وضعیت بیمه ناباروری در فراکسیون زنان مجلس بررسی شد

زنان / فاطمه قاسم‌پور در مورد جلسه امروز (شنبه) فراکسیون زنان مجلس از رشد درصد خانواده‌های نابارور خبر داد و گفت: جامعه ایرانی نیازمند حمایت‌های جدی در زمینه فرزندآوری، خانواده‌های نابارور است. به دنبال ابلاغ سیاست‌های کلی جمعیت در سال ۱۳۹۳ در قوانین بودجه ‌سنواتی، برنامه‌ای تحت عنوان کمک به اجرای سیاست‌های جمعیتی کشور ذیل ردیف‌های هزینه‌ای ستادی وزارت بهداشت قرار گرفت.

به گزارش رکنا، نماینده مردم تهران در مجلس گفت: انجام اقدامات و بسته‌های اجرایی سیاست‌های جمعیتی کشور، درمان ناباروری و... از جمله فعالیت‌های تعریف‌شده ذیل این برنامه بود. از سوی دیگر در سال‌های ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۷، اعتبار این فعالیت ۱۵۰۰ میلیارد ریال و در بقیه سال‌ها ۲۰۰۰ میلیارد ریال بوده است. همچنین از سال ۱۳۹۸، فعالیت حمایت از درمان ناباروری از ذیل برنامه کمک به سیاست‌های جمعیتی کشور خارج و جزء بسته‌های برنامه طرح تحول سلامت قرار گرفت.

رئیس فراکسیون زنان مجلس با استناد به لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ گفت: امسال برای درمان ناباروری ۲۰۰۰ میلیارد ریال ذیل ردیف‌های وزارت بهداشت در نظر گرفته شده است و به دلیل اهمیت موضوع و نحوه هزینه‌کرد این بودجه به‌ویژه در بخش بیمه درمان ناباروری، این نشست تشکیل شده تا موارد ابهام این هزینه‌کرد مورد بررسی قرار گیرد.

85 درصد هزینه به عنوان یارانه

قاسم‌پور با بیان اینکه «۸۵ درصد تعرفه دولتی انواع عمل‌های کمک ‌باروری برای زوجین تحت درمان در مراکز طرف قرارداد درقالب یارانه پرداخت می‌شود» اظهار کرد: مطابق گزارش نماینده مرکز پژوهش‌های مجلس، با توجه به این‌که هزینه یک سیکل درمانی حدود ۷ میلیون تومان است، براساس یارانه پرداخت‌شده از سوی وزارت بهداشت در سال ۹۸، پوشش یارانه‌ای حدود ۳۰ درصد هزینه مورد نیاز برای طی دوره درمانی بوده و تنها در مراکز درمان ناباروری دولتی برخی شهرها قابل دستیابی است. باتوجه به محدودیت مراکز دولتی فعال نسبت به مراکز خصوصی، تعداد کمی ذیل آیین‌نامه حمایتی وزارت بهداشت قرارداد همکاری دارند و این طرح نتوانسته پوشش مناسبی داشته باشد.

نماینده مردم تهران در مجلس نحوه هزینه‌کرد بودجه سنواتی را دارای «ابهامات بسیاری» دانست و گفت: آنچه از حمایت بیان شده با آنچه ما مشاهده می‌کنیم، فاصله دارد، ضمن اینکه باید مشخص شود چه تعداد مرکز در حال حاضر در کشور فعال است و چه تعداد مرکز ارائه خدمات حمایتی در این حوزه وجود دارد.

وی ادامه داد: بر اساس گزارش‌های ارائه شده در بهترین حالت از ۱۴ هزار سیکل حمایت شده است و لازم است میزان سیکل حمایتی افزایش یابد. ازطرفی مطابق قانون، وزارت بهداشت اجازه صرف اعتبارات هزینه‌ای را برای توسعه زیرساخت‌های اهداف دیگر ندارد و نمی‌توان اعتبار حمایت ازدرمان ناباروری برای توسعه زیرساخت‌های درمان ناباروری استفاده کرد، بلکه باید آن را مستقیم به صورت یارانه درمان دراختیار زوج‌های نابارور قرار داد.

رییس فراکسیون زنان مجلس در پایان با اشاره به اینکه ۸۵ درصد زوجین نابارور با مداخلات غیرتهاجمی مشکلشان رفع خواهد شد، خاطرنشان کرد: لازم است تمرکز وزارت بهداشت صرفاً بر تأمین خدمات تهاجمی به زوجین نباشد. همچنین در فرمهای راهنمای تعریف‌شده به طب ایرانی نیز توجه شود. از سوی دیگر با توجه به این‌که بار اصلی سیکل‌های درمانی بر دوش بخش خصوصی است باید خدمات بیمه‌ای در این بخش مورد توجه قرار گیرد و در این زمینه از کارشناس مرکز پژوهش‌های مجلس می‌خواهیم این ظرفیت را مورد بررسی قرار دهند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.