مرگ 4 همدانی به دلیل سقوط از درخت گردو

 حبیب الله معصومی گفت: این آمار شامل ۲ نفر در شهرستان تویسرکان، یک نفر در شهرستان همدان و یک نفر نیز مربوط به شهرستان نهاوند است.

به گزارش رکنا، وی افزود: درهمین مدت ۱۵۰ نفر نیز براثر سقوط از درخت گردو مصدوم شدند که بیشتر این حوادث در شهرستان تویسرکان و همزمان با فصل برداشت محصول (گردوتکانی) از باغ‌های این شهرستان روی داده است.

رییس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی استان تصریح کرد: با وجود هشدار‌های مکرر برای جلوگیری از بروز سوانح ناشی از گردو تکانی، اما بی توجهی به این توصیه و هشدار‌ها همه ساله منجر به فوت و مصدومیت جمعی از مردم می‌شود.

معصومی با بیان اینکه باغداران باید از روش‌های ایمن برای گردو تکانی استفاده کنند، گفت: استفاده از روش‌های نوین برای برداشت گردو از جمله سرشاخه کاری از جمله اقدامات موثر برای پیشگیری از این سوانح است، همچنین بکارگیری دستگاه‌ها برای تکاندن درخت گردو نیز نقش موثری در کاهش حوادث در این زمینه دارد.

باستفاده از روش‌های سنتی و فراهم نبودن زمینه استفاده از روش‌های به روز و مدرن در کنار کاهش استقبال باغداران از روش‌های مکانیزه و نوین برای گردو تکانی، همه ساله موجب مرگ و مجروحیت شمار زیادی از گردو تکان‌ها در فصل برداشت این محصول می‌شود.

۶ هزار و ۲۵۰ هکتار سطح زیر کشت درختان گردو در شهرستان تویسرکان است و سالانه ۱۷ تا ۲۰ هزار تن گردو از باغات این شهرستان برداشت می‌شود.

شهرستان تویسرکان به عنوان یکی از بهترین و بزرگترین مراکز تولید گردو در کشور با محصولی دارای مرغوبیت و معروفیت جهانی در جنوب استان همدان واقع شده است.