70درصد ایرانیان اضافه وزن دارند / ۶۸ درصد دانشآموزان گواتر داشتند که با غربالگری کم شد
رییس پژوهشگاه غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اعلام کرد که حدود ۷۰درصد ایرانیان اضافه وزن دارند.
به گزارش رکنا، فریدون عزیزی در یک نشست خبری که در محل این پژوهشگاه برگزار شد، افزود: چاقی شکمی در مردان ایرانی شیوع بالایی دارد که منجر به مرگ و میر زودرس میشود همچنین استفاده زیاد از خودروی شخصی، کم تحرکی، مصرف غذاهای آماده و پرکالری منجر به بروز این عارضه شده است.
عزیزی با تاکید بر اینکه مردم حتما نمک ید دار و تصفیه شده مصرف کنند، اظهار داشت: حدود ۲ میلیون نفر در کشور نمک یددار مصرف نمیکنند و این موضوع میتواند باعث عدم رشد مغزی و سایر بیماریها شود.
رییس پژوهشگاه غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: مصرف نمکهای بدون ید حتی از دوران جنینی رشد سلولهای مغزی را به تاخیر میاندازد و فرد دچار عدم رشد ذهنی شده و باعث بروز بیماریهایی در بزرگسالی نیز میشود.
وی با بیان اینکه با مصرف نمک ید دار و انجام غربالگری در سالهای گذشته از سوی وزارت بهداشت، از ابتلای ۵۰ میلیون فرد مبتلا به گواتر در کشور جلوگیری شد، اظهار داشت: ۶۸ درصد دانشآموزان نیز گواتر داشتند که با انجام غربالگری و تشخیص به موقع از ابتلای ۵۰ درصد آنها به کمکاری تیروئید جلوگیری شد.
عزیزی به اهمیت مصرف نمک یددار اشاره کرد و افزود: مصرف نمک یددار در سه دهه گذشته سبب شد تا کمبود ید برطرف شود و عوارضی مانند اثر کمبود ید در رشد عصبی و ذهنی جنین و کودکان و نوجوانان از بین برود.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: فقدان مصرف نمک یددار برای هر خانواده این خطر را دارد که اختلالات رشد ذهنی، هوشی و عصبی در فرزندان آنها و اختلالات دیگر کمبود ید مانند کمکاری تیروئید و بزرگ شدن حجم تیروئید مجدد ظاهر شود؛ بنابراین خانوادهها فقط از نمکهای تصفیه شده یددار استفاده کنند.
عزیزی تاکید کرد: مصرف روزانه نمک باید ۲ تا چهار گرم در روز باشد ولی بهطور متوسط هفت تا هشت گرم مصرف می شود که زمینه ابتلا به فشارخون بالا را ایجاد میکند.
رییس پژوهشگاه غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار داشت: مردم باید اطلاعات پزشکی به خصوص مصرف انواع نمک را از صاحبان این حرفه کسب کنند و آنها را از سایتها جستجو نکنند.
این پزشک با اشاره به اینکه در گذشته از هر ۶۰۰ نفر در کشور یک نفر مبتلا به کمکاری تیروئید متولد میشد، یادآور شد: با انجام غربالگری تیروئید در نوزادان این میزان بسیار کاهش یافت و فقط ۲ درصد مردم کشور دچار این بیماری میشوند که باید تا آخر عمر دارو مصرف کنند.
محمد هاشمی دبیر اجرایی چهاردهمین همایش بینالمللی غدد درون ریز و متابولیسم نیز در این نشست گفت: این همایش بینالمللی با حضور سخنرانانی از آمریکا، اروپای شرقی، هند و سنگاپور اول تا سوم آذر در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار میشود.
ارسال نظر