هشدار جدی سازمان نقشه برداری درباره فرونشست تهران

فرونشست تهران به وضعیت فاجعه رسیده است. فرونشست تهران بمب ساعتی خاموشی که حیات جمعیت ۱۳ میلیونی و زیرساخت‌های پایتخت ایران را تهدید می کند. فرونشست تهران یک بمب ساکت است. فرونشست تهران در دهه های اخیر به وضعیت خطرناکی رسیده است. فرونشست تهران می تواند موجب مشکلات و خطراتی همچون قطعی برق، ترکیدگی لوله گاز، تغییر شکل ریل ها، کج شدن ساختمان ها، ترک خوردن جاده ها و ... شود.

به گزارش رکنا، گزارشی جامع از وضعیت پدیده فرونشست در شهر تهران و حومه آن از سوی سازمان نقشه برداری کشور و با حضور معاون فنی و تولید اطلاعات مکانی این سازمان در جلسه دویست و هفتاد و چهارم کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران با موضوع خاص بحث و بررسی در خصوص عملکرد و وضعیت تنش آبی شهر تهران ارائه شد.

با پیگیری‌های مستمر و مکاتبات ویژه سازمان نقشه برداری کشور، خوشبختانه این موضوع مورد توجه جدی شورای اسلامی شهر تهران قرار گرفت و با توجه به اینکه به گفته متخصصان، مهمترین عامل رخداد پدیده فرونشست در کشور، کاهش سطح آب‌های زیرزمینی و البته با توجه به نوع دانه بندی خاک است، عملکرد و وضعیت تنش آبی شهر تهران، در نشست بسیار مهمی در کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

در این جلسه که با حضور ریاست و تمامی اعضای کمیسیون و در محل ساختمان اصلی شورای اسلامی شهر تهران برگزار شد پیمان بکتاش معاون فنی و تولید اطلاعات مکانی سازمان نقشه برداری کشور در این نشست ضمن مرور گزارش جامع ارائه شده توسط این سازمان در خصوص پهنه بندی و نرخ پدیده فرونشست در بخش‌های مختلف پایتخت و حومه آن طی سال‌های متمادی، به بیان انواع روش‌ها و تکنیک‌های علمی و فنی مورد استفاده این سازمان برای استخراج نتایج حاصله در این زمینه پرداخت و اهمیت و جایگاه ویژه سازمان نقشه برداری کشور را در شناخت محدوده‌ها و اندازه گیری نرخ فرونشست در کشور مورد تاکید قرارداد.

معاون فنی سازمان بیان کرد: پایش پدیده فرونشست در کشور توسط سازمان نقشه برداری کشور از دهه هشتاد شمسی آغاز شده است و به مرور زمان، تکنیک‌های فنی این پایش ارتقا یافته و هم اکنون با جدیدترین روش‌ها و فناوری‌های روز دنیا و بهره گیری از نیروی انسانی متخصص، فنی و خبره سازمان، به صورت مستمر و هفتگی گزارشات مطالعات علمی حاصله تدوین و در قالب مکاتبات با طبقه بندی لازم به مسئولین ذیربط کشور ارسال می‌شود.

بکتاش افزود: سازمان نقشه برداری کشور وظیفه پایش و اعلام پهنه بندی و نرخ پدیده فرونشست در تمامی مناطق کشور و ارائه هشدارهای لازم در خصوص برخی عوارض مهم و زیربنایی کشور را برعهده دارد و اعلام میزان خطرپذیری مناطق و مشخص نمودن خطر پذیری برای سازه‌های مهم کشور و نهایتاً اتخاذ راهکارهای پیشگیرانه و توقف گسترش این پدیده بر عهده دیگر دستگاه‌های اجرایی ذی ربط است.

مسئولان و اعضای کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران در پایان نشست، ضمن تقدیر از اقدامات ارزنده سازمان نقشه برداری کشور در ارائه گزارشات به موقع و اعلام مناطق و نرخ فرونشست و هشدارهای به موقع در خصوص میزان و موقعیت مکانی پیشروی و گسترش این پدیده در کشور به ویژه گزارش جامع ارائه شده در این زمینه برای شهر تهران و حومه آن، نقش و جایگاه مهم این سازمان را بسیار حائز اهمیت دانسته و مورد تاکید قرار دادند.

خاطرنشان می‌شود سازمان نقشه برداری کشور از سالیان گذشته برای جلوگیری از خسارات به زیرساخت‌های کشور، ممانعت از ایجاد اختلال در تجارت و اقتصاد روستاها، شهرها و کشور و همچنین به منظور حفظ جان و مال مردم شریف کشور اقدام به شناخت علمی بلایا، بحران‌ها و مخاطرات و ارائه گزارشات علمی و تخصصی به مسئولین امر به منظور دستیابی به راه حل های بهینه و پیشگیرانه کرده تا آسیب پذیری کشور را در مقابل مخاطرات کاهش دهد و با استفاده از رویکرد علمی، فنی و فناوری‌های روز و پیشرفته در افزایش تاب آوری زیرساخت‌ها با ارگان‌های دیگر همکاری کند.

در این راستا و مطابق وظیفه‌ای که به صورت رسمی از سوی سازمان مدیریت بحران کشور به سازمان نقشه برداری کشور ابلاغ شده است، پایش مستمر تغییرات سطحی پوسته زمین به منظور تهیه نقشه نرخ و پهنه فرونشست در کشور، با توجه به تخصص سازمان نقشه‌برداری کشور و با استفاده از ابراز، تجهیزات و تکنیک‌های فنی دقیق، انجام می‌شود. یکی از گزارشات جامعی که سازمان نقشه برداری کشور در این زمینه به مسئولان ذی ربط ارائه کرده بود، گزارش جامع فرونشست در شهر تهران و حومه آن بود که به تفصیل به پهنه بندی و نقشه‌های حاوی نمایش اطلاعات نرخ فرونشست در تمامی نقاط شهر تهران و حومه آن پرداخته بود.

وبگردی