسخ های ساختاری و کلیشهای برای جدی ترین مشکلات و مسائل جاری کشور هستیم ممکن است کارمان را راه بیندازد اما چون به آن عادت کرده ایم مردم دیگر آن را از ما نمی پذیرند بلکه باید با اقدام تحولی ساختارهای پوسیده و ناکارآمد را کنار بزنیم.
وی در ادامه اظهار کرد: امیدوارم امروز با مجلس انقلابی که در مقایسه با دورههای گذشته جایگاه ویژهای دارد و با تشکیل دولت مردمی و ضد فساد و قوه قضاییه هوشمند و آگاه بتوانیم از فرصت استثنایی پیش آمده استفاده کنیم و گامهای بلند و تحویلی برداریم. وزارتخانه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یک وزارتخانه بسیار مهم است که هر کدام از بخشهای آن این ظرفیت را دارد که به صورت مستقل یک وزارتخانه باشد.
وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ادامه داد: وظایف مهم فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی برای این وزارتخانه تعریف شده است، اما در بخش گردشگری بسیاری از حوزههای مهم و اساسی کشور با آن در ارتباط هستند. دلیل آنکه این مسئولیت را پذیرفتم اول از همه تجربه مدیریتی و فرهنگی بود که داشتهام. در سوی دیگر بخش زیادی از مجموعههای این وزارتخانه قبلا در وزارت ارشاد بود و بنده با این حوزهها آشنا هستم.
ضرغامی در ادامه با اشاره به ارائهی برنامه ۳۰ صفحهای با در نظر گرفتن نقاط ضعف و قدرت به نمایندگان بیان کرد: بعد از جلسات متعددی که با نمایندگان و کارشناسان مختلف این حوزه داشتم مجددا دو روز وقت گذاشتم و ۶۴ محور جدید و ۲۸ پیشنهاد تهیه کردم که آن را نیز تقدیم نمایندگان میکنم.
وی در ادامه تاکید کرد: میراث فرهنگی شناسنامه و هویت ملی ماست. در دورهای که بیهویتی توسط رسانههای پرنفوذ ترویج و تبلیغ میشود جوان ایرانی باید با پیشینه تمدن خود آشنا شود. میراث فرهنگی ملموس ما شامل ۳۲ اثر ارزشمند و میراث فرهنگی ناملموس که به رفتارها، عادات و گویش جامعه بر میگردد شامل ۱۹۰۰ اثر ناملموس است. متاسفانه آن طور که شایسته و بایسته است در این حوزه گام برنداشتهایم. ما به آیات قرآنی در حوزه میراث فرهنگی توجهی نداشتهایم.
ضرغامی در ادامه خاطر نشان کرد: اگر کاخ شاهان ایرانی را که از بین رفتهاند ببینیم هم درس عبرت است و هم شکوه تاریخ ایران را نشان میدهد. متاسفانه در طول این سالها میراث فرهنگی که میتوانست عامل همبستگی و اتحاد ملی باشد تبدیل به یک جریان دوقطبی شده است. شهید مطهری در کتاب خود به خوبی همافزایی این حوزه را دیده است. رهبر انقلاب دقیقترین تعبیرها را در این حوزه دارد. هر یک از این آثار از تخت جمشید تا نقش رستم همه ارزشهای این کشور هستند و ایجاد دوقطبی معنایی ندارد.
وی در ادامه اظهار کرد: گروهی که همراه رییس جمهور پیشین به ایتالیا رفته بودند شاهدند که آنها را برپای مجسمه سردار رومی خود بردهاند اگر یک تصویر از نقش رستم نشان میدادند که در آن پادشاه رومی به پای داریوش اول افتاده و تقاضای عفو میکند عظمت ایران را به رخ آنها میکشیدند.
وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درباره بخش صنایع دستی گفت: از ۴۶۰ صنعت دستی که جهان دارد ۳۷۰ مورد آن را در ایران داریم، اما به دلیل مشکل بازاریابی، معرفی و فروش این بخش محجور مانده است و با کشورهای رقیب به دلیل دلالیهایی که در این حوزه وجود دارد دچار مشکل شده ایم. همچنین فقدان برندسازی، عدم کاربردی بودن این صنایع باعث شده که جنبه تزیینی پیدا کرده و از سبد زندگی مردم حذف شدهاند که انشاءالله با توجه به قانون فعلی که نقش مهمی در تقویت این صنعت دارد، تهیه مواد اولیه و تسهیل عرضه و تقویت تقاضا جزء برنامه های اصلی ماست.
وی افزود: کشورهایی مثل امارات، قطر، بحرین، رژیم اشغالگر صهیونیستی، اردن و... در رتبه بالاتری در این حوزه قرار دارند و فاصله بسیاری با آنها داریم. مثلا اگر چاه نفتی به صورت مشترک در قطر داریم و فقط او برداشت کند در مقابل ما سرمایه از دست می دهیم ولی کسی متوجه نیست که باید سرمایه گردشگری را حفظ و حمایت کنیم.
ضرغامی گفت: سرمایه های گردشگری مانند سلامت، طبیعتگردی، کسب و کار، آموزشی، ورزشی، مذهبی و حلال از جمله این موارد است، ما سواحل را داریم اما گردشگری دریایی ما صفر است.
وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی تاکید کرد: گردشگری مذهبی و حلال مزیت نسبی ما است که می توانیم در این رابطه به خوبی فعالیت کنیم اما حداقل زیرساختها را برای آن فراهم نکردیم. این حوزه جدیدترین حوزه برای همبستگی ملی، وحدت و انسجام ملی است که در این راستا ارتباط وثیقی با مناطق محروم خواهیم داشت. نگاه به این حوزه باید نگاه غیر سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و ملی باشد و آحاد مردم را حول این سه بخش میتوانیم همگرا کنیم.
احمدی بیغش : ضرغامی وجاهت ملی و اعتبار بینالمللی ندارد
محمود احمدیبیغش نماینده مردم شازند در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با ضرغامی وزیر پیشنهادی گردشگری اظهار داشت: آقای ضرغامی! شما حتی رئیسی را قبول نداشتید، در عجبم چطور شما را انتخاب کرده است؟
وی عنوان کرد: وزارت میراث فرهنگی به فردی کاربلد نیاز دارد؛ ارتقای این وزارتخانه توسط فردی سیاسی و وابسته به جریان خاص سیاسی میسر نشده و حتی ممکن است حضور ضرغامی باعث خسارات بی پایان شود پس به خاطر صیانت از جایگاه میراث فرهنگی و تحقق برنامه کاربردی در گردشگری داخلی و خارجی از نمایندگان می خواهم که به آقای ضرغامی رای ندهند تا رییس جمهور فردی شایسته و متخصص و برخوردار از وجاهت ملی و بین المللی را معرفی کند.
سعیدی : ضرغامی توجه جدی به جذابیت های گردشگری ایران نداشته است
معین الدین سعیدی نماینده مردم چابهار در مجلس شورای اسلامی که از 5 دقیقه وقت باقی مانده احمدی بیغش استفاده میکرد در مخالفت با وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار داشت: ضمن احترام به آقای احمدی بیغش، فرمایشات ایشان را ورای انصاف می دانم و با احترام به شخصیت وزین آقای ضرغامی از ایشان عذرخواهی میکنم.
وی افزود: قدردان امنیتی هستیم که حاصل خون شهدا است؛ آقای ضرغامی مدیری است در تراز انقلاب اسلامی، تحول گرا، خلاق، هیچ نکته خاکستری در کارنامه مالی ایشان نیست، ولی هر کسی را بهر کاری ساختند. اگر برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معرفی می شدید برای دفاع از ایشان ثبت نام می کردم، به استناد برنامه ای که ارائه کردید شما را مناسب این جایگاه نمی دانم.
سعیدی در ادامه عنوان کرد: یک سوالی از شما و عزیزانی که دارای مسئولیتی هستد مطرح می کنم، شما در پلتفرم های مجازی مانند توئیتر و تلگرام و … حضور دارید، امکان دارد واضح بفرمایید چرا مردم عادی نباید به توئیتر و تلگرام دسترسی داشته باشند ولی شما و اینجانب می توانیم این دسترسی را داشته باشیم؟
رضایی: ضرغامی فردی متخصص و ایدهپرداز است
علی رضایی نماینده مردم کنگاور، صحنه و هرسین در مجلس شورای اسلامی در موافقت با برنامهها و صلاحیت سید عزتالله ضرغامی اظهار داشت: ضرغامی فردی متخصص، ایدهپرداز و خلاق است که گزینه مناسبی برای مدیریت این وزارتخانه به شمار میرود و با توجه به سوابق عملکردش در رسانه ملی گزینه خوبی برای رفع دغدغهها در عرصه میراث فرهنگی و گردشگری است
وی تأکید کرد: برای مقابله با کرونا و جبران خسارات آن بر صنعت گردشگری ، نیاز به برنامهریزی دقیق و مناسب داریم که وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری راهکارهای خوبی را در این زمینه آماده کرده است.
قاضی زاده هاشمی: گردشگری در ایران یک فرد رسانهای و تبلیغی میخواهد
سیدامیرحسین قاضیزاده هاشمی نماینده مردم مشهد در مجلس شورای در موافقت با وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار داشت: چه کسی گفته که فرهنگ محصور در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است؟ وزارت میراث فرهنگی میتواند آثار تمدنی بزرگتری داشته باشد یا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی.
قاضیزاده هاشمی گفت: نیازمند شناسایی فرهنگ، تمدن و شناخت توسط فردی رسانهای هستیم؛ برای توسعه گردشگری نیازمند استفاده از ابزار سفر و رسانه هستیم ضمن اینکه باید فردی استراتژیک برای این کار در نظر گرفته شود که مفهوم امنیت و روابط بینالملل و رسانه را بشناسد که این موضوع در آقای ضرغامی متبلور است که او اهل تعاملات اجتماعی و کارکردهای فرهنگی است که توانسته روابط خوبی با وزارتخانههای متعدد و دولتهای مختلف داشته باشد.
وی عنوان کرد: تمدن دینی، ایرانی و مذهبی موضوعی است که میتوانیم به جهانیان آن را بشناسانیم.
نماینده مشهد در مجلس در پایان گفت: قبلاً افراد تک بُعدی در میراث فرهنگی گمارده میشدند که آنجا را تبدیل به حیاط خلوت کرده بودند.
توانگر : ضرغامی چهرهای فرا دستگاهی است
مجتبی توانگر نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی هم در موافقت با وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی طی سخنانی اظهار داشت: ویژگی بارز ضرغامی، مردمی بودن و تحول گرایی است.
وی با بیان اینکه ضرغامی چهرهای فرا دستگاهی است، افزود: برای نخستین بار در دولت های مختلف یکی از باسابقه ترین و با تجربه ترین افراد برای این وزارتخانه معرفی شده است و از این بابت باید از رئیس جمهور تشکر کرد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در نطق خودشان خواستند اوصاف مثبت آقای ضرغامی را زیر سوال ببرند، اما عزت و ذلت دست خداست. مردم ایران و نمایندگان ملت خدمات آقای ضرغامی را فراموش نخواهند کرد.
ارسال نظر