صادرات ایران به عمان ۱۰۰ درصد افزایش یافت
رکنا: رئیس اتاق بازرگانی ایران و عمان گفت: امسال صادرات ایران به عمان تقریبا ۱۰۰ درصد افزایش یافته و از حدود ۶۰۰میلیون دلار به ۱میلیارد و دویست میلیون دلار رسیده است و حجم روابط تجاری به دو میلیارد دلار میرسد.
به گزارش رکنا، جمال رازقی رئیس اتاق بازرگانی ایران و عمان اظهار داشت: اتاق مشترک ایران و عمان یکی از بهترین عملکرد ها را در سال جاری در میان اتاقهای مشترک بازرگانی داشته است که از دلایل مهم آن ارتباط سیاسی مناسب میان ایران و عمان است.
وی افزود:در سال جاری صادرات ایران به عمان تقریبا 100 درصد افزایشی بوده است و از حدود 600 میلیون دلار به 1میلیارد و دویست میلیون دلار رسیده است و حجم روابط تجاری به دو میلیارد دلار میرسد؛ گرچه در مقایسه با حجم تجارت با امارات عدد کوچکی است ولی تلاش شود تا به حجم تجارت با امارات برسد.
رئیس ا تاق بازرگانی ایران و عمان با اشاره به اینکه ظرفیت های فراوانی برای توسعه صادرات محصولات تولیدی کشور وجود دارد ادامه داد: در فرمایشات مقام معظم رهبری با فعالان اقتصادی ایشان بر تولید و صادرات داشتند اما در مسئولان حمایت های لازم را از تولید و صادرات ندارند. در بودجه سال آینده نیز با وجود تاکید 12 ساله ایشان از تولید و ارز آوری حمایت مناسبی از آنها نمیشود.
وی تصریح کرد: به تامین زیرساختهای تولید باید توجه ویژه داشت و تولید کننده را برای تامین آنها نباید با محدودیتهای ارزی مواجه کنیم تا واردات مواد اولیه و قطعات ماشینآلات را برای ادامه تولید بتواند تامین کند.
شخصیت سال صنعت غذای کشور ادامه داد: جز معدود کشورهایی در دنیا هستیم که نظام توزیع اش دارای اشکالات اساسی است. حدود 4 میلیون واحد صنفی شناخته شده و 25 میلیون خانوار داریم یعنی حدودا برای هر 6 الی 7 خانوار یک واحد صنفی خرده فروشی داریم.
وی اظهار داشت: سرویس دهی به این واحد خرده فروشی در نظام توزیع یک ناوگان بسیار بسیار عظیم میخواهد و به همین دلیل در یکی دو دهه اخیر دولت برای ایجاد این فروشگاههای زنجیره ای تلاش و از ایجاد آنها حمایت کرد ولی فروشگاههای زنجیره ای نتوانستند به آن رسالتی که در دنیا در حمایت از تولید و مصرفکننده دارند، برسند.
رازقی گفت: اگر قبول کنیم که اقتصاد علم است و بازار مسیر خود را دارد و بر اساس عرضه و تقاضا است؛ تولیدکننده در رقابت با یکدیگر میتوانند هم کیفیت کالا را افزایش بدهند هم قیمت را کاهش بدهند. تولیدکننده میتواند با کیفیت بالاتر و قیمت تمام شده پایین تر کالا را تولید کند که به نفع مصرف کننده نیز عمل کرده است.
ارسال نظر