برداشته شدن تحریم های تسلیحاتی چه تاثیری بر زندگی مردم دارد ؟

به گزارش خبرنگار اقتصادی رکنا، دستاوردهایی از این قبیل می تواند ارزش زیادی از نظر سیاسی و دفاعی داشته باشد.. به هر حال، برای مردمی که در وضعیت فرساینده فقر و اقتصاد بیمار نمی توانند معاش خود را تامین کنند، چقدر برچیده شدن تحریم های تسلیحاتی مهم است. در واقع سوال ما بسیار ساده است، آیا خبر خوب آقای رییس جمهور برای اقتصاد جامعه خوب است؟ آیا برچیده شدن این تحریم ها یعنی کاهش قیمت ارز، تورم و اقلام مصرفی مردم؟ یعنی به خاطر این خبر شرایط زندگی کردن سهل تر می شود؟ ابراهیم رزاقی، اقتصاددان، در این رابطه با رکنا گفت و گو کرد.

139302090954274412634554

رزاقی گفت: بنده گمان می کنم، تا زمانی که این نوع تامین درآمد برای بودجه وجود دارد و محتوای هزینه هایی که انجام می دهند، اوضاع تغییر نمی کند. آقای روحانی باید بداند که کشور را با درآمد مالیاتی اداره می کنند. وقتی ما درآمد نفتی سابق را نداریم و شما درآمد مالیاتی ندارید، چگونه کشور را اداره می کنید؟ نتیجه شیوه ی کنونی دولت این می شود که نقدینگی افزایش پیدا می کند، تورم افزایش پیدا می کند و در این شرایطی دورنمای امیدوار کننده ای مقابلمان نیست .

خواص قدرتمند بازار را در چنگال دارند

وی افزود: دولت در تمام سالها، جز دخالت منفی بر اقتصاد نداشته است. شرایطی به وجود آمده است که افرادی که بر بازار مسلط هستند ( که اغلب از خواص هستند) قیمت تعیین می کنند. در این شرایط قیمت همه اقلام طبق برنامه ریزی آنها بالا می رود. این مربوط به همه کالا ها است. قیمت سکه، ارز و مسکن جایی می نشیند که آنها مدنظر دارند و به سود آنها است. در این شرایط می بینیم که دولت وظیفه دولت بودن خود را انجام نمی دهد. بازار را آزاد گذاشته است. متاسفانه این خرابترین نوع بازار است که رها شده است و بدون دخالت دولت آباد نمی شود. امروز کسانی بازار را در اختیار دارند که از لحاظ اقتصادی قدرتمند هستند.

دولت بی اعتنا و بانی سیل برانداز اقتصادی است

رزاقی بیان کرد: امروز بانک ها بازار را در اختیار دارند. بنابراین بازار متاثر از کسانی شده است که توان پرداخت رشوه های بالا دارند. آنها کسانی هستند که از بانک ها وام کلان می گیرند و به سمت تولید نمی روند. زیرا تولید بازگرداننده پول به دلخواه آنها نیست. وضعیت بازار و اقدامات این افراد سبب برشکستگی تولیدکنندگان می شود و آنها سرمایه را به واردات، احتکار، دلالی یا سوداگری سوق می دهند. در چنین وضعیتی مسئله تحریم تسلیحاتی و معاش مردم با هم ارتباط ندارند. مشکل اقتصاد این است و دولت باید به این ها توجه کند.

دولت خبر ندارد؟

وی اشاره کرد : بنده از این اخبار با اطلاع هستم. می پرسید از کجا؟ از مطبوعات. اگر من استاد دانشگاه از مطبوعات می دانم، دولت با تمام تشکیلات اطلاعاتی خود باید صد برابر آگاه باشد. و آگاه است.

روحانی با 60 میلیون نفر زیر خط فقر کاری ندارد

این اقتصاددان بیان کرد: برای ایران بدترین نوع سرمایه داری را انتخاب کردند. نقطه محوری سرمایه تولید است. آنچه اینجا نیست. اینجا ثروتمند بودن و لذت صد در صد از ثروت بردن ارزش شده است.  انگار برای  دولت مهم نیست که شصت میلیون نفر زیر فقر در کشور داریم.  آقای روحانی اینطور فکر می کند که با امتیاز دادن به اروپا می تواند مسائل دولت او را درست کند. به طور کلی برای حل مشکلات کشور نگاهی رو به خارج ایران دارد.

مشکلات اقتصادی را با مالیات از ثروتمندان خواص مرتفع کنید

رزاقی گفت: اینکه فکر کنیم مسائل اقتصادی کشور با حذف این تحریم ها بهتر می شود، منطقی نیست. در چنین شرایطی، اگر می خواهید اوضاع بهتر شود، باید اقداماتی کرد که چشم به بیرون نداشته باشند. مانند زمان جنگ می توانیم فقرا را شناسایی کنیم. می توانیم غذا در اختیار آنها قرار دهیم. آنها را متشکل کنیم و در مسائل کشاورزی و تعاونی از آنها استفاده کنیم. می توانیم جلوی مصرف بیهوده ی منابع را بگیریم. می توانیم از آدمهای فاسد و ثروتمند و خواص مالیات بگیریم.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

وبگردی