گران فروشی نان در اسنپ فود تخلف است

به گزارش رکنا، محمدعلی اسفنانی، سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی، امروز یکشنبه 19 آذر ماه 1402 در حاشیه نشست خبری و در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار رکنا در پاسخ به این سوال که وضعیت رسیدگی به تخلفات اسنپ فود که با شگردهای مختلف نان را گران تر می فروشد یا مشتری را مجبور به سفارش نان گرانتر می کند در چه وضعیتی است؟ گفت: گران فروشی نان قطعا تخلف است. این موضوع در دست بررسی است و در حال آمارگیری هستیم و به محض حصول نتیجه اطلاع رسانی خواهیم کرد.

اسفنانی در ادامه نشست خبری اظهار داشت: از ابتدای سال تاکنون، تعداد ۴۵۴ هزار و ۸۸۴ فقره پرونده وارده به تعزیرات ارجاع شده است که از این تعداد نیز حدود ۴۳۰ هزار پرونده منتهی به صدور حکم و مختومه شده است.

وی درباره حوزه‌های مختلف پرونده‌های وارد شده به تعزیرات، ادامه داد: ۳۳۴ هزار فقره پرونده کالا و خدمات در تعزیرات تشکیل و از ابتدای سال تاکنون ۳۱۹ هزار پرونده مختومه شده است همچنین ۸۹ هزار و ۱۴۵ فقره پرونده در موضوع قاچاق کالا و ارز تشکیل و ۸۷ هزار و ۱۶۹ فقره پرونده مختومه شده است.

تشکیل ۳۱ هزار و ۷۰۰ پرونده در حوزه بهداشت و درمان

اسفنانی به تشکیل ۳۱ هزار و ۷۰۰ پرونده در حوزه بهداشت و درمان اشاره کرد و ضمن هشدار به مردم به معاونت درمان وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی نیز تذکر داد تا گزارش‌های تخلفات مراکز درمانی غیرمجاز را به تعزیرات حکومتی ارجاع دهند.

سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی خاطرنشان کرد: اخیرا برخی کلینیک‌های غیرمجاز به‌ویژه در تهران مشغول به فعالیت هستند ضمن اینکه مجوز لازم را ندارند، افراد غیرمتخصص فعالیت دارند که مرتکب تخلف می‌شوند و گاهی این اقدامات وصف مجرمانه نیز پیدا می‌کند و حتی برخی آرایشگاه‌های زنانه نیز اقداماتی انجام میدهند که دخالت در امر پزشکی محسوب می‌شود.

اسفنانی درباره فوت بیماران در کلینیک‌های درمانی افزود: این موضوع در صلاحیت رسیدگی تعزیرات نبوده و قوه قضاییه به آنها رسیدگی می‌کند.

برخی وجوه اضافی شهریه مدارس به خانواده ها مسترد شد

وی درباره پرونده‌های مهم و ملی افزود: ۲ دبیرستان غیرانتفاعی بابت اضافه دریافتی و گران‌فروشی خدمات سه هزار و ۵۵۰ میلیارد ریال جریمه و مکلف به مسترد کردن وجوه اضافی به خانواده‌ها شدند.

اسفنانی اضافه کرد: با همکاری وزارت آموزش و پرورش این متخلفان معرفی شدند و البته حتی اگر وزارت آموزش و پرورش هم گزارش نمیداد، تعزیرات از منظر تکلیف قانونی ورود می کرد.

وی درباره پرونده تخلفات یک شرکت در امر واردات ماشین آلات گفت: در شرکت فوق ۲ هزار و ۷۴۶ میلیارد ریال در موضوع قاچاق و سایر تخلفات علاوه بر جزای نقدی که شخص حقوقی محکومیت گرفت، متهمان نیز به پرداخت جزای نقدی محکوم شدند.

سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی اظهار داشت: در پرونده‌ای ۹۶۳ تن گندم به ارزش ۱۴۴ میلیارد ریال احتکار شده بود که متخلفان به ۱۰ برابر ارزش کالا جزای نقدی محکوم شدند.

اسفنانی با اشاره به محکومیت دو هزار میلیارد ریالی یک شرکت پتروشیمی در کردستان گفت: موضوع این پرونده قاچاق ۳۵۰۰ تن بنزین سوپر بود که متخلفان علاوه بر محرومیت مدیر شرکت به مدت ۲ سال، به جزای نقدی نیز محکوم شدند.

خودروسازان محکوم شدند

سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی به پرونده‌های خودرویی اشاره کرد و در این باره توضیح داد: در پرونده‌های مربوط به خودروسازان، از ابتدای سال تاکنون حدود ۲هزار و ۶۶۵ فقره پرونده در تعزیرات تشکیل و به ۲ هزار و ۲۷۰ فقره پرونده رسیدگی شده است و خودروسازان به ۷۹۸ هزار و ۶۲۰میلیارد ریال محکوم شدند.

وی درباره صلاحیت‌های رسیدگی سازمان تعزیرات و اینکه آیا این سازمان به تخلفات و گرانفروشی نهادهای دولتی و همچنین صنوفی مانند دفاتر اسناد و دفاتر ترجمه رسمی هم ورود می‌کند؟ گفت: حیطه اختیارات و صلاحیت‌های سازمان تعزیرات حکومتی در قانون تعزیرات مصوب مجمع تشخیص مصلحت و قانون نظام صنفی مشخص است و همه تخلفات گرانفروشی، تقلب، احتکار، اخفا و امتناع از عرضه در صلاحیت ورود و رسیدگی این سازمان قرار دارد؛ اعم از اینکه متخلف و واحد صنفی موضوع حقوقی ، خصوصی یا مراکز دولتی باشد.

اسفنانی تصریح کرد: هر فردی تخلفی مرتکب شود در صلاحیت رسیدگی تعزیرات حکومتی قرار دارد اما برخی مراکز قانون خاص دارند به عنوان نمونه دفاتر اسناد رسمی و دارالترجمه ‌ها جزو مراکزی هستند که دارای قانون خاص هستند و در حیطه صلاحیت‌های تعزیرات حکومتی نیست.

سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی درباره رسیدگی به تخلفات شرکت‌های هواپیمایی گفت: چند مرجع مدعی قیمت گذاری بلیط هواپیما هستند. باید در این خصوص رسیدگی شود تا بتوانیم به تخلفات احتمالی ورود کنیم.

اسفنانی افزود: مرجع تعیین کننده قیمت بلیط باید همه عوامل تاثیرگذار بر قیمت را لحاظ کند. اکنون مبنای رسیدگی تعزیرات قیمتی است که سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان اعلام می‌کند و همچنان شاهد گران‌فروشی هستیم.

سخنگوی سازمان تعزیرات درباره میزان جریمه‌های دریافتی در سال جاری اظهار داشت: وصول جریمه سازمان تعزیرات نسبت به سال گذشته ۸۳ درصد رشد داشته است و میزان آن حدود ۳۸ هزار میلیار ریال است که این مبلغ به خزانه دولت واریز شده است.

وبگردی