سلاجقه تاکید کرد:
مردم، چشم انتظار دستاورد اجلاس محیط زیستی مقابله با گرد و غبار
رکنا: علی سلاجقه به وزیر امور محلی و محیط زیست جمهوری عربی سوریه گفت: ملت های ما انتظار دارند پس از برگزاری اجلاس محیط زیستی مقابله با گرد و غبار، دستاوردهای عملی و نتایج ملموس مذاکرات را شاهد باشند.
به گزارش رکنا، علی سلاجقه در دیدار با وزیر امور محلی و محیط زیست جمهوری عربی سوریه که در محل سازمان حفاظت محیط زیست انجام شد، با تقدیر از روابط بسیار خوب دو کشور دوست و بردار ایران و سوریه، اظهار کرد: از اینکه یک موضوع محیط زیستی ( گرد و غبار ) باعث شده کشورهای دوست و برادر در کنار هم قرار بگیرند، خوشحالیم.
وی، دیپلماسی محیط زیست را پیش درآمدی بر دیپلماسی سیاسی بین کشورها دانست و افزود: ما میتوانیم در تمام موضوعات زیست محیطی در کنار هم باشیم و با هم همکاری کنیم.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، تصریح کرد: ملت های ما انتظار دارند پس از برگزاری اجلاس محیط زیستی مقابله با گرد و غبار، دستاوردهای عملی و نتایج ملموس مذاکرات را شاهد باشند.
سلاجقه، اظهار امیدواری کرد اجلاس وزرای محیط زیستی کشورهای منطقه برای مدیریت پدیده گرد و غبار که با حضور مقامات ۱۰ کشور و نمایندگانی از ۶ سازمان بین المللی برگزار میشود، زمینه توسعه همکاریهای زیست محیطی بین کشورها را فراهم آورد.
معاون رئیس جمهور در ادامه گفت: در کنار این اجلاس، نشستهای کارشناسی هم برگزار میشود و امیدواریم کارشناسان سوری در این نشستها حضور مؤثری داشته باشند.
وی از تشکیل یک کمیته کارشناسی برای عملیاتی کردن نتایج اجلاس خبر داد و افزود: تأسیس دبیرخانه اجلاس و کنوانسیون بین المللی گرد و غبار از پیشنهادات جمهوری اسلامی ایران است که امیدواریم با حمایت کشور دوست و برادر سوریه همراه باشد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به تهیه ۲ برنامه عمل زیر منطقهای برای مقابله با پدیده گرد و غبار، گفت: یکی از این برنامهها مربوط به غرب آسیا است که پیشتر در دمشق تقدیم شما شد و چنانچه در این زمینه پیشنهاد یا اصلاحیهای دارید، پذیرای آن خواهیم بود.
سلاجقه با بیان اینکه کشور ما در زمینه کاهش گرد و غبار تجربیات ارزندهای دارد، تصریح کرد: در گذشته برای تثبیت منشاءهای تولید گرد و غبار از مالچ های نفتی استفاده میشد اما اخیراً با همکاری شرکتهای دانش بنیان داخلی به دنبال نهایی کردن استفاده از مالچ های دوستدار محیط زیست هستیم که از نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفه ترند.
وی در پایان با ناگستنی توصیف کردن پیوند ایران و سوریه، گفت: ما در همه زمینهها از جمله همکاریهای زیست محیطی در کنار شما هستیم.
مدیریت چالشهای زیست محیطی در گروی همکاری های منطقهای است
در این دیدار، حسین مخلوف؛ وزیر امور محلی و محیط زیست جمهوری عربی سوریه با اشاره به امضای یادداشت تفاهم همکاری زیست محیطی بین ایران و سوریه در سفر رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ایران به این کشور، آن را فتح بابی برای همکاریهای گسترده زیست محیطی بین دو کشور توصیف کرد و گفت: ما زمان زیادی در اختیار نداریم چون تغییرات اقلیمی در منطقه به سرعت اتفاق افتاده است و پدیده گرد و غبار هم یکی از عوارض آن است.
وی افزود: هیچ کشوری به تنهایی قادر به حل این مشکلات نیست و باید با همکاری یکدیگر در این زمینه اقدام کنند.
مخلوف با بیان اینکه دولت سوریه برای بررسی و پایش پدیدههای نوظهور محیط زیستی در تلاش است، خاطرنشان کرد: ما قبل از وقوع جنگ، تحقیقات وسیعی برای تثبیت خاک انجام داده بودیم که متأسفانه به دلیل مشکلات ناشی از جنگ متوقف شد اما خوشحال میشویم چنانچه بتوانیم از دستاوردهای کشور جمهوری اسلامی ایران در حوزه محیط زیست از جمله مالچ های دوستدار محیط زیست در کشورمان استفاده کنیم.
وزیر امور محلی و محیط زیست جمهوری عربی سوریه در ادامه با اشاره به اشتراکات فراوان این کشور و ایران، گفت: ما هرگز اقدامات دولت و ملت ایران برای کمک به مردم سوریه را فراموش نمیکنیم و حتماً مواضع دو کشور در زمینههای مختلف از جمله مسائل زیست محیطی هم سویی و هماهنگی دارد.
ارسال نظر