اعلام نتیجه یک روزه تست کرونا به زودی در ایران  / باید با کرونا ادامه زندگی دهیم و جوانان بیشتر کار کنند

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی رکنا، یک ماه پیش ورود دو دستگاه پیشرفته RT-PCR خبر دادند. اما این سوال پیش می آید که دستگاه با کیت هایی که در ایران تولید می شود یا کیت هایی که وارد شده قابل استفاده است؟

پاسخگویی این دستگاه ها چند ساعته است؟ دستگاه هایی که در حال حاضر در ایران وجود دارند چند ساعت طول می کشد تا نتیجه تست ها اعلام شود؟

دکتر سیامک سمیعی، مدیرکل آزمایشگاه های مرجع سلامت وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار رکنا گفت: ابتدای کار کیتی در بازار و دنیا وجود نداشت. برخورد آزمایشگاهی با این ویروس مبتنی بر علم بود. دانشمندان براساس شناخت بر ژنوم روش هایی ابداع کردند و اما روش ها مانند روش های دیگر در صنعت و بازار نبود. به تدریج تهیه کنندگان، کیت ها را براساس پروتکل های سازمان جهانی بهداشت تولید کنند. تولید کنندگان داخلی ما نیز براساس همین پروتکل ها تولیدات خود را وارد بازار کردند. از ابتدا آزمایشگاه های ما کیت را خودشان تولید می کردند اما حالا این تولید به کارخانه ها ارجاع شده و کار آزمایشگاه ها راحت شده است.

وی تاکید کرد: دو دستگاه از دو کمپانی بزرگ و معتبر دنیا که دونالد ترامپ هم گفت کباس 6800 و 8800 دارد و ممکن است در ماه میلیون ها تست انجام دهند اما گران هستنددر یک ماه آینده وارد ایران می شود.

مدیرکل آزمایشگاه های مرجع سلامت وزارت بهداشت افزود: در حال حاضر از تکنولوژی این دستگاه ها استفاده می کنیم. دستگاه های سیستم بسته فقط در دستگاه های خودشان کار می کنند و باید کیت آن هم  وارد شود. وارد کننده این دستگاه ها دنبال منافع خود نیستند و با تعرفه دولتی تست ها را انجام می دهند و یک روزه نتیجه تست ها مشخص می شود. البته در حال حاضر دو، سه دستگاه در ایران وجود دارد که می تواند یک روزه نتیجه تست ها را اعلام کند اما کیت های آن را نداریم و باید تهیه کنیم.

دکتر سمیعی با اشاره به این که سیاست ما این است که نیاز خود را برای 6 ماه مشخص کرده و بخشی از کیت ها را از داخل و بخشی را از خارج تهیه کنیم، افزود: از سوی دیگر ما در داخل نیز کیت تولید می کنیم و باید از کیت های داخلی نیز استفاده کنیم. بالانس می کنیم که ظرفیت صنعت خود را از دست ندهیم. البته برخی از مواد اولیه مانند آنزیم کیت های تولید داخل نیز از خارج تهیه می شود.

وی با تاکید بر این که باید عادت کنیم با کرونا زندگی کنیم، گفت: با فاصله گذاری هوشمند باید زندگی کنیم و هوشمندی این است که افراد مستعد را حمایت و حفاظت کنیم و بستری ایجاد کنیم تا جوانانی که بیمار نمی شوند یا بیماری خفیف گرفته اند در فضای سالم کار خود را انجام دهند. آزمایش تنها چیزی است که وضعیت یک فرد را از لحاظ ریسک انتقال ویروس مشخص کند باید از آزمایش استفاده کنیم. کشورهای دیگر هنوز نگفته اند که چه می خواهند بکنند. بیشتر انرژی آنها صرف قرنطینه شده است. با شرایط خاصی که داریم ممکن است با به دست آوردن تصویری از سرعت بیماری یا ایمنی مردم مناطق مختلف به دست آوریم تا فاصله گذاری بهتر انجام شود. براساس اطلاعات بالینی تست های مولکولی و سلولی ولی نمی توانیم برای فرد تصویر کلی ایجاد کنیم اما جامعه ای قرار است در آن زندگی کند، تصویری ایجاد خواهیم کرد.

سمیعی با اشاره به این که استاندارد ما برای پاسخگویی 48 ساعته است، افزود: نمونه ای که به آزمایشگاه می رسد، 38ساعت بعد باید جواب آن مشخص شود. اما افزایش مراجعات سرپایی می تواند ظرفیت آزمایشگاه ها روشن نیست. وقتی فردی مثبت شد، باید از اطرافیان او در خانه یا محل کار نیز آزمایش شود و به این صورت اطلاعات ما از اطرافیان فرد بیشتر می شود. ظرفیت محدود آزمایشگاهی صرف کیس های سرپایی می شود. ممکن است به دلیل آلودگی یا مشکل در دستگاه کار یک آزمایشگاه متوقف شود. پیش بینی هایی برای این موضوعات نیز در نظر گرفته ایم و از دانشگاه های خواستیم حالت اضطراری داشته باشند یا نمونه هایشان را به آزمایشگاه دیگری ارسال کنند. تا در همان 48 ساعت پاسخگویی بمانیم.

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

وبگردی