توسعه نیروگاه های تجدید پذیر با رونق معاملات در تابلوی سبز بورس انرژی
رکنا اقتصادی: سخنگوی صنعت برق گفت: با رونق معاملات برق در تابلوی سبز بورس انرژی شاهد توسعه نیروگاههای تجدید پذیر هستیم.
به گزارش رکنا، مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق با اعلام این خبر افزود: بر اساس ماده 16 قانون جهش تولید دانش بنیان، صنایع بالای یک مگاوات موظف هستند حداقل یک درصد از مصرف برق خود را از نیروگاه های تجدید پذیر تامین نمایند و سالانه این سهم را به مقدار یک واحد درصد افزایش و طی پنج سال به 5 درصد برسانند.
رجبی مشهدی با اشاره به مصوبات هیات دولت گفت: دستگاه های دولتی و اجرایی کشور نیز موظف هستند تا 20 درصد از مصرف خود را از منابع تجدید پذیر تامین یا خریداری نمایند.
به گفته رجبی مشهدی به منظور تسهیل تامین برق صنایع و مصرف کنندگان مذکور از انرژی های پاک، وزارت نیرو با همکاری بورس انرژی اقدام به راه اندازی تابلوی معاملات برق سبز نمود.
ایشان با تاکید بر اینکه صنایع مذکور می توانند نسبت به احداث نیروگاه تجدید پذیر نیز اقدام نمایند گفت: با راه اندازی تابلوی معاملات سبز در بورس انرژی، از ابتدای خرداد تا پایان مهرماه سال جاری در مجموع بیش از 149 میلیون کیلووات ساعت انرژی تولیدی برق نیروگاه های تجدید پذیر به ارزش بیش از 366 میلیارد تومان در تابلوی برق سبز مبادله شده است.
مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران افزود: تا پایان مهر ماه 20 نیروگاه خورشیدی، 4 نیروگاه بادی و یک نیروگاه برق آبی کوچک با مجموع ظرفیت منصوبه حدود 195 مگاوات که متقاضی حضور در بورس بودند جهت حضور در معاملات تابلوی سبز به شرکت بورس انرژی معرفی و مجوز حضور ایشان در بورس صادر شده است.
رجبی مشهدی تصریح کرد: وزارت نیرو نه تنها تحویل برق معامله شده در تابلوی سبز را تضمین میکند بلکه خریداران برق تجدید پذیر را به میزان برق خریداری شده از تابلوی سبز از شمول برنامه های مدیریت مصرف نیز خارج میکند.
رجبی مشهدی با اشاره به وجود ناترازی در ایام تابستان بی سابقه سال 1402 گفت: برق مبادله شده در تابلوی سبز در ماه های گرم به خریداران تحویل شد و بر اساس آمار بورس انرژی، بیشترین میزان برق مبادله شده در تابلوی سبز مربوط به تحویل تیر ماه 1402 به میزان 75 مگاوات ظرفیت در هر ساعت بود که به طور کامل به مصرف کنندگان تحویل شد.
ایشان افرود: از ابتدای راه اندازی تابلوی معاملات برق سبز بورس انرژی، تعداد 63 مشترک در 7 شرکت برق منطقه ای و 11 شرکت توزیع نیروی برق اقدام به خرید برق از تابلوی برق سبز نموده اند.
سخنگوی صنعت برق در پایان گفت: صنایع بالای یک مگاوات میتوانند با حضور در بورس انرژی علاوه بر انجام تعهدات قانونی خود برای تامین برق سبز، به منظور بهره برداری از مزایای نیروگاه های تجدید پذیر نسبت به سرمایه گذاری و احداث نیروگاه خورشیدی یا بادی اقدام نمایند.
ارسال نظر