آموزش و پرورش استثنایی با کمبود ۲۱۰ مدرسه در کشور مواجه است

آموزش و پرورش / به گزارش رکنا، سیدجواد حسینی روز دوشنبه در دیدار با شورای معاونان اداره کل آموزش و پرورش آذربایجان‌غربی‌ با بیان اینکه ۱۵۰ مدرسه از این تعداد تا پایان سال احداث خواهد شد، اظهار داشت: هم اینک ۹۶ مدرسه از این تعداد کلنگ‌زنی یا افتتاح شده ‌است.

وی با تشریح سهم آذربایجان‌غربی از بسته های تحولی آموزش و پرورش استثنایی بیان کرد: در زمینه مدارس انطباقی، یک مدرسه "پذیرا" و یک مدرسه "اُتیسم" در سال جاری باید در این استان برای دانش‌آموزان با نیازهای ویژه به صورت الگویی مناسب سازی شود.

معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: در قالب برنامه آموزش زبان اشاره و خط بریل نیز ۱۳۰ نفر از مدیران، معلمان و کارکنان دستگاه‌های اجرایی، آموزش زبان اشاره و خط بریل را در آذربایجان غربی فراخواهند گرفت.

حسینی با بیان اینکه چهار مرکز مشاوره خانواده دانش‌آموزان با نیازهای ویژه نیز پیش بینی شده است در آذربایجان‌غربی در سال جاری راه‌اندازی شود افزود: هم‌اکنون ۲۰ مرکز اختلالات یادگیری در این استان وجود دارد که امسال با راه‌اندازی ۶ مرکز از نیاز این استان به مراکز اختلالات یادگیری کاسته خواهد شد.

وی گفت: براساس آمایش سرزمینی، از ۲۱۰ مدرسه موردنیاز استثنایی ‌در سطح کشور ۱۰ مدرسه استثنایی سهم استان آذربایجان‌غربی است که در صورت تامین زمین توسط استان با مشارکت خیران و از طریق سازمان نوسازی مدارس این مدارس ساخته خواهد شد.

معاون وزیر آموزش و پروش، تربیت بدنی و ورزش دانش‌آموزان با نیازهای ویژه را از اولویت‌های آموزش و پرورش استثنایی دانست و اظهار داشت: ۲۰ سالن ورزشی درون مدرسه‌ای ۲۰۰ متری در سال جاری از طریق مشارکت خیران و سازمان نوسازی مدارس در داخل مدارس استثنایی آذربایجان‌غربی ساخته خواهد شد.

وی افزود: در سال جاری با استفاده از ظرفیت شیفت مخالف در ۳۵۰ مدرسه استثنایی کشور باشگاه بازنشستگان راه‌اندازی خواهد شد که ۱۲ باشگاه متعلق به استان آذربایجان‌غربی خواهد بود.

معاون وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: راه‌اندازی یک پایگاه دائمی سنجش و تجهیز یک اتاق آکوستیک در این پایگاه، راه‌اندازی پایگاه جامع آموزش مجازی و سامانه ندای همراه، آموزش مهارت‌های چندگانه به ۱۰‌ درصد معلمان استثنایی استان، افزایش ۳۰‌ درصدی مشارکت اولیا، معلمان و دانش‌آموزان و افزایش ۱۵.۵ درصدی خدمات حمایتی به پیش دبستانی‌ها از دیگر برنامه‌های سازمان آموزش و پرورش استثنایی در سال جاری در آذربایجان‌غربی است.

وی گفت: در قالب نهضت توان افزایی و تهیه تجهیزات آموزشی، وررزشی و توانبخشی برای دانش‌آموزان با نیازهای ویژه نیز ۶.۵ میلیارد اعتبار برای دانش‌آموزان این استان نیاز است که نیمی از این اعتبار توسط سازمان آموزش و پرورش استثنایی تامین خواهد شد. آذربایجان غربی دارای افزون بر ۲ هزار و ۳۹۸ دانش‌آموز با نیازهای ویژه است. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.