پاسخ فراجا به درخواست کمک خریداران برج باران از سردار رادان + خریداران چه پاسخی دادند؟

به گزارش رکنا، پس از گذشت ماه ها از انتشار خبر رکنا با عنوان " آوارگی خریداران برج باران با بدقولی 13 ساله بنیاد تعاون فراجا ! / سردار رادان به دادمان برسید" (لینک خبر) در تاریخ 1403/04/31، پاسخی از معاونت فرهنگی و اجتماعی فرماندهی نیروی انتظامی ارسال شد که در خصوص این جوابیه موارد ذیل تشریح می شود:

جوابیه فراجا

1-چرا معاونت فرهنگی اجتماعی فراجا به اعتراضات پیش خریداران برج باران پاسخ داده است؟ زیرا طرف قرارداد پیش خریداران، بنیاد تعاون ناجا ( فراجا) بوده که طی شماره ثبتی 12322 مورخ 1379/08/02و شناسه ملی 10100477865 و کد اقتصادی 20794276 در بخش تعاونی 9-3 به ثبت رسیده و یک شخصیت حقوقی مستقل است. بنابراین فراجا یک نهاد حاکمیتی است. اگر پیش خریداران برج باران، سردار رادان را به یاری طلبیدند، مرادشان سردار رادانی که فرمانده فراجا است، نبود بلکه سردار رادان طبق اساسنامه بنیاد تعاون، رییس هیئت امنای بنیاد تعاون است. اضافه بر این به گفته پیش خریداران، در همه جلساتی که در سال های 1394 و 1395 با مقامات بنیاد برگزار شده، مقامات بنیاد تاکید می کردند که حسابشان با حساب ناجا متفاوت است و ناجا نباید مخاطب اعتراض آنها باشد. لذا انتظار می رفت که پاسخ پیش خریداران را مدیر عامل بنیاد تعاون فراجا بدهد. بنابراین مشخص شد که بنیاد تعاون فراجا همچنان خود را پاسخگو نمی داند و پاسخ پیش خریداران را باید از زبان مقامی شنید که به هیچ وجه در موضوع شکایت ذی مدخل نیست.

2-در جوابیه آمده است که پرویز قائم مقامی فاقد هرگونه قرارداد در این برج است. این درحالی است که طبق مستندات، امضای پای قرارداد امضای ایشان و چک های صادره نیز چک های حساب شخصی ایشان است و 3 دانگ ملک به اسم دختر و 3 دانگ دیگر ملک به اسم پسرخوانده ایشان است که در سال انعقاد قرارداد، دخترشان 10 ساله و پسرخوانده شان 20 ساله بودند و پرویز قائم مقامی از سوی فرزندان خود وکالت تام درخصوص این ملک دارد.

3-ادعا شده که پرویز قائم مقامی از خریداران نمایندگی ندارد. اولا خبرگزاری رکنا با معرفی نامه امضا شده توسط خریداران، حاضر به مصاحبه و تهیه گزارش درخصوص مشکل پیش خریداران برج باران شد و این مدرک در سوابق موجود است. در ادامه گفته شده که با نمایندگان دیگری ده ها جلسه برگزار شده است!

اگر منظور از "نمایندگان دیگر" افراد دیگری است، حتما نامه نمایندگی آنها به بنیاد تعاون ارائه شده است. پس لازم است نامه نمایندگی آنها از سوی بنیاد تعاون ارائه شود. دوما، طبق مستندات همان افراد هم جزو امضاکنندگان انتخاب پرویز قائم مقامی به عنوان نماینده هستند. سوما، به فرض اینکه افراد دیگری نماینده باشند و ده ها جلسه با آنها برگزار شده باشد، لابد توافقی یا صورتجلسه ای یا اطلاعاتی از برنامه های آینده بنیاد برای خاتمه پروژه به صورت مکتوب و مستند وجود دارد که لازم است بنیاد تعاون آنها را ارائه کند. اگرچه طبق گفته پیش خریداران، چندین سال پیش پرویز قائم مقامی به عنوان نماینده انتخاب شده تا به طور مرتب از پروژه بازدید کند و پیشرفت کار را به اطلاع سایر خریداران برساند، اما مدتها است که از پروژه بازدید به عمل نیامده، چون کارها مطابق برنامه ها و وعده ها پیش نرفته است.

4-در جوابیه آمده است که به دلیل تحریم ها ساخت پروژه طولانی و هزینه اجرای پروژه افزایش یافته است. بله، این سخن درست است اما شاید حافظه تاریخی کمی ضعیف شده و از یاد رفته باشد که تحریم ها در چه هنگامی جدی شد! ظاهرا فراموش شده که موعد تحویل املاک طبق قرارداد چه تاریخی بوده است! بنیاد تعاون موظف بوده تا پایان سال 1393 واحد های خریداری شده را تحویل دهد اما فردای همان روزی که با پیش خریداران قرارداد بسته شد، یعنی 15 آبان 1391، پروژه متوقف شد. زیرا طبق گفته پیش خریداران، بنیاد منابع مالی کافی برای ادامه نداشت و باتوجه به اخذ هزینه های گزاف از پیش خریداران و هزاران نفر از پرسنل نیروی انتظامی اما در ماجرای خرید نفت بر باد رفت.

بنابراین پروژه متوقف شد، بنیاد پول نداشت تا اینکه بعد از چند سال با پیدا کردن یک پیمانکار سرمایه گذار، پروژه مجددا فعال شد. پروژه ای که قرار بود سال 1392 خاتمه و تحویل آن آغاز شود، متوقف و ساخت آن طولانی شد. حالا آیا مقصر خریدارانی هستند که بیش از 10 سال منتظر تحویل ملک خود هستند که حالا منتی هم سر آنها می گذارند؟ آیا اگر مثل یک پیمانکار قوی و متعهد به عهد خود عمل کرده بودند و سال 1392 و 1393 این املاک را تحویل می دادند، باز هم فراجا مجبور به توضیح می شد؟ مگر پیش خریداران مقصر بی پولی بنیاد بودند؟ اغلب آنها که تمام چک های خود را به موقع وصول کردند و عده ای هم به دلیل توقف پروژه، چک هایشان نقد نشد. حالا به گونه ای از تحریم سخن گفته می شود که مثل این است که مصالح ساختمانی از جمله آجر، سیمان، سنگ و سرامیک وارداتی است! حتی اگر بخشی از مصالح نمای ساختمان وارداتی است اما اگر به موقع تامین شده بود امروز چنین ادعایی وجود نداشت.

5- همچنین در ادامه جوابیه فراجا آمده است که بنیاد بیش از تعهدات قراردادی خود عمل کرده است! در این خصوص باید گفت، تکلیف املاک پیش خریداران که مشخص است و بنیاد هیچ هزینه اضافی در قسمت های اختصاصی املاک نکرده است. ضمن اینکه بنیاد علیرغم اینکه به جای پول به پیمانکاران، ملک واگذار کرده و با این حال هنوز املاکی دارد که به فروش نرفته و در قیمت بالاتر واحدهای متعلق به خود ذینفع است.

برخی اقدامات بنیاد در حق پیش خریداران:

الف) بنیاد بخش عمده ای از فضای مشاعی مانند فضای بزرگ مقابل آسانسورها را که محل انتظار مسافران آسانسورها بود را بر بنای اداری تبدیل کرده و فروخته است ( واحد های 40 متری ( چهار واحد در هر طبقه))

ب- بنیاد به خریداران متعهد بوده که سه هزار پارکینگ تامین کند اما این تعداد پارکینگ را تامین نکرده و کل پارکینگ ها به هزار هم نمی رسد.

حاصل عدم اجرای پارکینگ به تعداد 3 هزار واحد این است که شهرداری اجازه بهره برداری از واحد های تجاری را نمی دهد چراکه بدون 3 هزار پارکینگ، ترافیک منطقه مختل می شود. واحد املاک بنیاد هیچ اقدامی برای تامین بیش از 2 هزار و 100 پارکینگ نکرده است، زیرا می خواهد به جای پارکینگ هایی که در تعهد دارد، ساختمان سازی کند و این موضوع باعث می شود مالکان واحد های تجاری امکان بهره برداری نداشته باشند اما تا کی؟ خدا می داند.

6-فراجا در ادامه جوابیه آورده است که جریمه تاخیر را هم به مالکان می پردازد اما این درحالی است که برای یک نمونه، یکی از خریداران از انتهای سال 1402 به دنبال اجرای اجراییه مجتمع قضایی صدر برای وصول جریمه تاخیر برای مدت 33 ماه تاخیر از مبدا اول دی 1400 تا پایان شهریور 1403 بوده است که تا همین لحظه علیرغم مراجعات مکرر و مکرر و انواع و اقسام کارشکنی ها هنوز موفق به وصول مبلغ 370 میلیون تومان نشده است.

به گزارش رکنا، تمام مدارک و اسناد پرویز قائم مقامی به عنوان پیش خریدار برج باران و نماینده دیگر پیش خریداران در رکنا موجود است.

وبگردی