کشف فسیل «اژدهای پرنده»

به گزارش رکنا، فسیل به دست آمده نشان می‌دهد که این جانور دارای دمی بلند، بال و پوزه‌ای نوک تیز با دندان‌های بیرون زده بوده است و طولش تا دو متر می‌رسیده است.

پتروسورها که با نام خزندگان بال‌دار شناخته می‌شوند در پایان دوره کرتاسه در جریان رویداد انقراض کرتاسه-پالئوژن به طور کامل منقرض شدند.

کشف جدید از آن جهت حائز اهمیت است که بقایای این گونه جانوری پیشتر تنها در آمریکای شمالی یافت شده بود. با این یافته اکنون دانشمندان تصور می‌کنند که این حیوانات در ابرقاره «گوندوانا» میان آمریکای شمالی و جنوبی در رفت و آمد و مهاجرت بوده‌اند.

جاناتان آلارکون، محقق در دانشگاه شیلی که تحقیقات دیرینه‌شناسی را هدایت می‌کرد، در این‌باره به خبرگزاری رویترز گفت: «یافته تازه نشان می‌دهد که توزیع جمعیتی جانوران مربوط به این دسته زیستی گسترده‌تر از چیزی است که تا به حال شناخته شده بود.»

آقای آلارکون اضافه می‌کند: «پتروسورهای این گروه در کوبا نیز وجود دارند که ظاهراً خزندگانی ساحلی بوده‌اند. بنابراین به احتمال زیاد آن‌ها بین شمال و جنوب مهاجرت کرده‌اند یا شاید یکبار آمده‌اند و اقامت گزیده‌اند. این چیزی است که ما هنوز نمی‌دانیم.»

صحرای آتاکاما در شیلی که به مکانی بکر برای کشفیات فسیلی تبدیل شده است در دوران ماقبل تاریخ زیر آب بوده است.

نتایج یافته‌های جدید دیرینه‌شناسان در نشریه علمی «Acta Palaeontologica Polonica» منتشر شده است.