15میلیون نفر ذی نفع سهام عدالت متوفیان هستند
رکنا اقتصادی: رئیس سازمان بورس گفت: بیش از 15 میلیون نفر درگیر مباحث سهام عدالت متفویان هستند که باید با دقت حل شود؛ بسیاری افراد گواهی انحصار ورثه نسخه الکترونیکی ندارند و یا بسته به مذاهب افراد، ممکن است این گواهی تفاوتهایی داشته باشد.
به گزارش رکنا، مجید عشقی، رئیس سازمان بورس در پاسخ به سوالی مبنی بر آخرین وضعیت سهام عدالت گفت: در خصوص آخرین آییننامه اجرایی سهام عدالت که در سال 99 تصویب شده بود، سازمان بورس مجددا آن را مورد بررسی قرار داد، اما ما در شورای عالی بورس هنوز به اتفاق نظر مشخصی در خصوص نحوه ادامه پیدا کردن فرایند سهام عدالت از آزادسازی این سهام تا برگزاری مجامع و دیگر اتفاقها، نرسیدهایم که یکی از دلایل آن هم تبعات سنگینی است که به هر حال هر تصمیمی در این راستا مربوط به 45 میلیون نفر است و حساسیت زیادی را به همراه دارد، بنابراین احساس ما این است که هر تصمیمی در خصوص سهام عدالت هنوز نیاز به بررسی دارد و باید محتاطانه عمل کرد.
وی افزود: ما متناسب با شرایط بازار باید سهام عدالت را مدیریت کنیم، اگر این سهام بیمهابا باز شود و به بازار عرضه شود قطعا موجب برهم زدن شرایط بازار و همچنین موجب ضربه زدن به دیگر سهامداران و حتی شرکتها میشود.
* رونمایی از ترکیب کمیته 3 نفره برای تعیین نمایندگان سهام عدالت در هیئت مدیره شرکتهای بورسی
رئیس سازمان بورس، در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم، در خصوص صلب حق سهامداران در تصمیمگیری و مدیریت شرکتهای مرتبط با سهام عدالت در دو سال اخیر گفت: مدیریت سهام عدالت در دست دولت نیست و سهامداران مستقیم در تمامی 36 شرکتی در سهام عدالت است، میتوانند در مجامع این شرکتها مستقیم شرکت کنند و حق رای دارند. وی افزود، در خصوص سهامداران غیرمستقیم سهام عدالت هم، کانون سهامداران سهام عدالت، تصمیمگیری و مدیریت این سهام را انجام میدهد. به گفته عشقی، در شرایط فعلی که عملا در یک دوره گذار هستیم و هنوز مجامع شرکتهای استانی سهام عدالت برگزار نشده، تصمیمی اتخاذ شد که یک کمیته 3 نفره متشکل از یک عضو به عنوان نماینده وزارت اقتصاد (سازمان خصوصی سازی)، یک عضو حقیقی (به نمایندگی از خبرگان بازار سرمایه و بخش خصوصی که دولت انها را از شورای عالی بورس انتخاب میکند) و یک نفر نماینده کانون سهامداران تشکیل شود. این ترکیب نشان دهنده خارج شدن دولت از چرخه تصمیمگیری در مدیریت سهام عدالت در شرکتهای مرتبط با آن است.
*واکنش رئیس سازمان بورس به معامله 30 همت اوراق گام با نرخ سود 30 درصدی
عشقی در پاسخ به انتشار اوراق گام و تاثیراتی که میتواند بر بازار سرمایه داشته باشد، گفت: اوراق گام از سال 98 راهاندازی شده ولی در یکی دو ماه اخیر رشد تند و سریعی پیدا کرده است، با توجه به این اتفاق، ما در حال بررسی هستیم و قطعا اصلاح مقرراتی در خصوص اوراق گام نیاز است، چرا که با این سرعت رشدی که در انتشار این اوراق در حال حاضر وجود دارد میتواند برای بازار مشکلساز شود، بنابراین اصلاح قوانین و مقررات این اوراق در دستور کار است. اما انتشار اوراق گامی که در شبکه بانکی صورت میگیرد در اختیار ما نیست و اظهار نظری نمیکنیم اما در خصوص اوراق بازار گام در بازار سرمایه که زیر نظر بازار سرمایه است، بررسیهای جدی در حال صورت گرفتن است.
وی افزود: از 39 هزار میلیارد تومان اوراق پذیرش شده در شرایط فعلی حدود 30 هزار میلیارد آن در بازار سرمایه قابل معامله است، طبیعی است که بانکهایی که در بورس هستند اوراق آنها در بورس و بانکهایی که در فرابورس هستند، اوراق آنها در فرابورس عرضه میشود. اما در حال حاضر میتوان گفت قانون فرایند معاملات اوراق و پذیرش اوراق جدید، در آیندهای نزدیک بروزرسانی خواهند شد.
*15 میلیون نفر ذینفع سهام عدالت متوفیان هستند
رییس سازمان بورس در پاسخ به سوالی در خصوص سهام عدالت متوفیان گفت: بحثهایی درباره گواهی انحصار ورثه متوفیان قبل از سال 97 داریم. با قوه قضائیه در حال رایزنی هستیم تا کار با دقت انجام شود. بیش از 15 میلیون نفر درگیر مباحث سهام عدالت متفویان هستند که باید با دقت حل شود؛ بسیاری افراد گواهی انحصار ورثه نسخه الکترونیکی ندارند و یا بسته به مذاهب افراد، ممکن است این گواهی تفاوتهایی داشته باشد.
منبع: تسنیم
ارسال نظر