کاهش حساسیتها و افزایش ابتلا به کرونا در فارس
رکنا: معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه کاهش حساسیت عمومی در مقابله با کرونا نگرانکننده است، تاکید کرد: توجه عمومی نسبت به ضرورت استفاده از ماسک باید افزایش یابد.
کرونا / به گزارش رکنا، عبدالرسول همتی در یکصد و هفتاد و پنجمین نشست کرونا ویروس با بیان اینکه یکی از دلایل افزایش آمار ابتلا به کروناویروس، کاهش حساسیت عمومی نسبت به رعایت موازین بهداشتی و پیشگیرانه است، بر اهمیت پرداختن به این موضوع تاکید کرد و گفت: توجه عمومی نسبت به ضرورت استفاده از ماسک به عنوان راهکار حفاظتی مهم در برابر کروناویروس، باید افزایش یابد.
به نقل از علوم پزشکی شیراز، همتی با اشاره به آغاز فصل سرما و گسترش زمینههای ابتلا به بیماریهای حاد تنفسی، این امر را موجب افزایش ضرورت جدی گرفتن پروتکلهای بهداشتی از سوی مردم خواند و از عموم مردم استان دعوت کرد تا نسبت به سلامت خود و اطرافیانشان دقت نظر ویژهتری داشته باشند.
همتی ادامه داد: همچنین با توجه به نزدیک بودن ایام سوگواری اربعین حسینی، لازم است مردم مومن استان از توزیع نذورات خوراکی پرهیز کنند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، اهمیت مراجعه به موقع افراد علامت دار به مراکز ارائه خدمت را مورد تاکید قرار داد.
سید سعید موسوی، رئیس دبیرخانه شورای سلامت و امنیت غذایی علوم پزشکی فارس نیز با تاکید بر اهمیت استفاده از تجربیات سایر کشورهای دنیا در زمینه کنترل و اصلاح الگوی تغذیهای، افزود: تجربیات برخی کشورهای دنیا نشان میدهد مردم بیشتر از غذاهای سالم استفاده میکنند و استفاده از فست فودها بیشتر مختص به توریستها و یا روزهای پایان هفته است و افراد در سایر روزهای هفته از غذاهای سالم و خانگی بهره مند میشوند.
موسوی با اشاره به پیشتازی استان فارس در موضوعات مختلف اضافه کرد: فارس باید در زمینه مصرف غذاهای سالم و تغذیه سالم نیز در کشور الگو و نمونه باشد.
منع تبلیغ کالاهای آسیبرسان
دبیر دبیرخانه کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی استان نیز با بیان اینکه موضوع کالاهای آسیب رسان یک موضوع ملی است، گفت: در این موضوع لازم است خارج از قوانین و قواعدی که برای این بحث مصوب شده، یک همت و همدلی عمومی وجود داشته باشد تا بتوانیم مانع از تبلیغ و مصرف کالاهای آسیب رسان شویم.
سید غلامرضا طغرائی افزود: کالاهای آسیب رسان یک مساله اجتماعی است و تمام افراد جامعه و خانواده با این موضوع مواجه هستند.
او با اشاره به قوانینی که در زمینه منع تبلیغ کالاهای آسیب رسان در سالهای گذشته تصویب شده، اضافه کرد: علاوه بر اطلاع رسانی به مردم و آموزش به آنان، در زمینه اجرای قوانین نیز بین دستگاههای مرتبط باید همکاری و اقدام مناسب وجود داشته باشد.
طغرائی از مکاتبه با استانداری فارس و مقامات استانی در زمینه اهمیت کالاهای آسیب رسان خبر داد و گفت: باید بررسی کنیم که در شِش ماهه نخست سال چه مقدار از کالاهای آسیب رسان در رسانهها تبلیغ شده است و در این زمینه اقدامات لازم انجام شود.
رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در ادامه این نشست با بیان اهمیت بیماریهای غیرواگیر و عوامل خطر مرتبط با آنها گفت: موضوع تغذیه جامعه به طور مستقیم به بیماریهای غیرواگیر وابسته است.
فریبا مرادی افزود: بیماریهای غیرواگیر و مزمن، سالانه سبب ۳۵ میلیون مرگ در دنیا میشوند که شامل انواع سرطانها، بیماریهای قلبی عروقی، دیابت و بیماریهای مزمن دستگاه تنفسی است و اصلی ترین عوامل مرگ و میر و ناتوانی در دنیای امروز به شمار میرود.
او مهمترین عوامل خطر این بیماریها را مصرف دخانیات، مصرف الکل، نبود فعالیت جسمی کافی و رژیمهای غذایی نامناسب عنوان کرد و ادامه داد: در بحران کرونا نیز بیشترین آمار مرگ و میر مربوط به افرادی است که بیماریهای زمینهای دارند.
رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه، نبود همکاری و همگرایی دستگاههای اجرایی مرتبط در اجرای قانون منع تبلیغ کالاهای آسیب رسان را به عنوان یکی از مشکلات موجود برشمرد و بر اهمیت فرهنگ سازی و آموزش مردم برای خرید غذاهای سالم، تاکید کرد.
مرادی گفت: آموزش باید از داخل سازمانها و خانوادهها آغاز شود تا پس از آن بتوانیم این آموزشها را در دیگر سطوح جامعه گسترش دهیم. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر