هیچ عرصه‌ای برای ظهور بروز خلاقیت‌ها به ‌اندازه آموزش‌وپرورش نیست

آموزش / صبح امروز محسن حاجی میرزایی در اولین روز از سی و چهارمین اجلاس مدیران و روسای آموزش‌وپرورش سراسر که با «شعار فناوری‌های نوین، استمرار یادگیری، تربیت تمام ساحتی» در سالن شهید بهشتی نهاد ریاست جمهوری، با حضور معاونان و مدیران حوزه ستادی و همچنین حضور مدیران کل آموزش‌وپرورش و روسا و مدیران ادارات آموزش‌وپرورش در مراکز استان‌ها و به‌صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، با تسلیت ایام شهادت سیدالشهدا علیه السلام ویارانش و سالروز شهادت امام سجاد علیه السلام و با گرامیداشت یاد و خاطر شهیدان رجایی و باهنر اظهار کرد: اهتمام شایسته به هر مسئولیت نیازمند درک دقیق از آن مسئولیت است.

به گزارش رکنا، وی مشاغل را بسیار متنوع و زیاد دانست و گفت: در میان همه مشاغل، آن حرفه‌ای که موضوعش انسان است از شرافت و کرامت بزرگی برخوردار است معلمی است؛ لذا اگر شغلی برتر از معلمی بود خداوند پیامبران را برای آن مبعوث می‌کرد.

حاجی میرزایی تصریح کرد: تعلیم و تربیت، کاری سنگین، بزرگ و خطیر است بنابراین اگر دائماً شکرگزار این فرصت خدمتگزاری باشیم بازهم نمی‌توان شکر این نعمت با ارزش را به‌جا آورد.

وی بر بهره‌مندی و درک فرصت تعلیم و تربیت تأکید و با اشاره به سخنی از حضرت علی علیه السلام عنوان کرد: یکی از بهترین فرصت‌ها همین فرصت آموزش است که در اختیار ما قرارگرفته است بنابراین ازآنجاکه این‌یک فرصت بزرگی است که در اختیار ما قرار دارد، باید خودمان را در حد و اندازه آن بزرگ کنیم، لذا باید اهمیت موضوع را درک و شکرش را به‌جا آوریم.

وی با اشاره به شیوع ویروس کرونا، اظهارکرد: با پدیده غیرقابل‌پیش‌بینی روبه‌رو شدیم و این موضوع همه مناسبت‌ها ازجمله امر آموزش را تحت تأثیر خود قرارداد.

آموزش در دوره بحران

عضو کابینه تدبیر و امید افزود: در ادبیات جهان از این دوره به‌عنوان آموزش در دوره بحران یاد می‌کنند زیرا هیچ تصویری از آینده این بیماری نداریم لذا در میدان ابهام باید گام برداشت.

وی ادامه داد: در شرایطی هستیم که خانواده‌ها نگران فرزندانشان هستند و متأسفانه برخی هم به این نگرانی خانواده‌ها دامن می‌زنند.

حاجی میرزایی اظهار کرد: وقتی در موقعیت جدید قرار می‌گیریم نیازمند هوشیاری کامل هستم امروز عرصه، عرصه توجه به همه جزئیات و هوشیاری کامل است.

کرونا فلسفه آموزش و پرورش را با مخاطره همراه کرده است

وی ادامه داد: فلسفه وجودی آموزش‌وپرورش، آموزش به کودکان و نوجوانان است که کرونا این فلسفه را با مخاطره مواجه کرده است؛ بنابراین باید دید در این شرایط چه فعالیت‌هایی می‌توان انجام داد و توانایی ما چقدر است.

وزیر آموزش‌وپرورش تصریح کرد: نباید وضعیت غیرمنتظره تعادل‌ها را بر هم زند ما باید قدرت خود را امتحان کنیم و عزم جدی برای رویارویی با موقعیت‌های جدید را داشته باشیم.

وی ادامه داد: به‌مرورزمان خیلی از کارهای ما تبدیل به رویه می‌شود اما در شرایط جدید در موقعیتی هستیم که باید همه ظرفیت‌ها را ارائه دهیم زیرا کرونا همه ظرفیت‌ها را به چالش کشیده است.

عضو کابینه تدبیر و امید اظهار کرد: کرونا با همه آلامی که ایجاد کرد در کنارش فرصت‌هایی را نیز ایجاد کرد، لذا این پدیده فرصت ظهور و بروز قابلیت‌های جدید است البته این فرصت دیر یا زود تمام می‌شود اما باید دید آیا توانستیم از موقعیت ایجاد شده به‌طور درستی استفاده کنیم، لذا ضروری است از تمام فرصت‌های پیش‌آمده به نحوه احسن استفاده کرد.

وی بابیان اینکه با مخاطراتی ناشی از شرایط ایجاد شده روبه‌رو هستیم لذا باید در پیوند و ارتباط قوی شویم، اظهار کرد: در شرایط کنونی تحت نظارت ملی هستیم و در خانه همه مردم هستیم و به‌طور روزانه مشاهده می‌شویم لذا اگر درست عمل کنیم همه متوجه می‌شوند و چنانچه درست عمل نکنیم همه جامعه متوجه می‌شوند.

وی بر نظارت خانواده‌های نگران بر عملکرد آموزش‌وپرورش اشاره و اعلام کرد: قبلاً خانواده‌ها کودکان را در مدرسه تحویل می‌دادند و همان‌جا هم تحویل می‌گرفتند و کاری به فرایند آموزش نداشتند اما کرونا این موضوع را تغییر داد و این مهم را محقق کرد و خانواده‌ها در امر آموزش مشارکت داد.

وزیر آموزش‌وپرورش با اشاره به آیاتی از قرآن گفت: غفلت انسان در مورد چیزی که در خصوص آن مورد سؤال قرار می‌گیرد مذموم است.

وی افزود: کرونا ما را یک‌مرتبه و به‌طور ناگهانی در یک زیست‌بوم جدیدی پرتاب کرد البته فرصت‌های خوبی را برای ارتقای کیفیت آموزشی فراهم کرده است شاید این موضوع عرصه‌ای باشد که جهشی را در آموزش ایجاد کند.

عضو کابینه تدبیر و امید تصریح کرد: در شرایط کرونایی که تعادل‌ها و تناسب‌ها به هم می‌خورد ممکن است در این جابجایی‌ها، آنچه بالا باشد، پایین بیاید و یا پایین بالا برود، لذا گاهی مشاهده می شود در آموزش‌های مجازی دانش‌آموزانی در مناطق محروم از آموزش‌های یک معلم مجرب برخوردار می‌شوند.

وی ادامه داد: معلمان در جغرافیای ایران به‌صورت عادلانه توزیع نشدند و نمی‌شوند اما فضای مجازی این امکان را به ما می‌دهد تا عدالت آموزشی را برقرار کنیم و این موضوع می‌تواند حتی پس از کرونا ادامه یابد.

حاجی میرزایی گفت: با هر دو اپراتور شبکه موبایل مذاکره کردیم آن‌ها سیم‌کارت شاد ویژه دانش آموزان عرضه می‌کنند و اینترنت ارزان و مناسب دانش آموزان ارائه می‌دهندبرای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.