افغان های مقیم ایران کجا واکسن بزنند؟

افغان ها جمعیت زیادی از پناهندگان را در کشورمان تشکیل می دهند. اتفاقات اخیر در افغانستان بسیاری از افغان ها را آواره کرده است که همواره در ایران توجه ویژه ای به این افراد می شود. واکسیناسیون افغان ها هم برای مقابله با کرونا باید انجام شود. رئیس جمعیت هلال احمر درباره واکسیناسیون افغان ها توضیح داد. هلال احمر آماده واردات واکسن برای  واکسیناسیون اتباع خارجی ازجمله افغان ها است.

به گزارش رکنا ، نشست مشترک مجازی وزارتخانه های کشور، بهداشت و درمان و امور خارجه با سفیران مقیم و برخی از نمایندگان آژانس های بین المللی تهران جهت تامین واکسن برای پناهندگان برگزار شد.

نشست مجازی با حضور نمایندگان دولت، دفاتر سازمان ملل متحد با سفرا و نمایندگان سفارتخانه های خارجی مقیم تهران با هدف تامین واکسن جهت پناهندگان و مهاجرین خارجی برگزار شد.

مهدی محمودی مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور با تقدیر از حضور سفرا، نمایندگان سازمان جهانی بهداشت، کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، صندوق کودکان ملل متحد، نمایندگان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و وزارت امور خارجه و سایر نمایندگان کشورهای کمک کننده در جمهوری اسلامی ایران، در خصوص چگونگی تهیه واکسن کرونا برای پناهندگان از طریق نهاد های بین المللی گفت و گو و تبادل نظر کرد.

دبیر کمیسیون ساماندهی اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور گفت؛ جمهوری اسلامی ایران با گذشت ۴۲ سال از انقلاب و همچنین رأفت اسلامی همچنان از میلیون ها پناهنده بخصوص اتباع کشور افغانستان و با کمترین کمک خارجی در بالاترین سطح استاندارد های بین المللی و فراتر از کنوانسیون میزبانی نموده و به اصول اخلاقی و بشر دوستانه و تعهدات بین امللی خود پایبندی کامل داشته است و با وجود مشکلات عدیده سیاسی و اقتصادی نظیر جنگ تحمیلی، اعمال تحریمهای غیر انسانی و غیر قانونی و با تکیه بر منابع محدود ملی و داخلی خود در بخش های مختلف از جمله بهداشت و درمان، آموزش(از مقطع ابتدایی تا مقطع دانشگاهی)، معیشت و حرفه آموزی همانند ایرانیان خدمات رسانی نموده است.

واکسیناسیون افغان ها برای مقابله با کرونا

وی در ادامه به اقدامات بشر دوستانه جمهوری اسلامی از زمان شیوع بیماری کرونا در ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به پناهندگان و اتباع خارجی ساکن در جمهوری اسلامی اشاره و از جوامع بین المللی خواست با توجه به شروع واکسیناسیون بیماری کرونا در کشور نسبت به تامین و تسریع در ارسال واکسن جهت واکسناسیون پناهندگان اقدام فوری به عمل آورند.

محمودی ضمن اشاره به افزایش ورودی ها به سمت ایران در ۴ ماهه نخست سال جاری نسبت به مشابه سال گذشته تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک معبر و مسیر هجوم مهاجرین غیر قانونی به سمت کشور های اروپایی مورد استفاده قرار گرفته که با توجه عدم توانایی و آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای پذیرش آوارگان جدید و لزوم حمایت در قلمرو کشور افغانستان شایسته است جوامع بین المللی به ویژه اتحادیه اروپا در راستای ارتقائ ضریب امنیتی و کنترل مرز ها شرقی جهت مبارزه با این پدیده مشارکت جدی و حمایت های لازم را دولت جمهوری اسلامی معمول نمایند.

محمودی همچنین به بحران و درگیری های اخیر کشور افغانستان نیز اشاره نمود  و افزود: با توجه به اوضاع امنیتی کشور افغانستان و لزوم آمادگی هرچه بیشتر برای مواجهه با بحران احتمالی ورود آوارگان به کشور ایجاب می نماید، جوامع بین المللی از جمله کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان نسبت به تامین منابع مالی و تقویت زیر ساخت های لازم و تامین نیازهای آنان شامل واکسن و امکانات لازم در این خصوص مشارکت فعال تری داشته باشند.

در این نشست اسپری مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار وزارت امور خارجه، دکتر گویا رئیس مرکز بیمارهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، نماینده موقت هماهنگ کننده سازمان ملل در جمهوری اسلامی ایران، نماینده دفتر سازمان جهانی بهداشت در جمهوری اسلامی گزارشی از اقدامات صورت گرفته درخصوص واکسناسیون پناهندگان و مهاجرین خارجی ارائه دادند و سپس تعدادی از سفرای کشورها ضمن تشکر از خدمات ارائه شده از سوی جمهوری اسلامی ایران به پناهندگان در طی ادوار گذشته، آمادگی خود را جهت کمک رسانی بیشتر به پناهندگان اعلام کردند.

آمادگی هلال احمر برای واکسیناسیون اتباع خارجی/ ارائه خدمات درمانی در زرنج افغانستان

رییس جمعیت هلال احمر با اشاره به تداوم خدمات رسانی مرکز درمانی هلال احمر در زرنج، در عین حال از آمادگی این جمعیت در راستای واکسیناسیون اتباع خارجی خبر داد.

دکتر کریم همتی، رئیس جمعیت هلال احمر در جلسه با یوهان ناس بائورر، رئیس دفتر کمیته بین المللی صلیب سرخ در ایران زمینه های همکاری این کمیته و جمعیت هلال احمر را بررسی کرد.

رئیس جمعیت هلال احمر در این جلسه با اشاره به فعالیت های گسترده هلال احمر در داخل کشور و در عرصه بین المللی، گفت: بخش عمده ای از فعالیت های جمعیت هلال احمر در ۱۸ ماه گذشته معطوف به مقابله با کرونا شد. در این عرصه ما یاری رسان وزارت بهداشت بودیم و خدمات زیادی در این عرصه ارائه کردیم. در همین راستا ۷۰ درصد از واکسن وارداتی بواسطه هلال احمر وارد کشور شد. در این زمینه علاوه بر کمک دستگاه های داخلی، نهادهای بین المللی نیز کمک زیادی به جمعیت هلال احمر ایران کردند تا در راستای مقابله با کرونا واکسیناسیون سراسری آغاز شود.

کمک هلال احمر به افغان ها

همچنین در این نشست به بحران افغانستان نیز اشاره و رئیس جمعیت هلال احمر خاطرنشان کرد: هلال احمر در دو ماه گذشته و پس از تشدید درگیری ها در افغانستان، کمک های زیادی به آوارگان و پناهندگان افغانستانی کرده و میزبان پناهندگان در اردوگاه های موقت بوده است.

همتی با اشاره به بازدید از مرز میلک، آخرین وضعیت امدادرسانی به پناهندگان افغانستانی را تشریح و اظهار کرد: مرکز درمانی هلال احمر در زرنج افغانستان صرفا ۳ روز به علت مسائل امنیتی تعطیل شد، اما بلافاصله مرکز بازگشایی و هم اکنون به بیماران افغانستانی خدمات ارائه می دهد.

یوهان ناس بائورر نیز در این جلسه عنوان کرد: همکاری با جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران را باعث افتخار می دانیم و آماده همکاری در تمامی عرصه ها هستیم. کمک های فنی و کمک های ملی را نیز در راستای مقابله با کرونا و کمک به پناهندگان افغانستانی انجام خواهیم داد.

در این جلسه موضوع تزریق واکسن به مهاجرین و پناهندگان نیز مطرح شد و هلال احمر اعلام آمادگی کرد که در این عرصه ورود کند. همتی در این خصوص گفت: هلال احمر آماده واردات واکسن جهت واکسیناسیون اتباع خارجی است و کلیه پناهندگان مجاز و غیرمجاز واکسینه خواهند شد تا از شیوع کرونا در داخل کشور جلوگیری و سلامت مهاجرین نیز تضمین شود.