قدرت سرایت کرونا افزایش بسیاری یافت/  حتی با ماسک هم امکان ابتلا وجود دارد

کرونا / دکتر مینو محرز، با اشاره به مسوولیت اجتماعی مردم در برابر عدم انتشار گسترده تر ویروس کرونا در عزاداری های ماه محرم، گفت: باید توجه کرد که قدرت سرایت و ابتلای این ویروس، بسیار افزایش یافته است. این پیک جدید تعداد بیشتری را مبتلا می کند. بنابراین در شرایط کنونی بدترین چیز که می تواند منجر به افزایش بیشتر بیماری کرونا شود، تجمع است.

حتی با ماسک هم امکان ابتلا وجود دارد

به گزارش رکنا، وی با بیان اینکه اگر در جایی تجمع باشد، امکان ابتلا وجود دارد، افزود: حتی اگر مردم با ماسک‌ هم در مدت طولانی در فضای بسته قرار گیرند، باز هم امکان ابتلا وجود دارد. بنابراین هر تجمعی در فضای بسته خطرساز است. فاصله فیزیکی که قطعا باید رعایت شود، اما تکیه ها و حسینیه ها در فضای بسته قرار دارند، در مراسم عزاداری هم مردم‌ نزدیک به هم می نشینند. در عین حال مردم با هیجاناتی که در مراسم پیدا می کنند، دیگر نمی توانند ماسک را به مدت طولانی بزنند.

وی تاکید کرد: بنابراین مراسم عزاداری چند اصل پیشگیری را ندارد؛ یکی تجمع است، یکی اینکه فاصله گذاری رعایت نمی شود و یکی هم اینکه از ماسک استفاده نمی کنند. حال شاید برخی بپرسند که اگر ماسک بزنیم و فاصله گذاری را رعایت کنیم، چه؟. اگر ماسک بزنیم، فاصله یک و نیم متری را رعایت کنیم، درب و پنجره ها باز باشد، ریسک‌کاهش می یابد، اما آیا واقعا می توان این پروتکل را با دقت رعایت کرد؟. در عین حال همین راهکارها هم در مدت طولانی اثر ندارند.

خطر یک موج شدید

محرز با بیان اینکه اصل پیشگیری عدم تجمع است، گفت: هر کجا که تجمع باشد، خطر ابتلا به کرونا وجود دارد. در عین حال خطر فقط برای کسانی که در مراسم‌ حضور پیدا کرده اند که نیست، بلکه در خانواده و اجتماع هم‌ افراد دیگر را مبتلا می کنند و یک موج شدیدی از کووید ایجاد می شود. در حال حاضر واقعا پزشکان و پرستاران خسته شدند. مردم باید به فکر جان‌خودشان، عزیزان شان و هموطنانشان باشند. بنابراین در این موقعیت مسوولیت اجتماعی داریم و باید موارد را رعایت کنیم.

وی با اشاره به طرح "هر خانه یک حسینیه"، تاکید کرد: مردم می توانند در خانه خودشان و از طریق رسانه ها عزاداری کنند.‌ البته نه اینکه عده زیادی در یک‌ خانه جمع شوند که در این صورت بیماری در کلونی های کوچک تر منتشر می شود، بلکه هر خانواده خودش در خانه خودش از طریق رسانه ها عزاداری کنند.

محرز درباره نحوه پخش نذورات ماه محرم نیز گفت: به نظر من حتی خرج و نذری دادن هم به دلیل ایجاد صف های طولانی به نوعی تجمع بوده و خطرناک است. توصیه می کنم که افرادی که تمایل به نذری دادن دارند، به صورت مواد غذایی خام و خشک بوده و خودشان این مواد را در خانه مستمندان برسانند. به هر حال در شرایطی که وضعیت اقتصادی مناسب نیست، سعی کنند نذورات شان را به دست کسانی برسانند که نیاز دارند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.