ایران کمترین میزان بدهی خارجی در غرب آسیا و آسیای مرکزی دارد

صندوق بین‌المللی پول در بخشی از جدیدترین گزارش «چشم‌انداز اقتصادی منطقه خاورمیانه و آسیای مرکزی» اعلام کرد، نسبت بدهی خارجی ایران به تولید ناخالص داخلی‌اش در سال 2022 برابر با 3.1 درصد بوده که نسبت به سال پیش از آن تغییر نکرده است اما نسبت به سال 2020 حدود 40 درصد (39.2) درصد کاهش یافته است.

در این گزارش نسبت بدهی خارجی 28 کشور خاورمیانه و آسیای مرکزی نسبت به تولید ناخالص داخلی آنها در سال ۲۰۲۲ بررسی شده است.

بر اساس این گزارش، ایران و الجزایر کمترین میزان بدهی خارجی را در مقایسه با سایر کشورها در این منطقه به خود اختصاص داده‌اند.

نسبت بدهی خارجی الجزایر به تولید ناخالص داخلی این کشور ۱.۵ درصد بوده و ایران ۳.۱ درصد بوده است. جایگاه سوم به ترکمنستان با نسبت بدهی خارجی ۵.۲ درصدی به تولید ناخالص داخلی‌اش اختصاص دارد.

در منطقه خاورمیانه و آسیای مرکزی، بحرین با بدهی 197.1 درصدی نسبت به تولیدناخالص داخلی‌اش به عنوان بدهکارترین کشور این منطقه معرفی شده است.

بر اساس این گزارش، نسبت بدهی خارجی ایران به تولید ناخالص داخلی‌اش در سال 2020 برابر با 5.1 درصد بوده که در سال 2021 یعنی نخستین سال روی کار آمدن دولت سیزدهم به 3.1 درصد کاهش یافته است و در سال دوم یعنی 2022 بدون تغییر باقی مانده است.

به این ترتیب بدهی خارجی ایران در سال نخست فعالیت دولت سیزدهم 39.2 درصد کاهش یافته است.

بر اساس برآوردهای صندوق بین‌المللی پول، نسبت بدهی خارجی ایران به تولید ناخالص داخلی آن در فاصله سال‌های 2000 تا 2019 یعنی 20 سال برابر با 5.5 درصد بوده است.

بر اساس پیش‌بینی این نهاد بین‌المللی، بدهی خارجی ایران در سال 2023 نیز کاهش خواهد یافت و به ۲.۹ درصد تولید ناخالص داخلی خواهد رسید.

منبع:فارس