یاهو از چین خارج شد

به گزارش رکنا ، یاهو روز چهارشنبه اعلام کرد که از روز اول نوامبر / ۱۰ آبان/ خدمات آن از جمله اپلیکیشن آب و هوا و یک بلاگ فناوری دیگر در سرزمین اصلی چین قابل دسترسی نیستند. این شرکت اضافه کرد که «محصولات و خدمات یاهو در سایر کشورهای جهان همچنان باقی می‌مانند.

یاهو دلیل خروجش از چین را چالش های روز افزون تجاری و محیط قانونی در این کشور ذکر کرد.  قانون حفاظت از اطلاعات شخصی در چین که مرداد ماه سال جاری به تصویب کنگره خلق این کشور رسید، از روز دوشنبه این هفته اجرایی شد.

این قانون مقرراتی را در نظر گرفته است که جمع آوری بیش از حد اطلاعات شخصی و تبعیض قیمتی علیه مشتریان فعلی را که مبتنی بر داده‌های بزرگ است، ممنوع می‌کند. طبق این قانون، پردازشگرهای اطلاعات شخصی باید هنگام ارائه اطلاعات و بازاریابی تجاری به افراد از طریق تصمیم‌گیری خودکار از هدف قرار دادن ویژگی‌های شخصی کاربران خودداری کنند و راه‌هایی را برای رد پیشنهاد ارائه دهند.

این قانون همچنین تعلیق یا خاتمه خدمات را برای برنامه‌هایی که به طور غیرقانونی داده‌های شخصی را پردازش می کنند، الزامی می‌کند. قانون مذکور مستلزم نصب تابلوهای برجسته در مکان‌های عمومی است که در آن‌ها تجهیزات جمع‌آوری تصاویر و شناسایی اشخاص نصب شود و تصریح کند که تصاویر جمع‌آوری‌شده و اطلاعات شناسایی فقط برای حفظ امنیت عمومی قابل استفاده است.

اطلاعات شخصی حساس مانند داده‌های بیولوژیکی، اعتقادات مذهبی، سلامت، اطلاعات مالی و محل زندگی، و اطلاعات شخصی افراد زیر ۱۴ سال تحت قانون محافظت می‌شود و فقط برای یک هدف خاص و آن هم ضرورت کافی و اقدامات حفاظتی دقیق قابل پردازش است.

ماه گذشته لینکداین زیر مجموعه مایکروسافت گفت شبکه اجتماعی خود در چین را در اواخر سال جاری تعطیل می کند.

چین بازار جذابی برای غول های فناوری است که تخمین زده می شود یک میلیارد استفاده کننده از اینترنت دارد. خرید های آنلاین و خدمات پرداخت های غیر نقدی به طرز گسترده ای در این کشور استفاده می شود.

اما دولت چین روز به روز کنترل خود بر این شرکت ها را شدید تر می کند. یک قانون جدید که روز دوشنبه اجرایی شد شرکت هایی که حجم زیادی از داده ها را گردآوری می کنند ملزم می کند از حریم خصوصی کاربران محافظت کنند.

یاهو که فعالیت های اینترنتی خود در چین را در سال ۱۹۹۹ راه اندازی کرد، آخرین حضور فیزیکی باقی مانده خود را در این کشور در مارس ۲۰۱۵ تعطیل کرد.

محبوبیت یاهو در جستجوی آنلاین در دهه ۲۰۰۰ کاهش یافت، زیرا گوگل سهم بازار جهانی خود را افزایش داد و بایدو به ارائه دهنده موتور جستجوی غالب در چین تبدیل شد.